Dnes Čtvrtek - jasno 10°C
Zítra Pátek - oblacno 15°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Republikové mistrovství v 1vs1 fotbale opět hostila Galerie Harfa, nejlepší hráč z Prahy skončil třetí
Ve finále porazil Dominik Zdržálek (vlevo) Lubomíra Velčovského. Foto: Daniel Gabriel

Republikové mistrovství v 1vs1 fotbale opět hostila Galerie Harfa, nejlepší hráč z Prahy skončil třetí

První listopadovou sobotu se přímo na chodbě libeňského obchodního centra Galerie Harfa uskutečnilo III. Mistrovství ČR v 1vs1 fotbale. Účastnilo se pětatřicet hráčů z celého Česka, své zástupce měla i Praha. Dva borci dorazili ze Slovenska.

1vs1 fotbal se hraje v kulaté aréně ohraničené mantinely o průměru pět metrů. Vítěz musí vstřelit čtyři branky, ale platí také pravidlo K.O při gólu mezi nohy. Kdo dá soupeři potupné „housle“, bez ohledu na dosavadní stav vyhrává automaticky 4:0.

V základních skupinách skončila většina zápasů K.O. Nejrychlejší zápas na Mistrovství ČR trval dvě vteřiny a nejdelší čtyři minuty. Novinkou oproti předešlým šampionátům byla speciální sportovní protiskluzová podlaha zaručující lepší komfort pro zúčastněné hráče.

Titul Mistra České republiky, prize money, metrový pohár, sportovní vybavení a zážitkové vouchery sodvezl Dominik Zdržálek z Vrchlabí, který v dramatickém finále hraném na dva vítězné zápasy porazil Lubomíra Velčovského 4:3 ve třetím utkání.

Dominik hraje nejvyšší futsalovou ligu za SK Olympik Mělník a také několikrát nastoupil v reprezentačním výběru ČR futsalu U21. Druhý Lubomír Velčovský hraje futsalovou veteránskou soutěž za SKP Kolín.

Na třetím místě se umístil Blažek Matěj z Prahy, který hraje velký fotbal za Motorlet Praha. Na čtvrtém skončil Papež Ondřej z Brna, který hraje velký fotbal za SK Líšeň. Na pátém místě byl největší favorit Martin Gajdoš z Ústí nad Labem, který překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále. Pohoršil si, loni byl třetí.

Šestý byl Mohamed Laidi z Prahy, který měl v obchodním centru nejpočetnější fanklub. Sedmý byl nováček Ježek Tomáš z Cítova a na osmém místě skončil pravidelný účastník Kyzr Kevin z Prahy.

Turnaj si rychle vybudoval dobrou reputaci a slušný divácký zájem. Zápasy sledovaly z několika pater obchodního centra desítky diváků, na finále se jich sešla zhruba stovka.

Pro hráče i diváky byl zajištěn profesionální sportovní komentátor, který živě komentoval všechny odehrané zápasy. O hladký průběh se postaral licencovaný rozhodčí a početný organizační tým, nechyběl ani zdravotník, který se staral o bezpečnost.

DALŠÍ POŘADÍ:

9 – 16. Gajdoš Jan, Dukát Šimon, Hovorka Jakub, Kovalančík Martin, Rossmann Tomáš, Susmilich Kryštof, Bártík Richard, Pešta Josef

17 – 21. Kvasňovský Marián, Dukát Kryštof, Vlachynský Dominik, Pisklov Nikita, Novotný Jiří

22 – 28. Bielčík Pavel, Mrázek Vít, Bočáň Stanislav, Novák Jan, Martínek Vít, Hruška Miroslav, Chmel Jaroslav

29 – 35. Tkachuk Vitalii, Janota Patrik, Král Kamil, Drozda Matěj, Němec Dominik, Dostál Tomáš, Krejza Pavel

Vyjádření vítěze turnaje a organizátora

 „Vítězství pro mě moc znamená. Už před turnajem jsem si dal takový cíl a trochu díky tomu na sebe vyvinul tlak. To je ale přesně to, co potřebuji. Děkuji také organizátorům, přdevším Lukáši Řezníčkovi. A děkuji všem lidem, kteří mi fandili. Někdy závidím sportovcům, kteří dělají individuální sport. Zodpovídají jen za sebe. Jsem rád, že jsem si to jednou zkusil a těším se opět za rok.“
Dominik Zdržálek, mistr ČR

„Všem hráčům děkuji za účast, gratuluji těm nejlepším. Po akci jsem obdržel několik pochvalných zpráv za organizaci, a to je pro mě vždy ta nejlepší zpětná vazba, která zahřeje u srdce. Velké poděkování patří partnerům, bez kterých by se tato fotbalová show v obchodním centru nemohla nikdy uskutečnit, děkuji také celému organizačnímu týmu za hladký průběh a přátelskou atmosféru.“
Lukáš Řezníček, hlavní organizátor turnaje


Autor: TZ, red

Cvičení v parku

Včera v 09:05

Seniory oblíbené bezplatné cvičení s prvky tai chi v parku Na Pankráci v Praze 4 začíná 14. května.

Praha 14 vyhlásila nejlepší sportovce roku

22. dubna 2024 v 09:47

Z havajského Big Islandu přivezla svůj triumf nejlepší sportovkyně Prahy 14 za loňský rok. Vítězkou čtvrtého ročníku už tradiční ankety se stala Bára Besperát. Na společenském večeru, který se na konci března konal v kulturním domě Kyje, za ni převzal cenu manžel Tomáš, protože ona už se...

Poznávejte krásy Prahy 10 na kole

21. dubna 2024 v 16:26

Cyklojízdy Prahy 10 s průvodcem jsou skvělou příležitostí k setkání s dalšími cyklisty a k aktivnímu strávení volného času.

Průzkum: Klesá počet dětí v organizovaném sportu

18. dubna 2024 v 07:40

Pokles sportujících dětí v České republice se nedaří zastavit. Naopak se stále prohlubuje. Zatímco v roce 2022 chodilo pravidelně do sportovních klubů 51 % dětí, v letošním průzkumu od agentury SANEP počet klesl na 46 %. Rovněž u mládeže strmě upadá zájem o pohybové aktivity během dne, a naopak...

Šárecký běh

12. dubna 2024 v 07:21

Závod v sobotu 13. dubna vede údolím Divoké Šárky v délce 7km.

Prague Bike Fest Na Výstavišti nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky

9. dubna 2024 v 11:38

Druhý ročník Prague Bike Fest se blíží a o víkendu 27. – 28. dubna se opět otevřou brány pražského Výstaviště, kdy areál uvítá všechny cyklo nadšence v rámci největšího cyklistického festivalu v roce. Během dvou dnů si návštěvníci užijí porci adrenalinových show, exhibice, workshopy, organizované...

Rozhledny v pohybu: Petřín 3x jinak

3. dubna 2024 v 07:19

V neděli 21. dubna se koná závod Petřín 3× jinak 2024, který je součástí běžeckého seriálu Rozhledny v pohybu. Závod je podporován radnicí Prahy 1 a její občané mají startovné zdarma.

Minigolf v Centrálním parku opět zahajuje sezonu

31. března 2024 v 10:49

Minigolf v Centrálním parku Prahy 13 opět zahajuje sezonu a od 1. dubna ho může veřejnost zdarma užívat.

Švehlova cesta 2024

29. března 2024 v 07:12

U příležitosti výročí narození hostivařského rodáka zve Praha 15 na procházku po stopách Antonína Švehly.

Praha 15: Běh Jana Kocourka pro děti i dospělé

25. března 2024 v 07:23

Zasportovat si můžete v sobotu 6. dubna v Hostivaři.

Další články
Nahoru