Blíží se comeback slavného Game Boye. Uživatelé ho využijí doma i na cestách

V devadesátých letech minulého století bylo zařízení Game Boy naprostou špičkou v oblasti herního průmyslu. Po čase nastal útlum a zařízení téměř zmizelo z pozornosti všech, Game Boy se přestal prodávat. Nyní to ovšem vypadá, že jeho zašlá sláva opět vystoupí na povrch. O jeho vzkříšení se pokusí společnost Analogue prostřednictvím vlastní verze s názvem Pocket.

Vypadá jako Game Boy, ale není to Game Boy

Originální Game Boy nazvaný Pocket je v podstatě kapesní handheld, jenž vzdálené Game Boy jen připomíná. Je to především díky:

  • Rozmístění ovládacích prvků
  • Kompaktní konstrukci

Výrobce se ovšem rozhodl, že herní zařízení trochu upraví, a tak této novince propůjčil černý design, který je v dnešní době velmi oblíbený a stylový. Novinka bude sloužit nejen jako zpříjemnění cest, ale také si ji budete moci vychutnat v pohodlí domova u televizorů či hudby.

Potěšující parametry

Nové herní zařízení (konzole) bude kompatibilní s kazetami GBC a GBA, nicméně bude schopná umožnit hraní her dostupných v Atari Lynx, Sega Game Gear a Neo Geo Pocket Color. Fanoušci těchto herních pecek mají velké štěstí, neboť si budou do nového zařízení moci nahrát celou svou galerii.

Z hlediska parametrů se fanoušci mohou těšit na 3,5palcový barevný displej, který bude mít rozlišení 1600 x 1440 pixelů. Jak už jsme uváděli výše, tak tlačítka budou rozmístěna po vzoru legendární Game Boye, nicméně je bude možné přemapovat. V rámci výbavy nebude chybět ani slot na paměťovou kartou typu SD a sluchátkový výstup jack 3,5 mm. Vnitřní vestavěnou baterii bude možné nabíjet pomocí portu USB-C.

Využijete v pohodlí domova

Teď to hlavní. Zařízení Analogue Pocket bude možné využít u klasických televizorů a monitorů. Dále bude možné dokoupit speciální dokovací stanici, která bude vybavena HDMI konektorem a dvojicí USB portů, jež budou sloužit pro připojení gamepadů. Samozřejmostí bude také jejich bezdrátové připojení přes Bluetooth. Prodej této novinky se plánuje na příští rok a cena se bude pohybovat kolem 4500 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *