12. listopadu 2019 • 20:22

Sudí jsou trestáni za Hubníka. Do konce roku nepískají, řekl Chovanec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalistů Plzně Roman Hubník neměl dohrát nedělní zápas 16. kola první ligy proti Liberci. Podle komise rozhodčích FAČR chyboval hlavní sudí Zbyněk Proske ve spolupráci s asistentem Davidem Hockem, když domácího stopera nevyloučil po druhé žluté kartě. Podle vyjádření předsedy komise rozhodčích Jozefa Chovance si oba rozhodčí nezapískají minimálně do konce roku.



Hubník v 28. minutě za stavu 1:1 ostře zajel do Tomáše Malinského, ale Proske ho podruhé nenapomenul. Naopak za tři minuty rozhodčí udělil libereckému Alexandruovi Balutovi druhou žlutou kartu za faul na Joela Kayambu. Plzeň přesilovku využila a zvítězila 4:1.

„Utkání jednoznačně nezvládli a vydali jsme interní oznámení, že budou suspendováni,“ uvedl Jozef Chovanec pro Českou televizi. „Určitě ne,“ dodal předseda komise rozhodčích na otázku, zda si sudí Proske zapíská do konce podzimní části.

Komise v komuniké ze svého zasedání napomenula také asistenta Tomáše Mokrusche, který v sobotním utkání Jablonec - Sparta (2:2) ve čtvrté minutě signalizoval ofsajd při gólu hostujícího Libora Kozáka. Chybný verdikt pomezního sudího však záhy opravil videorozhodčí a branka byla uznána.

Naopak u dalších dvou kontroverzních situací přijal kontrolní orgán vysvětlení sudích. Ondřej Pechanec za sporný zákrok teplického Kodeše na Olayinku odejde bez trestu. Stejně tak Pavel Královec, který neuznal v 90. mionutě třetí gól Jablonce.

„Po zhlédnutí dostupných záběrů i po zprávě delegáta jsme dospěli k názoru, že se nejednalo o pochybení rozhodčího,“ uvedl Chovanec.

MOMENTY VÍKENDU: Kontroverze v Plzni, Sparta ztratila venkovní vedení o dva góly po 55 letech
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Liberec 4:1. Sporné Balutovo vyloučení odstartovalo domácí jízdu
Video se připravuje ...

Hoftych po Plzni. Baluta vs. Hubník během jedné minuty? Bylo to nefér
Video se připravuje ...

Vrba po Liberci: Je důležité, že jsme před reprezentační pauzou vyhráli
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud