Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Debuty i útok na pátý šampionát. Rhyner odtajnil nominaci na MS florbalistek ve Švýcarsku

Pět bronzových medailistek ze světového šampionátu v St. Gallenu z roku 2011 zařadil švýcarský trenér českých florbalistek Sascha Rhyner do konečné nominace na mistrovství světa v Neuchatelu. U historického úspěchu byly brankářka Jana Christianová, obránkyně Hana Koníčková a útočnice Adéla Bočanová, Eliška Krupnová a Tereza Urbánková, které se chystají shodně už na pátý světový šampionát.

Radost českých florbalistek
zdroj: Český florbal autor: Martin Flousek

Debutovat na velké mezinárodní akci naopak budou obránkyně Denisa Kotzurová, Ivana Šupáková a útočnice Tereza Hanzlíková, Natálie Martináková a Gabriela Tožičková.

Na minulém mistrovství světa v Bratislavě v roce 2017, kde byl Rhyner asistentem Miroslava Janovského, chyběla vedle nich ze současného dvacetičlenného výběru v defenzivě Kamila Paloncyová, kterou vyřadilo zranění kolena.

"S touto skupinou hráček pracujeme víceméně dva roky a díky tomu jsme se mohli zaměřit na detaily. Z našeho pohledu máme jednu formaci světové špičky a dvě velmi silné formace, které jsou schopné skórovat a udržet vyrovnanou hru na nejvyšší úrovni," řekl Rhyner.

"Ze zemí nejlepší čtyřky máme pravděpodobně nejmladší tým, přesto máme v našich řadách hodně zkušeností. To je jednak skvělé do budoucna, zároveň z toho můžeme výborně těžit už nyní. Máme pět hráček, které si nikdy nezahrály na dospělém šampionátu, zároveň ale máme pět hráček, které hrály na mistrovství světa 2011, kde Česko získalo svou jedinou medaili," doplnil Rhyner.

Češky vstoupí do turnaje v neděli 8. prosince proti Lotyšsku. O den později je čekají obhájkyně titulu Švédky a v úterý 10. prosince uzavřou základní skupinu B proti Slovensku.

"Při pohledu na světový žebříček týmů je to nejtěžší skupina, jaké jsme mohli čelit. Musíme tedy být ve formě už od prvního utkání. Bude to dobrá výzva i s ohledem na vývoj turnaje," uvedl Rhyner.

Nominace českých florbalistek na mistrovství světa ve švýcarském Neuchatelu (7.-15. prosince):

Brankářky: Jana Christianová (Chodov), Nikola Příleská (Vítkovice).

Obránkyně: Kamila Paloncyová, Ivana Šupáková (obě Vítkovice), Vendula Beránková (Tatran Střešovice), Nela Jiráková (Chodov), Denisa Kotzurová (FBC Ostrava), Hana Koníčková (Kloten-Dietlikon/Švýc.).

Útočnice: Tereza Hanzlíková, Magdaléna Plášková, Martina Řepková, Gabriela Tožičková (všechny Chodov), Nela Kapcová, Michaela Mlejnková (obě FBC Ostrava), Eliška Krupnová, Denisa Ratajová (obě Pixbo Wallenstam/Švéd.), Adéla Bočanová (Bohemians), Veronika Enenkelová (Vítkovice), Natálie Martináková (Kloten-Dietlikon/Švýc.), Tereza Urbánková (Malmö/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články