Zemřel Jan Stráský, čestný občan města Krásná Lípa
Zdroj: www.krasna-lipa.cz
Děčín

Krásná Lípa - 6. listopadu 2019 zemřel Jan Stráský: ekonom, politik, ředitel šumavského národního parku, turista, cestovatel. Mimo jiné byl poslancem České národní rady a posledním předsedou vlády Československa. V nové české vládě zastával pozice ministrů dopravy a zdravotnictví. Později se stal ředitelem Národního parku Šumava.

PhDr. Jan Stráský, bývalý předseda a čestný člen KČT: Jako ekonomický odborník a nadšený turista se v roce 1990 velkou měrou podílel na obnově Klubu českých turistů a od počátku se zapojil jako dobrovolník do jeho vrcholných orgánů. Působil v ústředním výboru jako výkonný místopředseda a od roku 2006 jako předseda KČT. Ze zdravotních důvodů v roce 2014 všechny funkce v ústředních orgánech opustil a věnoval se již jen svému odboru KČT Banka Praha a chatě KČT na Libínském Sedle. Dožil v domově pro seniory v pražských Štěrboholích. Jan Stráský byl nejen dobrý funkcionář a brilantní úředník, ale především zapálený turista, který podle svých slov prošel polovinu všech značených tras v ČR.

Za dlouhodobou vynikající spolupráci Klubu českých turistů s městem Krásná Lípa a za podporu při rozvoji našeho města a regionu Českého Švýcarska mu 10. 8. 2006 starosta Krásné Lípy Ing. Zbyněk Linhart udělil čestné občanství města. Jan Stráský se rozhodnou měrou zasloužil o vznik sídla NPČŠ v Krásné Lípě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru