Stanislav Řezáč oblékne opět dres Slavia pojišťovna SPORT TEAMu

Po loňské úspěšné spolupráci se Stanislav Řezáč postaví na start dalšího ročníku Visma Ski Classic opět v dresu Slavia pojišťovny.

Jak říkám...



„V sezóně 2018/2019 mi Slavia pojišťovna SPORT TEAM vytvořil podmínky, které mi umožnily odjet všechny závody seriálu, na kterých jsem se rozhodl startovat. Letos pokračujeme ve spolupráci s Pavlem Sehnalem a týmem, který založil. Těším se hlavně na Ylläs-Levi, Birkebeinerrennet, legendární Vasův běh a samozřejmě na závod domácí a mému srdci nejbližší – Jizerskou padesátku,“ řekl na setkání s novináři nejúspěšnější český účastník loňského seriálu Visma Ski Classics Stanislav Řezáč.

SportovníListy.cz byly na místě děje...



Vedle Stanislava Řezáče a dalších profesionálů se vybraných závodů seriálu Visma Ski Classics opět osobně zúčastní také Pavel Sehnal, majitel Slavia pojišťovny a iniciátor jejího SPORT TEAMu.


Jak říkám...



„Dálkové běhy na lyžích jsou jednou z mých sportovních vášní již řadu let. Na startu Jizerské padesátky nebo proslulého „Vasáku“ jsem stál již mnohokrát, v dresu našeho SPORT TEAMu to byla loni nová zkušenost a letos si ji rozhodně hodlám zopakovat. Tyto podniky jsou oslavou lyžování a sportu jako takového, účastní se jich tisíce běžců a běžkyň. Pocit sounáležitosti a zároveň sportovní rivality je něčím, co nás všechny nutí vracet se na tyto závody znovu a znovu. Když máme navíc v týmu bez přehánění světovou špičku v podobě Standy Řezáče nebo Kláry Moravcové, která bude na vybraných závodech také za tým startovat, je to radost a na sezónu 2019/2020 se opravdu těšíme,“ uvedl Pavel Sehnal.

„Slavia pojišťovna SPORT TEAM byl založen na podzim 2018 jako platforma, která má ambici přisívat k rozvoji zdraví a sportu ve společnosti. Aktivní pohyb a sportovní přístup k životu obecně je něčím, co považujeme za důležité, prospěšné a co stojí za to podporovat. Jízda na kole, vodáctví nebo lyžování jsou sportovní aktivity, kterým se na rekreační i sportovní úrovni věnuje nemalá část české veřejnosti všech věkových skupin. Slavia pojišťovna SPORT TEAM podporuje špičkové sportovce, ale ke sportu a členství v týmu zveme všechny, kterým je sport zábavou, aktivním odpočinkem a vyznávají zdravý životní styl jako takový,“ řekl  Karel Waisser, generální ředitel a předseda představenstva Slavia pojišťovny.

Letošní série Visma Ski Classics odstartuje již 29. listopadu 2019 prologem Pro Teamů v italském Livignu. Právě tam zamířil minulý týden Stanislav Řezáč, aby začal ladit formu potřebnou k reprezentaci týmu a plnění individuálního tréningového plánu před nadcházejícími závody.

Jak říkám...



„Před začátkem sezony je pro laufaře důležité naběhat nějaký objem, v ideálním případě urazit porci kilometrů na lyžích na sněhu. To se podařilo, v Livignu napadl i první sníh, takže se trénovalo dobře a tak, jak jsme si naplánovali. Seriál Ski Classics je náročný, málokdo absolvuje úplně všechny podniky, i já pravděpodobně některý ze závodů vynechám. Chci se soustředit na co nejlepší výkon hlavně na Jizerské padesátce, Vasově běhu a na Ylläs-Levi. Solidní týmový výkon bychom rádi předvedli také v prologu a získali hned na úvod body. Loňské bolesti zad jsou nyní také pryč, takže věřím, že se nám v této sezóně bude dařit a v těžké mezinárodní konkurenci bude Slavia pojišťovna SPORT TEAM a česká vlajka pořádně vidět,“ má jasno Stanislav Řezáč.



Kalendář závodů Visma Ski Classics 2019/2020



29. listopadu 2019   Livigno Pro Team Tempo    Livigno, Itálie         15 km
1. prosince  2019   Livigno Prologue        Livigno, Itálie         35 km
14. prosince 2019    La Venosta            Val Venosta, Itálie     45 km
11. ledna  2020   Kaiser Maximilian Lauf     Seefeld, Rakousko     60 km
18. ledna 2020      La Diagonela            Sv Mořic, Švýcarsko     65 km
26. ledna 2020      Marcialonga             Trentino, Itálie         70 km
1. února 2020       Toblach-Cortina         Toblach, Itálie         42 km
9. února 2020      Jizerská padesátka         Bedřichov, ČR      50 km
1. března 2020       Vasaloppet             Sälen, Švédsko     90 km
21. března  2020    Birkebeinerrennet         Rena, Norsko         54 km
28. března 2020      Reistadløpet             Bardufoss, Norsko     50 km
4. dubna  2020      Ylläs-Levi             Ylläs, Finsko         70 km

(ps, Slavia sport team, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)