fb pixel Den, kdy byl Ransdorf označen za kanál: Legendární video s komunistou a kolemjdoucím se stalo nesmrtelným hitem – G.cz
Vyhledávání

Den, kdy byl Ransdorf označen za kanál: Legendární video s komunistou a kolemjdoucím se stalo nesmrtelným hitem

+ DALŠÍ 2 FOTKY + DALŠÍ 3 FOTKY

V této zemi není snad jediný dospělý člověk, který by nevěděl, kdo je rakovnický rodák, komunista, filozof a bývalý europoslanec PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc. V lednu tomu už bude 6 let od doby, co nás navždy opustil. Kromě četných vzpomínek nám po něm zůstalo kultovní video z konce 90. let, v němž byl slovně napaden mužem přímo před kamerou České televize.

Martin Miko
Martin Miko 14.11.2019, 16:02

S Ransdorfem na věčné časy

Životu zesnulého komunisty Miloslava Ransdorfa jsme se věnovali v několika jiných článcích. Všichni si zajisté vzpomenete na kauzu z roku 2011, kdy byl v Evropském parlamentu zachycen kamerou přímo při spánku během proslovu svého kolegy. Nebo si jistě vzpomenete na to, když v roce 2006 nakoupil padělané obrazy významných světových umělců, které měly pocházet ze sbírky německé šlechtické rodiny. Nebo když byl v roce 2013 natočen holandským reportérem, jenž ho přichytil při podpisu prezenční listiny v budově Evropského parlamentu, aby měl nárok na poslaneckou náhradu ve výši 300 euro.

Ano, Ransdorf zažil během svého života spoustu bizarních historek, o nichž by se dalo vyprávět dlouhé hodiny. V útrobách YouTube se však dodnes pohybuje naprosto geniální video z archivu České televize, ve kterém se Miloslav Ransdorf chystá na rozhovor, když v tom k němu přistoupí kolemjdoucí občan a spustí svou legendární řeč. Ta nás baví přes 20 let. Přesně tak. Video bylo natočeno 9. září 1999, a je tedy přes 20 let staré. Přesto je stále nadčasové a zraje jako víno.

Ačkoliv byl Ransdorf i velmi špatným řidičem (během svého života srazil 2 ženy na přechodu pro chodce), měl i spoustu kladných vlastností. V médiích o sobě tvrdil, že disponuje velmi širokými jazykovými schopnostmi. Na různé úrovni prý ovládal například angličtinu, němčinu, nizozemštinu, italštinu, ruštinu, bulharštinu, finštinu, polštinu a další jazyky. Dokonce měl i státnice z němčiny a ruštiny. Nesmíme zapomínat na to, že od roku 1984 až do jeho zániku pracoval v Prognostickém ústavu ČSAV, takže byl v podstatě předurčen k tomu pracovat na nejvyšších politických postech. Ransdorf byl rovněž velmi zdatný v historii a napsal mnoho knih. Konkrétně šlo o díla týkající se Jana Husa, husitské ideologie, kořenů americké politické kultury nebo Ernesta Che Guevary.

A zde je velká vzpomínka na Ivana Jonáka z Discolandu Sylvie.

Podobné články

Doporučujeme

Další články