Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Olympická klasika Pták Rosomák se vrací po padesáti letech

Olympic v roce 1969 foto: Otto Dlabola

Druhé album skupiny Olympic je nefalšovanou českou beatovou legendou, stejně jako jeho předchůdce, kapelní debut Želva. Je poslední v klasickém obsazení, tedy ještě s baskytaristou, občasným zpěvákem a hlavně zcela mimořádným textařem Pavlem Chrastinou.
  10:00

Po padesáti letech od prvního vydání vychází nyní Pták Rosomák s písněmi jako Ikarus Blues, Z bílé černou nebo Kamenožrout zelený znovu, a to ve dvou formátech.

CD obsahuje devět bonusů. Vedle variantních českých verzí některých základních songů také písně singlové a časově související s nahráváním a vydáním alba. Ty dokazují kompoziční, instrumentální i zvukový pokrok Olympiku, anglická mutace jednoho z hitů alba – Krásná neznámá – pak také textový ohlas na po srpnu rychle ztracené naděje. Vinylová podoba nabízí rekonstruovaný zvuk a obal.

„Jsem opravdu rád, že se tentokrát podařilo LP reedici zcela zkompletovat. Součástí je totiž i od doby původního vydání poprvé znovu využitý vystřihovací Pták Rosomák v grafickém ztvárnění J. A. Pacáka,“ říká editor Supraphonu Karel Deniš.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!