V minulém týdnu se na silnicích zranili čtyři lidé, škody se vyšplhaly na milion a půl
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Děčínští policisté vyjížděli v rámci oznámených dopravních nehod v pětačtyřicátém týdnu letošního roku k třiatřiceti kolizím. Vlivem dopravních nehod ve sledovaném období nikdo nezemřel. Těžká zranění policisté také nezaznamenali. Čtyři lidé zdravotníci ošetřili pro lehká zranění. Zjištěné škody se vyšplhaly k částce 1.517.000,- Kč.

Nejčastější sledovanou příčinou tohoto týdne byla opomenutá přednost v jízdě, která se odrazila v šesti kolizích. Čtyři řidiči podlehli nepřiměřené rychlosti. Další dva se potýkali s následky nesprávného způsobu jízdy. Zbývajících jednadvacet případů je evidováno bez bližšího určení příčiny nehody. V době kolizí byl jeden z řidičů pod vlivem alkoholu.

"Ve stejném období loňského roku byli děčínští policisté přivoláni k sedmadvaceti případům dopravních nehod. Ani vloni vlivem kolizí nezahynul žádný člověk. Jeden člověk se potýkal s následky těžkých zranění a jeden s lehkými. Součtem všech ohlášených ztrát a poničeného majetku se z policejních protokolů vynořila částka 920.000,- Kč. Ze sledovaných příčin se vloni na prvním místě umístil nepřiměřený způsob jízdy, tentokrát s osmi případy. V závěsu za ním se objevila opomenutá přednost v jízdě s pěti kolizemi. Do zbývajících nesledovaných příčin se zařadilo čtrnáct nehod. Alkoholem byl v době nehod ovlivněn jeden řidič," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru