12. listopadu 2019 • 16:00

Jestli mi škodí manželství? Naštvaný Nadal odpálil novináře protiotázkou

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezkrevné vystoupení Rafaela Nadala v prvním zápase tenisového Turnaje mistrů mělo dohru na tiskové konferenci. Světová jednička padla s obhájcem titulu Alexandrem Zverevem 2:6, 4:6 a poté čelila dotazu, který ji namíchnul. Není teď vaše koncentrace na tenis jiná, když jste ženatý? tázal se známý italský novinář Ubaldo Scanagatta.



„Myslíte to vážně, nebo je to vtip?“ utrhl se na žurnalistu Nadal , hráč známý svým až chorobným zaujetím pro tenis, jenž hraje každý fiftýn, jako by byl jeho poslední. A na téhle vlastnosti si náležitě zakládá.

V Londýně však předvedl nuzné divadlo. Během duelu se Zverevem si nevytvořil jediný brejkbol, svým mocným bekhendem udělal jen 3 vítězné míče a 13 nevynucených chyb.

„Dost mě překvapuje, že se ptáte na takové věci, když jsem s tou dívkou už patnáct let a vedu úplně normální život. A vůbec nic se na tom nemění, když teď nosím prstýnek. Jak dlouho jste vy se svou partnerkou?“ zaútočil na Scanagattu, bývalého ředitele turnaje ATP ve Florencii a známého smíška i provokatéra mezi novináři.

První svatební foto; pan a paní Nadalovi. V sobotu jim to slušelo náramně!
První svatební foto; pan a paní Nadalovi. V sobotu jim to slušelo náramně!

„Letos to bylo třicet let,“ odpověděl sedmdesátiletý Ital. „A co bylo předtím? Možná dřív jste to měl jinak, co? Tak pojďme na otázky ve španělštině a nebavme se o blbostech,“ uzavřel roztržku Nadal.

Třiatřicetiletý tenista si vzal koncem října dlouholetou přítelkyni Franciscu Perellovou, coby ženáč zatím nastoupil na dvou turnajích. V pařížské hale Bercy prošel do semifinále, k němuž však nenastoupil, jelikož si při rozehrávce poranil břišní sval. Na Masters nebyl jeho start jistý, nakonec se však stihl uzdravit a slabý výkon v úvodním vystoupení přičítal nedostatku tréninku.

Tenistova zlobná reakce Scanagattu zaskočila. Tázal se prý jen na to, zda se svatební shon a emoce spojené s důležitým životním krokem nemohly podepsat na Nadalově formě. „Měl by se mi omluvit, protože jsem nebyl nezdvořilý. Můj dotaz byl úplně nevinný,“ prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud