Villa si užívá poslední týdny s Podolskim, Vermaelenem či Iniestou, investičně se vrátí do New Yorku

Villa si užívá poslední týdny s Podolskim, Vermaelenem či Iniestou, investičně se vrátí do New Yorku

Sedmatřicetiletý španělský snajpr David Villa se stále ještě nerozloučil a momentálně pálí v nejvyšší japonské soutěži za Vissel Kóbe, v jehož dresu si zatím pod vedením německého odborníka Thorstena Finka připsal dvanáct branek v sezoně a je nejlepším střelcem desátého týmu tabulky.

Klubový spoluhráč Vermaelena, Sergi Sampera, Iniesty, Wellingtona či Podolskeho už ale také myslí na budoucnost, o čemž svědčí jeho investiční návrat na americkou půdu, na níž se pohyboval v letech 2014 - 2018, kdy oblékal v MLS trikot New Yorku City.

Mistr světa i Evropy s klubovou minulostí v Barceloně, Atlétiku, Valencii i Realu Zaragoza totiž bude spolumajitelem nového klubu z New Yorku, který vstoupí do soutěžních bojů v roce 2021.

Půjde o celek Queensboro, který začne svou pouť fotbalovým světem ve druhé americké lize a jeho domácím prostředím budou prostory York College v tamní čtvrti Queens. Některé zápasy pak má tým hrát i na baseballovém stadionu Citi Field.

Že by nový trend mezi hvězdnými jmény? Své kluby již vlastní i Brazilec Ronaldo nebo Angličan Beckham.

P.S.: Po této sezoně J-League, která vrcholí v prosinci, však Villa končí. "Rozhodl jsem se, že ukončím kariéru. Už delší dobu o tom přemýšlím a je to výsledek komunikace s mou rodinou a dalšími blízkými. Chci se rozloučit tak, že k tomu nebudu donucen vlivem zranění nebo jiných okolností," vzkázal historicky nejlepší střelec španělského národního mužstva s 59 mezinárodními trefami.