12. listopadu 2019 • 12:30

To nemyslí vážně?! Štěpánek i Berdych se obuli do nových dresů repre

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace překvapila novou sadou dresů pro venkovní zápasy. Kolekce oproti zvyklostem postrádá jakoukoli z národních barev a fotbalisté se v Bulharsku představí ve svítivě zelené. Fanoušci „lipovou“ barvu přijímají hodně těžko a ostře se projevilï i tenisoví reprezentanti Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.



„Najdi pět rozdílů. A uhodni, kde navrhovali světoví odborníci a kde se vybíralo srdcem,“ napsal na Facebook Radek Štěpánek. K porovnání dal svým fanouškům dvě fotky. Bořka Dočkala v nové venkovní sadě fotbalové repre a svou z Davis cupu.

Rozdíl je jasný, zatímco Štěpánkův outfit s modrým tričkem a červenými trenýrkami doplňoval ještě řvoucí lev a státní znak, na fotbalových dresech je národní symbolika obsažena minimálně, vlastně jen reprezentačním znakem.

Česká fotbalová reprezentace odhalila novou venkovní sadu dresů. Dominuje jí zelená barva
Česká fotbalová reprezentace odhalila novou venkovní sadu dresů. Dominuje jí zelená barva

„Počítali s tím, že reakce fanoušků budou hodně bouřlivé. Už jen proto, že zelená není českou tradiční barvou. A vlastně je to tak trochu i naším cílem. Chceme vyvolat emoce a změny se nebojíme. Nové dresy působí odvážně, ambiciózně, svěže a dravě,“ vysvětloval předseda FAČR Martin Malík.

Jenže Radek Štěpánek byl na národní symboliku náležitě hrdý a při Davis Cupu to dával najevo. Ne nadarmo se mu v bojích o salátovou mísu přezdívalo „lev“, když sám pomáhal navrhovat trička v designu státní vlajky či to se lvem na boku.

Ke Štěpánkovi se přidal i jeho dlouholetý tenisový kolega Tomáš Berdych, který si rozhodně nebral servítky: „To snad nemyslí vážně! Barva symbolizuje svobodu?“ zděsil se nad zelenou s černým lemováním.

TOP 10 českých dresů. EURO 96, Boby z Lužánek i liberecká rarita
Video se připravuje ...

„Jsme ČEŠI, tak kde jsou naše NÁRODNÍ barvy?! Jsem rád, že jsem mohl reprezentovat v Davis Cupu v národních barvách,“ kritizuje nové provedení dvojnásobný vítěz týmové soutěže.

Fanoušci na nové sadě také nenechávají nit suchou. Připomínají, že svítivě žlutá (kterou zelená barva připomíná) je při pohledu na pole v Česku už také vlastně národní barvou, případně že hráči nemusí mít reflexní vestu, až bude mít reprezentace poruchu.

Vedení reprezentace s vtípky evidentně počítalo a zelené dresy představuje videem, kde nevěřícího Tomáše představuje herec David Novotný (Jarda Kužel z Okresního přeboru. Zelená sada je zároveň připravená jen na venkovním zápasy, premiéru v bude mít v Bulharsku, hlavní dres zůstane v národních barvách a jeho nová verze bude mít premiéru na jaře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud