Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Žijeme s vámi 60 let. Karvinský Nový domov pro seniory si připomněl významné výročí

Karviná |

Vedení Nového domova v Karviné uspořádalo k 60. výročí založení tohoto zařízení slavnostní konferenci nazvanou “Žijeme s vámi 60 let”. Přítomní hosté z řad vedení kraje a města a také bývalí a současní zaměstnanci se mohli seznámit s vizemi organizace a společně se také ohlédli za historií Nového domova.

Nový domov v Karviné-Novém Městě nabízí své služby a péči seniorům nepřetržitě 60 let.Změnil se k nepoznání, zázemí Nového domova drží krok s dobou, neustále se vylepšuje a služby se zkvalitňují a rozšiřují a to  díky snaživým zaměstnancům a také zřizovateli, MSK.

"Já bych chtěl poděkovat spolupráci městu Karviná, protože my domov rozšiřujeme a město nám pomohlo, nabídlo nám prostory, kam jsme mohli klienty přestěhovat, abychom mohli stavět a zvýšit kapacitu,"řekl Jiří Navrátil, náměstek hejtmana MSK .

"V novém domově se neustále snažíme o vývoj kupředu. Teď už máme zrekonstruované dvě budovy, v současné době probíhá rekonstrukce třetí budovy, pavilonu D, přičemž probíhá i přístavba další budovy.Nedávno se nám už potřetí podařilo obhájit certifikát Vážka, budeme se snažit jej získat i na nové pracoviště, tak, aby ta péče byla poskytována kvalitně. Není to jediné naše úsilí, které jsme završili, podařilo se nám obhájit certifikát SAK, což je certifikovaná zdravotní péče, kterou poskytujeme na vysoké úrovni a jsme na to hrdi," vysvětlila Helena Waclawiková, vedoucí pro kvalitu a sociální práci.

Zástupce města, náměstek primátora Miroslav Hajdušík, vyzdvihl kvality krajského zařízení a také poděkoval všem zaměstnancům za jejich péči o uživatele.

"Nový domov je součástí Karviné a my si moc vážíme toho, že už je tady 60 let. Tvoří nedílnou součást péče o seniory a i když se teď rekonstruuje a bude mít větší kapacitu, tak mu držím palce do dalších 60 let minimálně," řekl Hajdušík.

Nový domov oslavoval celý letošní rok. Pro své uživatele každý měsíc připravil akci, která zpestřila jejich život v domově. Oslavy vyvrcholily v Romském kulturním a společenském centru slavnostní konferencí  “Žijeme s vámi 60 let”.

"Máme závěrečnou konferenci u tohoto významného výročí, je to defilé celoročních oslav, které jsme k tomu výročí realizovali. Program je především pro naše zaměstnance, tímto způsobem jim chceme poděkovat za jejich obětavou práci, je připraven program, občerstvení, drobnosti," dodala Eva Cholewová, ředitelka Nového domova.

Slavnostní konference se ráda zúčastnila například i H.Hanáková.  Pracovala tady deset let. Už je sice v důchodu, nicméně stále aktivně občas v Novém domovu vypomůže jako zdravotní sestra.

" Však zdravotních sester je stále málo, to víme.   Je to krásná práce, jinak bych to nedělala při tom důchodu," řekla Hanáková, bývalá zaměstnankyně Nového domova.

Vyřčena byla i přání Novému domovu. Tady jsou některá:

Waclawiková: "Chci popřát všem zaměstnancům, aby se jim dnešek líbil, protože je to děláno hlavně pro ně, je to poděkování za tu práci, která není jednoduchá a do života hodně zdraví a spokojenosti všem uživatelům, zaměstnancům, rodinám a všem spolupracujícím osobám."

Cholewová: "Novému domovu popřála vše dobré, aby se lidé tady cítili dobře a právem se cítili hrdí na svůj domov."

Nahlásit chybu


K tématu

Senioři z Nového domova se pobavili na zahradní slavnosti

17. června 2023 16:33 | Karviná | Monika Danková

K pravidelným akcím, na které se senioři z Nového domova těší, patří i velká zahradní slavnost. V tento den se sem sjíždějí příbuzní a přátelé seniorů a také hosté z partnerských organizací, aby se společně u dobrého jídla, pití a hudby pobavili. Letos dokonce v havajském stylu.

Ilustrátor Adolf Dudek pobavil v Karviné seniory

23. května 2023 16:00 | Karviná | Monika Danková

Známý ilustrátor dětských knížek Adolf Dudek zavítal do Nového domova v Karviné, aby tady pobavil seniory. A nejen to, pokusil se vrátit je zpátky do dětských let a společně si připomněli základy kreslení.

Ilustrátor Adolf Dudek zavítal do Karviné, kde učil seniory správně kreslit

24. května 2023 19:00 | Celý MS kraj | Monika Danková

Známý ilustrátor dětských knížek Adolf Dudek zavítal do Nového domova v Karviné, aby tady pobavil seniory. A nejen to, pokusil se vrátit je zpátky do dětských let a společně si připomněli základy kreslení.


Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

V životických sadech mají kvůli počasí obavy o úrodu jablek

V roce 2018 sklidili v životických sadech rekordních 1 900 tun jablek. Letošní sklizeň může ohrozit počasí. Sady nyní nově vlastní město Havířov, které chce získat do vlastnictví pronajaté pozemky od zemědělského půdního fondu.

Ne nadarmo se zámku Nová Horka u Studénky přezdívá "malá Vídeň"

Včera 17:45 | Studénka | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Od příchodu říšského hraběcího rodu Vetter von der Lilie do lůna úrodné krajiny podél Odry se z původně malé tvrze stává významné aristokratické sídlo, centrum hudební i výtvarné kultury.

Nemocnice Karviná-Ráj připravila pro páry čekající potomka předporodní pokoj v porodnici

Nemocnice Karviná-Ráj investovala peníze do vybudování předporodního pokoje pro páry, které čekají na příchod svého potomka. Po celou dobu hospitalizace, v době porodu i po porodu, tak nemusí být partneři vůbec separováni.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Originální dresy opavských basketbalistů se vydražily za více než 108 tisíc. Peníze pomůžou charitě

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále

Včera 15:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Vize tělocvičny Tyršovy školy už má reálné obrysy, stát by mohla do čtyř let

Absenci kvalitní tělocvičny se základní škola na Tyršově ulici snaží řešit asi dvacet let. Nyní rada města její požadavek posvětila, schválila studii nového školního sportoviště, to by mohlo stát do čtyř let.

Komisařka vyhodila žáka od zkoušky v autoškole, když jí neřekl druhý způsob měření dezénu

Včera 9:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krajský soud v Ostravě se z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu bude muset znovu zabývat případem, ve kterém jde o to, zda komisařka ve Frýdku-Místku měla právo vyhodit žáka od závěrečné zkoušky v autoškole jen proto, že jí po první správné odpovědi neřekl další alternativní způsob ověření hloubky dezénu pneumatiky.

Nemocnice Karviná-Ráj zprovoznila nadstandardní předporodní pokoj v porodnici

Nemocnice Karviná-Ráj investovala peníze do vybudování předporodního pokoje pro páry, které čekají na příchod svého potomka. Po celou dobu hospitalizace, v době porodu i po porodu, tak nemusí být partneři vůbec separováni.

V životických sadech se bude konat Májový den, úroda jablek je kvůli počasí nejistá

V roce 2018 sklidili v životických sadech v Havířově rekordních 1 900 tun jablek. Letošní sklizeň může ohrozit počasí. Sady nyní nově vlastní město, které chce získat do vlastnictví pronajaté pozemky od zemědělského půdního fondu. V areálu se bude také poprvé konat Májový den.

Děti ze ZŠ a MŠ Prameny se seznámily s hrdiny FAST. Naučily se rozpoznávat příznaky mrtvice

20. dubna 2024 17:07 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Děti z karviné základní a mateřské školy Prameny zažily nevšední vyučovací den. Učily se rozpoznat příznaky cévní mozkové příhody prostřednictvím programu Hrdinové Fast.

Obyvatelé Karviné oslavili na náměstí Den Země. Rozhodovali i ve výtvarné soutěži

20. dubna 2024 14:54 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Na Masarykově náměstí se konal Den Země, jedna z dalších tradiční akcí, které pořádá město Karviná s několika dalšími organizacemi společně.

Karvinské kino Centrum otevřelo zázemí filmovým nadšencům

20. dubna 2024 11:02 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

K 60. výročí založení karvinského městského domu kultury měli filmoví fanoušci možnost nahlédnout do zázemí kina Centrum. Dostali se ke konstrukci za plátno, prohlédli si akustiku i kabinu promítačů.

AZ Havířov bojuje ve finále o postup do 1. ligy, fanoušci jsou nadšení

19. dubna 2024 12:01 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Klubu i fanouškům se splnil sen. AZ bojuje ve finále o postup do první ligy. Stav po druhém zápase je 1:1. Tým nyní čekají dva zápasy v Chomutově.

Žijeme s vámi 60 let. Karvinský Nový domov pro seniory si připomněl významné výročí
Vydáno 13. listopadu 2019 12:20, Karviná, Monika Danková
Vedení Nového domova v Karviné uspořádalo k 60. výročí založení tohoto zařízení slavnostní konferenci nazvanou “Žijeme s vámi 60 let”. Přítomní hosté z řad vedení kraje a města a také bývalí a současní zaměstnanci se mohli seznámit s vizemi organizace a společně se také ohlédli za historií Nového domova.

Nový domov v Karviné-Novém Městě nabízí své služby a péči seniorům nepřetržitě 60 let.Změnil se k nepoznání, zázemí Nového domova drží krok s dobou, neustále se vylepšuje a služby se zkvalitňují a rozšiřují a to  díky snaživým zaměstnancům a také zřizovateli, MSK.

"Já bych chtěl poděkovat spolupráci městu Karviná, protože my domov rozšiřujeme a město nám pomohlo, nabídlo nám prostory, kam jsme mohli klienty přestěhovat, abychom mohli stavět a zvýšit kapacitu,"řekl Jiří Navrátil, náměstek hejtmana MSK .

"V novém domově se neustále snažíme o vývoj kupředu. Teď už máme zrekonstruované dvě budovy, v současné době probíhá rekonstrukce třetí budovy, pavilonu D, přičemž probíhá i přístavba další budovy.Nedávno se nám už potřetí podařilo obhájit certifikát Vážka, budeme se snažit jej získat i na nové pracoviště, tak, aby ta péče byla poskytována kvalitně. Není to jediné naše úsilí, které jsme završili, podařilo se nám obhájit certifikát SAK, což je certifikovaná zdravotní péče, kterou poskytujeme na vysoké úrovni a jsme na to hrdi," vysvětlila Helena Waclawiková, vedoucí pro kvalitu a sociální práci.

Zástupce města, náměstek primátora Miroslav Hajdušík, vyzdvihl kvality krajského zařízení a také poděkoval všem zaměstnancům za jejich péči o uživatele.

"Nový domov je součástí Karviné a my si moc vážíme toho, že už je tady 60 let. Tvoří nedílnou součást péče o seniory a i když se teď rekonstruuje a bude mít větší kapacitu, tak mu držím palce do dalších 60 let minimálně," řekl Hajdušík.

Nový domov oslavoval celý letošní rok. Pro své uživatele každý měsíc připravil akci, která zpestřila jejich život v domově. Oslavy vyvrcholily v Romském kulturním a společenském centru slavnostní konferencí  “Žijeme s vámi 60 let”.

"Máme závěrečnou konferenci u tohoto významného výročí, je to defilé celoročních oslav, které jsme k tomu výročí realizovali. Program je především pro naše zaměstnance, tímto způsobem jim chceme poděkovat za jejich obětavou práci, je připraven program, občerstvení, drobnosti," dodala Eva Cholewová, ředitelka Nového domova.

Slavnostní konference se ráda zúčastnila například i H.Hanáková.  Pracovala tady deset let. Už je sice v důchodu, nicméně stále aktivně občas v Novém domovu vypomůže jako zdravotní sestra.

" Však zdravotních sester je stále málo, to víme.   Je to krásná práce, jinak bych to nedělala při tom důchodu," řekla Hanáková, bývalá zaměstnankyně Nového domova.

Vyřčena byla i přání Novému domovu. Tady jsou některá:

Waclawiková: "Chci popřát všem zaměstnancům, aby se jim dnešek líbil, protože je to děláno hlavně pro ně, je to poděkování za tu práci, která není jednoduchá a do života hodně zdraví a spokojenosti všem uživatelům, zaměstnancům, rodinám a všem spolupracujícím osobám."

Cholewová: "Novému domovu popřála vše dobré, aby se lidé tady cítili dobře a právem se cítili hrdí na svůj domov."

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000018117/zijeme-s-vami-60-let-karvinsky-novy-domov-pro-seniory-si-pripomnel-vyznamne-vyroci