Automotive článek úvodní upr

Automotive konference 2019: zjisti, jaká je budoucnost dopravy a technologií!

Jste zvědaví, co přinese budoucnost v přepravě? Baví vás spojení technologií a divokých koní pod kapotou? Pak byste rozhodně neměli chybět na naší Automotive konferenci, kde vám představíme jak nejnovější trendy v dopravě, tak její budoucnost a i slepé uličky, do kterých nás může dostat.

O hejty na elektrická auta a autonomní řízení není na sociálních sítích i redakčních portálech nouze. Téma automotive v sobě přitom skrývá ale mnohem víc zajímavých věcí. Navíc je podstatné, aby měl vůbec budoucnost v tomhle oboru kdo a kam posouvat. Proto chceme spojit mladé talenty a kapacity v oboru prostřednictvím tematické konference. Vítán je ale samozřejmě každý, koho zajímá, jak se v budoucnu dostaneme z bodu A do bodu B.

Na Automotive konferenci nesmí chybět speakeři odborných společností, pro které je toto téma denním chlebem. Prvním z nich bude Zdeněk Hanzálek, profesor a vedoucí oddělení průmyslové informatiky z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT. Ten představí účastníkům pět úrovní automatizovaného řízení auta a nechá je nahlédnout za oponu testování těchto technologií.

Škoda auto bezpečnost
work
Nehody způsobují lidé, ale převzít řízení chytrého auta je nebezpečně snadné
13. 11. 2019
3 bezpečné minuty

Softwarový inženýr Ondřej Zeman ze společnosti Valeo ukáže, jak šikovně spojili svět počítačových her a virtuálního prostředí ke zdokonalování autonomní jízdy. Abychom zůstali nohama na zemi, promluví i o technických a ekonomických dopadech užívání virtuální reality. Na konferenci si navíc budeš moct omrknout i jejich testovací auto! 

Foto: Valeo

Společnost VALEO přiveze modifikovaný VW Golf, na kterém testuje senzory pro autonomní řízení a pro asistenční systémy

Říkají vám něco pojmy Clean, safe, connected? Měly by, protože je kolem nich v automobilovém průmyslu velký hype. Tomáš Vondrák, ředitel výrobního závodu Continental Automotive v Brandýse nad Labem, ve své přednášce přiblíží, jak se tyto hlavní trendy promítají do výroby elektroniky do aut.

Spolujezdec hologram a průhledná auta
work
Spolujezdec hologram a průhledná auta? Protože autonomní řízení už nikoho nepřekvapí
23. 10. 2019
2 autonomní minuty

Někteří odborníci se domnívají, že neustálé dopravní zácpy ve velkých městech by mohlo vyřešit sdílení autonomních vozů. Ale jako všechny mince má i tato dvě strany. Kolik takových aut by pak potřebovala jen Praha? A opravdu by to situaci vyřešilo? To a mnohem víc zodpoví Martin Schaefer z Centra umělé inteligence.

Abyste někde uprostřed cesty k poznání a třeba i nové práci a kolegům neztratili síly, občerství vás bagety od Bageterie Boulevard, které neváhejte zapít kávou, abyste se mohli co nejdřív vrátit k přednáškám. 

Budeme se tedy těšit 28. Listopadu  v budově CIIRC na ČVUT v pražských Dejvicích. Aktuální novinky najdete na facebookovém eventu nebo na našem webu.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější