Anaheim Ducks: Ryan Kesler (USA)  Pětatřicetiletý Ryan Kesler patří k nejlepším rodilým Američanům v NHL, ale má i svou stinnou stránku. Rodák z Michiganu má pověst hráče, který velmi rád a často filmuje pády. Navíc nemá daleko k ráně a rvačkám na ledě. Takového hokejistu nemají fanoušci ani protihráči nikde moc v lásce. Až do roku 2014 byl věrný Vancouveru, nyní už má za sebou pět sezon v dresu Kačerů z Anaheimu. Bučí se na něho z hlediště ale úplně stejně. V aktuální sezoně se ale zřejmě na ledě neobjeví, protože ho trápí zranění kyčle. Profimedia.cz
 Arizona Coyotes: Phil Kessel (USA)  Útočník Phil Kessel nepatří mezi tvrďáky, ani mezi zákeřné hráče. Mnoho spoluhráčů i protihráčů o něm dokonce tvrdí, že je to sympatický chlapík. Tak proč je v tomto seznamu? Na průšvih si zadělal v roce 2016, kdy nedostal pozvánku do americké reprezentace pro Světový pohár. Když pak v základní skupině prohrál celek USA 2:4 s Kanadou, Kessel to nevydržel a na svém profilu v sociální síti Twitter napsal nejapné poznámky, které pobouřily americkou veřejnost. Od té doby na něm leží stín hanby a minimálně ve Spojených státech mu to dávají fanoušci pocítit. Profimedia.cz
 Boston Bruins: Brad Marchand (Kanada)  Jednatřicetiletého útočníka Bostonu Brada Marchanda občas za jeho nečistou hru odsuzují dokonce i fanoušci Bruins, a to už je co říct. Rád hraje do těla, ale o tom, že by jeho hra byla košer, by se dalo s úspěchem pochybovat. Dvojnásobný juniorský mistr světa, zlatý šampion z turnaje v Rusku před třemi lety i vítěz Světového poháru je proslulý štěkáním nadávek na protihráče i přifilmovanými pády. Říká se o něm, že tak jako on nesimulují ani fotbalisté. Jen málo hráčů sklízí v zámoří větší opovržení než on. Naštěstí se o jeho špinavých kouscích v NHL už dobře ví a je pod drobnohledem rozhodčích. Profimedia.cz
 Buffalo Sabres: Vladimír Sobotka (Česká republika)  Je to paradox. Český útočník Vladimír Sobotka je typem slušného a pracovitého hokejisty a v NHL proti němu prakticky nikdo nic nemá. Jen fanoušci Buffala, kde působí od loňského ročníku. Sobotka byl do současného působiště vytrejdován ze St. Louis před sezonou, v níž pak Bluesmani vybojovali Stanley Cup, a aby smůly nebylo dost, v Buffalu nezapadl do herní koncepce týmu a trápí se. Fanoušci Sabres od něho čekali hodně, o to větší je jejich hněv, když se jejich naděje nenaplňují. Po sezoně vyprší dvaatřicetiletému hokejistovi smlouva a je téměř stoprocentně jisté, že v Buffalu už novou nepodepíše. Profimedia.cz
31
Fotogalerie

Nemilovaní, šmejdi a prevíti aneb Nejvíce nenávidění hráči z každého týmu v NHL

V téměř každém sportovním týmu najdeme hráče, kteří jsou pro fanoušky něčím, jako je červený hadr pro býka. Nemají je rádi a často jim to také dávají najevo. Hokejová NHL v tomto směru není výjimkou.

slide-nenávidění v NHL.jpg

Existuje mnoho důvodů, proč může hokejista v NHL dráždit příznivce málem až k nepříčetnosti. Jedni hrají zákeřně, další filmují pády, jiní si znepřátelí fanoušky protihráčů velkohubými řečmi nebo příliš tvrdou hrou. Svou roli může hrát třeba i transfer do jiného klubu.

Obecně se dá říci, že v každém týmu se dá najít jeden hokejista, který je z nějakého důvodu nenáviděný víc než jeho spoluhráči. V následujících kapitolách najdete 31 takových hráčů - z každého klubu v NHL jednoho - , kteří si o titulu „Nejpopulárnější hokejista“ mohou nechat jen zdát.

Pokračování 2 / 31

Anaheim Ducks: Ryan Kesler (USA)

Ryan Kesler1.jpg

Šestatřicetiletý Ryan Kesler patří k nejlepším rodilým Američanům v NHL, ale má i svou stinnou stránku. Rodák z Michiganu má pověst hráče, který velmi rád a často filmuje pády. Navíc nemá daleko k ráně a rvačkám na ledě. Takového hokejistu nemají fanoušci ani protihráči nikde moc v lásce.

Až do roku 2014 byl věrný Vancouveru, od té doby obléká dres Kačerů z Anaheimu, ale z hledišť se na něho bučelo pořád stejně. V minulém ročníku však kvůli zdravotním problémům neodehrál jediné utkání.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 31

Arizona Coyotes: Phil Kessel (USA)

Phil Kessel-Arizona.jpg

Útočník Phil Kessel nepatří mezi tvrďáky, ani mezi zákeřné hráče. Mnoho spoluhráčů i protihráčů o něm dokonce tvrdí, že je to sympatický chlapík. Tak proč je v tomto seznamu? Na průšvih si zadělal v roce 2016, kdy nedostal pozvánku do americké reprezentace pro Světový pohár. Když pak v základní skupině prohrál celek USA 2:4 s Kanadou, Kessel to nevydržel a na svém profilu v sociální síti Twitter napsal nejapné poznámky, které pobouřily americkou veřejnost. Od té doby na něm leží stín hanby a minimálně ve Spojených státech mu to dávají fanoušci pocítit.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 31

Boston Bruins: Brad Marchand (Kanada)

Brad Marchand.jpg

Třiatřicetiletého útočníka Bostonu Brada Marchanda občas za jeho nečistou hru odsuzují dokonce i fanoušci Bruins, a to už je co říct. Rád hraje do těla, ale o tom, že by jeho hra byla košer, by se dalo s úspěchem pochybovat.

Dvojnásobný juniorský mistr světa, zlatý šampion z turnaje v Rusku před pěti lety i vítěz Světového poháru je proslulý štěkáním nadávek na protihráče i přifilmovanými pády. Říká se o něm, že tak jako on nesimulují ani fotbalisté.

Jen málo hráčů sklízí v zámoří větší opovržení než on. Naštěstí se o jeho špinavých kouscích v NHL už dobře ví a je pod drobnohledem rozhodčích. V roce 2012 dostal pokutu dva a půl tisíce dolarů za zákrok na Matta Niskanena, za hrubý faul na Samiho Sala nesměl hrát pět zápasů a za úder loktem do tváře R.J. Umbergera dostal stopku na dvě utkání. Celkem přišel kvůli šesti zákazům hraní o 19 utkání a musel zaplatit 24,5 tisíc dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 31

Buffalo Sabres: Vladimír Sobotka (Česká republika)

Vladimír Sobotka-Buffalo.jpg

Je to paradox. Český útočník Vladimír Sobotka je typem slušného a pracovitého hokejisty a v NHL proti němu prakticky nikdo nic nemá. Jen fanoušci Buffala, kde působí od loňského ročníku. Sobotka byl do současného působiště vytrejdován ze St. Louis před sezonou, v níž pak Bluesmani vybojovali Stanley Cup, a aby smůly nebylo dost, v Buffalu nezapadl do herní koncepce týmu a trápí se.

Fanoušci Sabres od něho čekali hodně, o to větší je jejich hněv, když se jejich naděje nenaplňují. Po sezoně vyprší dvaatřicetiletému hokejistovi smlouva a je téměř stoprocentně jisté, že v Buffalu už novou nepodepíše.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 31

Calgary Flames: Milan Lucic (Kanada)

Milan Lucic-Calgary.jpg

Zvolit jako nejnenáviděnějšího zástupce Calgary v NHL do tohoto výběru Matta Tkachuka, nebo Milana Lucice? Byla to těžká volba, ale rozhodli jsme se pro toho druhého. Jednatřicetiletý Kanaďan Lucic v sobě skrývá děsivou kombinaci velikosti a síly. Na ledě vždycky působí dojmem, jako by hledal oběť, ze které udělá adepta na poukázku na invalidní vozík. A když ho najde, ten chudák od něho dostane opravdu jen to nejhorší.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 31

Carolina Hurricanes: Jordan Martinook (Kanada)

Jordan Martinook-Carolina.jpg

Vybrat mezi hráči Caroliny Hurricanes borce, který by měl dostat přívlastek „nenáviděný“ nebo „nemilovaný“, je nad lidské síly. V mužstvu takový totiž není. Ne, že by tam nebylo pár brousků, ale žádný se nevymyká z průměru NHL, a tak když už je třeba na někoho opravdu ukázat prstem, odskáče to od nás kanadský útočník Jordan Martinook, který je mezi mantinely nepřehlédnutelný pro svůj agresivní styl a častou střelbu. Je však třeba říci, že mezi většinou hokejistů z tohoto výběru je to vlastně strašně hodný, milý a sympatický kluk.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 31

Chicago Blackhawks: Andrew Shaw (Kanada)

Andrew Shaw-Chicago.jpg

Osmadvacetiletý útočník Andrew Shaw býval až do konce sezony 2015/16 oblíbeným hráčem Chicaga, ale jakmile vystrčil nos na jiné kluziště v NHL, už slyšel bučení a pískot. V tomto směru se nic zásadního nezměnilo ani po jeho odchodu do Montrealu, kde strávil tři uplynulé sezony. Před tou aktuální se ale vrátil zpět do klubu, který ho v roce 2011 v pátém kole draftoval, a opět rozdává rány v dresu Blackhawks.

Fanoušci nemají rádi jeho tvrdou hru v brankovišti, kde si nebere žádné servítky (ani ke gólmanům) a mydlí to tam hlava nehlava. Co na tom, že je s pouhými 180 centimetry většinou menší než jeho soupeři - hraje, jako by měl dva metry. Umí si počínat zákeřně, je hodně nepříjemný a občas snad dokonce nebezpečný.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 31

Colorado Avalanche: Nazem Kadri (Kanada)

Nazem Kadri.jpg

Devětadvacetiletý kanadský útočník Nazem Kadri je bezpochyby kvalitním hokejistou. V roce 2009 byl vybrán v draftu už jako sedmý hráč v celkovém pořadí Torontem, kde působil až do konce minulé sezony. Od léta je v kádru Colorada, kam byl vytrejdován. Během více než devíti sezon stihl odehrát 579 utkání, během nichž byl disciplinární komisí pětkrát suspendován za zákeřné či brutální zákroky, často na hlavu soupeře. Celkem nesměl nastoupit k 19 zápasům a přišel o tisíce dolarů z platu.

Kromě toho je Kadri „hérečka“, která se moc ráda kácí k ledu a simuluje fauly soupeřů. Svou (zatím) poslední špinavost předvedl v letošním duelu prvního kola play-off s Bostonem, ve kterém krosčekoval Jakea DeBruska. Byl to jeden z těch zákroků, který může hokejistovi nadobro ukončit kariéru. Pokud si to tenhle hoch nedá rychle dohromady ve své palici, může jednou někomu šeredně ublížit.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 31

Dallas Stars: Corey Perry (Kanada)

Corey Perry-Dallas.jpg

Hrát proti kanadskému útočníkovi Coreymu Perrymu je pro každého soupeře strašně nepříjemné. Vyznává totiž agresivní styl, má zalíbení v sekání, hákování a sestřelování protivníků v každém okamžiku, kdy je to jen trochu možné. Kromě toho mu nedělá problém verbálně urážet každého soupeře, který se mu znelíbí. Kdysi to všechno vyvažoval skvělou produktivitou a v ročníku 2010/11 dokonce nastřílel 50 branek, v posledních sezonách už ale jeho výkony upadly do průměru.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 11 / 31

Detroit Red Wings: Justin Abdelkader (USA)

Justin Abdelkader.jpg

Dvaatřicetiletý Američan Justin Abdelkader je trnem v oku prakticky všem fanouškům v NHL (kromě těch detroitských). Je tvrdý, občas až za hranicí pravidel, občas si pomůže nějakou zákeřností a rád provokuje. Pro soupeře je nepříjemným protihráčem, ale v Detroitu patří mezi ceněné hráče. Smlouvu tam má podepsanou až do roku 2023.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 12 / 31

Edmonton Oilers: James Neal (Kanada)

James Neal-Edmonton.jpg

V osobě Jamese Neala má Edmonton od startu aktuální sezony nejen vynikajícího útočníka, ale zároveň také jednoho z nejvíce nenáviděných hráčů v lize. Neal hraje špinavě a zákeřně – lokty v obličeji nebo fauly kolenem na koleno nejsou v jeho herním rejstříku ničím mimořádným. Moc nečekejte, že někdy bude hrát jinak.

Že zřejmě nejde o úplně bezproblémového hokejistu dokazuje i fakt, že během dvanáctileté kariéry v NHL působí už v šestém klubu. Neal je typem bezohledného bouráka, který v osobních soubojích bez skurpulí používá lokty, cílí údery na kolena soupeřů i na jejich hlavy. Dosud mu byla třikrát pozastavena kariéra, zmeškal kvůli zákazům osm utkání a třikrát platil několikatisícovou pokutu.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 13 / 31

Florida Panthers: Sergej Bobrovskij (Rusko)

Sergej Bobrovskij-Florida.jpg

Podobně jako v případě Caroliny je také v řadách Floridy velmi těžké najít nějakého hráče, který by přesně zapadal do tématu tohoto výběru. Nakonec to odnesl ruský brankář Sergej Bobrovskij, který byl dlouhá léta jedničkou mezi tyčemi - a zároveň hrdinou fanoušků - v Columbusu. Místo toho, aby však podepsal v klubu nový kontrakt, zamířil letos v létě na Floridu, kde podepsal sedmiletou smlouvu. Tím pádem se stal v očích fandů Blue Jackets zrádcem.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 14 / 31

Los Angeles Kings: Dustin Brown (USA)

Dustin Brown1.jpg

Pětatřicetileté americké křídlo si zahrálo čtyřikrát na mistrovství světa i na posledních dvou olympiádách ve Vancouveru a v Soči. Opora Los Angeles Kings Dustin Brown není žádný hromotluk, měří 184 centimetrů, ale s váhou 98 kilogramů se nemusí bát do někoho pořádně vrazit. A že to dělá hodně rád a často, asi není třeba nijak zvlášť zdůrazňovat.

Jeho specialitou jsou zákeřné zákroky na kolena protihráčů. Povídat by o tom mohl Tomáš Hertl, kterého Brown těžce zranil během jeho premiérové sezony v NHL. nebýt toho, mohl český talent vyhrát Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Přestože jeho součet trestných minut během ročníku nikdy nepřekročil 80 minut, je to bezohledný hráč, před kterým se musí mít každý protivník na pozoru.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 15 / 31

Minnesota Wild: Marcus Foligno (Kanada)

Marcus Foligno.jpg

Marcus Foligno není žádný zákeřný tvrďák, takže by v tomto výběru vlastně ani nemusel figurovat, ale pokud bychom hledali nejméně oblíbeného hráče v dresu Minnesoty Wild, padla by volba právě na něho.

Je to borec, který se vyznačuje naprosto konzistentní výkonností.  V minulé sezoně byl druhým nejvylučovanějším hráčem mužstva, v předminulé v této statistice dokonce vedl.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 16 / 31

Montreal Canadiens: Shea Weber (Kanada)

Shea Weber-Montreal1.jpg

Shea Weber je špičkový obránce. Proto ho v Montrealu potřebují mít víc na ledě než na trestné lavici. Čtyřiatřicetiletý Kanaďan se musí krotit, aby zbytečně nefauloval a neoslaboval svůj tým. Přesto si občas nenechá ujít příležitost k tvrdému střetu. Když mu rupne v makovici, stane se z něho jeden ze zlých mužů NHL, který je schopen téměř všeho.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 17 / 31

Nashville Predators: Austin Watson (USA)

Austin Watson.jpg

Američan Austin Watson je 193 centimetrů vysoký a 93 kilogramů vážící pořez, který dokonale využívá svých fyzických dispozic a vyžívá se ve fyzické hře. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby si často nepočínal v rozporu s pravidly. Nejsou mu cizí zákroky zezadu a jiné prasárny. V sezoně 2017/18 vyfasoval v základní části 123 trestných minut, od té doby se sice trochu zklidnil, ale mezi hráči Nashvillu je bezkonkurenčně nejméně populárním borcem.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 18 / 31

New Jersey Devils: Miles Wood (USA)

Miles Wood.jpg

Čtyřiadvacetiletý americký útočník Miles Wood z New Jersey Devils je jedním z nejmladších zlých mužů v NHL. Talentovaný borec se prosadil do sestavy Ďáblů v sezoně 2016/17 a od té doby nasázel ve 216 zápasech 39 branek, na druhou stranu byl ale také v uplynulých třech ročnících nejvylučovanějším hráčem mužstva a ukázal, že dokáže být pořádně tvrdý, až zákeřný. Své by o tom mohli povídat třeba hráči Tampy Bay Vladislav Namestnikov či Andrej Šustr, jemuž Wood způsobil brutálním nárazem na mantinel krvavé zranění, za něž vyfasoval jednozápasový distanc.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 19 / 31

New York Islanders: Johnny Boychuk (Kanada)

Johnny Boychuk.jpg

188 centimetrů, 103 kilogramů – to by mohl mít napsáno na své vizitce kanadský obránce Johnny Boychuk. Nejspíš by ji ale ani nemusel nikomu vnucovat, na ledě se totiž prezentuje trochu jinak – jako hodně drsný chlápek, který nejde pro střet daleko. Není divu, že fanoušci ostatních celků ho zrovna nemusí...

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 20 / 31

New York Rangers: Micheal Haley (Kanada)

Micheal Haley-Rangers.jpg

Třiatřicetiletý Kanaďan Micheal Haley neprošel nikdy draftem NHL, v prestižní soutěži však působí už od sezony 2009/10. Začínal v dresu New Yorku Islanders, v ročníku 2012/13 se přesunul k městskému rivalovi do Madison Square Garden a od sezony 2014/15 hájil tři sezony barvy San Jose Sharks. Po celou dobu se však pohyboval na pomezí mezi prvním týmem a farmou.

Předloni v létě podepsal dvouletý kontrakt na Floridě. V první sezoně odehrál 75 zápasů a v nich posbíral 212 trestných minut. Haley je totiž nekompromisním hráčem a tak trochu hokejovým dinosaurem, který dává pravidelně zavzpomínat na časy, kdy v každém týmu musel být aspoň jeden čistokrevný rváč, který se nebál postavit žádnému soupeři. V létě se vrátil do klubu, kde v NHL začínal a tak nyní rozdává rány v dresu Rangers.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 21 / 31

Ottawa Senators: Mark Borowiecki (Kanada)

Borowiecki.jpg

Těžkotonážní, téměř metrák vážící obránce Mark Borowiecki, se s protihráči příliš nemazlí a nikomu se proti jeho kilogramům nehraje moc dobře. A fanoušci to dobře vnímají. V jeho rejstříku jsou zákeřné fauly i rvačky.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 22 / 31

Philadelphia Flyers: Robert Hägg (Švédsko)

Robert Hägg.jpg

Kdybychom skládali tento výběr před pár měsíci, bylo by to jasné. Nejnenáviděnějším hráčem Philadelphie v očích fanoušků ostatních klubů byl bezpochyby český bek Radko Gudas. V létě však zamířil do Washingtonu, a tak vybrat někoho z kádru Flyers a označit ho jako „nemilovanou personu“, je nesmírně obtížné.

A tak musíme být nespravedliví a tento titul udělíme švédskému bekovi Robertu Häggovi, o němž fanoušci klubu píšou v diskusích, že je nejhorším zadákem v týmu a rádi by viděli jeho trejd jinam.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 23 / 31

Pittsburgh Penguins: Sidney Crosby (Kanada)

Sidney Crosby.jpg

Výjimečnost obvykle plodí nenávist a žárlivost. V případě kanadského útočníka Sidneyho Crosbyho, jehož experti považují za jednoho z nejlepších hráčů světa, se tedy není čemu divit, že patří mezi nejméně oblíbené borce v NHL (vyjma Pittsburghu, samozřejmě). Je však třeba zmínit, že Crosby si (oprávněně) získal pověst hráče, který rád filmuje pády, za něž pak neprávem pykají protihráči na trestné lavici. Kromě toho ale dokáže být také pěkně zákeřný, i když to často umí chytře maskovat.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 24 / 31

San Jose Sharks: Evander Kane (Kanada)

Evander Kane-San Jose.jpg

Ať už právem či neprávem, Evander Kane je nenáviděný prakticky všude, kam zamíří. Ve Winnipegu, kde hrál až do sezony 2014/15, měl pověst flamendra, který po nocích vymetá bary a mastí karty o peníze.

Celosvětovou proslulost si získal, když na svém profilu v sociální síti Twitter zveřejnil v prosinci roku 2012 fotku, která by možná mohla být docela legrační, vzhledem k tehdejší výluce NHL a stále většímu hněvu fanoušků však snímek působil jako mávání červeným hadrem před očima rozzuřeného býka. Na fotografii byl se dvěma balíky bankovek a předstíral, že volá boxerovi Floydovi Mayweatherovi. Snímek pobouřil nejen útlocitné hokejové fanoušky, ale i vedení Winnipegu. O moc lepší pověst neměl v dresu Buffala a nemá ji ani v současném působišti v San Jose.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 25 / 31

St. Louis Blues: Jay Bouwmeester (Kanada)

Jay Bouwmeester.jpg

Fanoušci St. Louis Blues jsou tak trochu zvláštní. Vždycky si totiž najdou ve svém týmu jednoho nebo dva hráče, jimž dávají najevo, že je nemají rádi. Dlouho jim byl trnem v oku obránce Barret Jackman, poté co odešel do Nashvillu si našli jinou oběť - Jaye Bouwmeestera.

Nad tímto fenoménem se pozastavují i zámořská média a některá se dokonce pokoušela vystopovat, proč se příznivcům Blues Bouwmeester znelíbil. Na nic konkrétního ovšem nepřišli, protože herně patří k průměru v NHL. Možná to nakonec bude právě jeho nenápadnost, co fanoušky tolik dráždí. Jak jinak si vysvětlit antipatie k borci, který se v minulé sezoně zasloužil o Stanley Cup, dvakrát reprezentoval Kanadu na olympijských hrách (jednou vyhrál zlato), dvakrát vyhrál Světový pohár a ze čtyř startů na mistrovství světa má dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili?

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 26 / 31

Tampa Bay Lightning: Luke Schenn (Kanada)

Luke Schenn.jpg

Luke Schenn je čtyřnásobným účastníkem mistrovství světa v dresu Kanady. Na to, že měří 188 centimetrů, disponuje úctyhodnou hmotností 104 kilogramů. Když se rozjede, je jako tank, který zvalchuje všechno, co mu stojí v cestě. Není divu, že v NHL ho fanoušci ostatních týmů, proti jejich hráčům hraje, moc nemusí. V aktuální sezoně rozdává hity v dresu Tampy Bay, více času ale tráví na farmě v celku Syracuse Crunch.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 27 / 31

Toronto Maple Leafs: John Tavares (Kanada)

John Tavares-Toronto.jpg

Kanadský útočník John Tavares má obrovské hokejové nadání. Osmadvacetiletý borec je báječným kanonýrem, který má nesmírně šikovné ruce, obratné tělo a k tomu chytrou hlavu, která umí vymýšlet šance i pro spoluhráče. Nehraje nečistě a (téměř) nikdo proti němu nic nemá. Tak proč figuruje v tomto seznamu? Protože fanoušci New Yorku Islanders to vidí jinak.

Dodnes mu totiž neodpustili, že v roce 2018 opustil klub a zamířil do Toronta, a stále je pro ně zrádcem a největším nevděčníkem. Když Tavares zavítá s Maple Leafs do New Yorku, tu nenávist může skoro nahmatat...

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 28 / 31

Vancouver Canucks: Antoine Roussel (Francie)

Antoine Roussel-Vancouver.jpg

Hlavní náplní práce devětadvacetiletého francouzského útočníka Antoineho Roussela není střelba gólů, ale provokování soupeře a rvačky. V této disciplíně nemá v NHL moc velkou konkurenci.

V každé sezoně pravidelně posbírá přes stovku trestných minut. V ročníku 2013/14 dokonce odseděl 209 minut na trestné lavici. Není divu, že patří mezi nejvíce nenáviděné hráče v soutěži. Miluje hru do těla a když má možnost tvrdě atakovat soupeře, nenechá si ji ujít. Hodně o tom ví třeba Phil Kessel.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 29 / 31

Vegas Golden Knights: Ryan Reaves (Kanada)

Ryan Reaves-Vegas.jpg

Moc gólů ani nahrávek během sezony nikdy ve statistikách nemá, ale na trestné minuty je docela kanón. Řeč je o dvaatřicetiletém útočníkovi Ryanu Reavesovi. Kariéru v NHL odstartoval v sezoně 2010/11 a od té doby nastřádal v elitní lize už téměř šest stovek zápasů v dresech St. Louis, Pittsburghu a Las Vegas. Se 185 centimetry nepatří k obrům, ale jeho 102 kilogramů živé váhy dovede soupeře u mantinelů pořádně zabolet. Protivníky trefuje rád a velmi často. Během kariéry v NHL se už čtyřikrát v základní části dopracoval k více než stovce trestných minut.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 30 / 31

Washington Capitals: Tom Wilson (Kanada)

Tom Wilson.jpg

Stejně jako v případě Calgary jsme i u Washingtonu zvažovali dvě jména. Před Alexandrem Ovečkinem to nakonec vyhrál kanadský útočník Tom Wilson, který je příkladem hráče, jehož byste měli rozhodně raději ve svém týmu, než proti němu hráli. Přestože je mu teprve 25 let, má už na hokejce pěkný počet zářezů, které připomínají zlomené čelisti a otřesy mozku jeho soupeřů. Jeho specialitou jsou totiž především údery na hlavy soupeřů.

193 centimetrů vysoký a téměř metrák vážící hromotluk je nejtrestanějším hokejistou v NHL od roku 2013, kdy se poprvé objevil v elitní lize. Jeho bývalý týmový kolega Kyle Okposo o něm jednou prohlásil: „Je to idiot. ten chlap hraje naprosto bezohledně a je mu jedno, co provede protivníkovi. Pro takového hráče by nemělo být v NHL místo.“

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 31 / 31

Winnipeg Jets: Dustin Byfuglien (USA)

Dustin Byfuglien1.jpg

V roce 2010 se podílel Dustin Byfuglien v Chicagu na zisku Stanley Cupu a následně zamířil do Atlanty, odkud se s klubem přestěhoval do Winnipegu, kde kroutí už devátý ročník. V základní části soutěže má ve statistikách 869 zápasů a 525 kanadských bodů (177+348). V play-off odehrál 66 utkání nasbíral 50 bodů (21+29). Tučné je však také jeho konto s trestnými minutami, kterých v kariéře odseděl na trestné lavici téměř jedenáct set. V současné sezoně však zatím neodehrál jediné utkání, což protivníkům zřejmě ani moc nevadí.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud