Tento týden jsme Vás informovali o tom, že druhá série seriálu Zaklínač byla oficiálně potvrzena ještě před premiérou té první. V dnešním článku se podíváme na to, kolik toho zatím o druhé sérii seriálu Zaklínač víme, kdy začne produkce, kdy se dočkáme premiéry a kdo z tvůrčího a hereckého týmu se vrátí. 

-reklama-


Produkce druhé série by měla být zahájena začátkem příštího roku. Květnová zpráva z magazínu Recapped naznačovala, že by natáčení druhé série mohlo začít ještě v prosinci 2019 nebo v lednu 2020. Vzhledem k tomu, že se tato data neustále mění a posouvají, očekává se začátek na přelomu ledna a února. Předprodukce by měla začít již koncem listopadu 2019. Co se týče počtu epizod, druhá série bude mít podobně jako ta první osm dílů. Podle scenáristy Declana de Barry jsou už scénáře pro druhou sezónu hotové. Samozřejmě, že vzhledem k informacím o usilovné práci scenáristů, které se objevily v září, se to dalo očekávat.

A kde se bude druhá série natáčet? Netflix potvrdil, že produkce druhé série seriálu se bude soustřeďovat v Londýně. V tuto chvíli však nejsou známá žádná konkrétní místa, ale alespoň můžeme potvrdit, že tak, jako se podle nedávných informací očekávalo, se Zaklínač již nevrátí do Budapešti. Další místa natáčení, jako třeba Kanárské ostrovy, budou teprve oznámena.

Kdy se dočkáme premiéry? Premiéry druhé sezóny na Netflixu bychom se měli dočkat až v roce 2021. Vzhledem k tomu, že produkce první série trvala čtrnáct měsíců od natáčení do vydání, mohli bychom se druhé série dočkat někdy mezi lednem až dubnem.

Jistě Vás také zajímá obsazení. Samozřejmě se vrátí naše hlavní trojice Henry Cavill, Anya Chalotra a Freya Allan jako Geralt, Yennefer a Ciri, přičemž další obsazení bude oznámeno později. I když to není potvrzeno, jistými členy i ve druhé sérii by mohli být Joey Batey (Jaskier), Eamon Farren (Cahir), Anna Shaffer (Triss Merigold), MyAnna Buring (Tissaia de Vries), Mahesh Jadu (Vilgefortz), Therica Wilson-Read (Sabrina Glevissig), Mimi Ndiweni (Fringilla Vigo) a Jeremy Crawford (Yarpen Zigrin).

Co se týče tvůrčího týmu, podle magazínu The Wrap se vrátí samozřejmě výkonní producenti Lauren Schmidt Hissrich, Tomek Baginski, Jarek Sawko, Mike Ostrowski, Jason Brown, Sean Daniel a Steve Gaub. Výkonný producent a režisér několika epizod první série Alik Sacharov není na seznamu a je možné, že se na seriálu dále nebude podílet. Scenáristy, kteří budou pracovat také na druhé sérii, jsou Lauren Schmidt Hissrich, Beau DeMayo, Declan de Barra, Sneha Koorse, Haily Hall a Mike Ostrowski. Matthew D’Ambrosio, který byl koordinátorem scénáře pro první sezónu, na svém Instagramu potvrdil, že byl povýšen na vedoucího scénáristu. Další možnou scenáristkou je nováček Rae Benjamin, ale její pozice zatím není jasná. Scenáristkou, jejíž návrat se neočekává, je Jenny Klein, která napsala druhou epizodu první série. Co se týče návratu režisérů, ti budou ohlášeni později.

Z kterých knih bude druhá série čerpat, není ještě zcela jasné, ale vzhledem k tomu, že v první sérii bychom se měli dočkat zpracování povídek z části Poslední přání a Meč osudu, je celkem možné, že druhá sezóna by mohla začít Krví elfů a možná dokonce nahlédne do Času opovržení. Pokud jde o povídky, které se neobjeví v první sérii, není úplně nemožné, že bychom se jich nemohli dočkat v sezóně druhé.

To je zatím vše, co víme o druhé sérii seriálu Zaklínač, ale nezoufejte, protože o všech dalších novinkách Vás budeme určitě průběžně informovat, tak nezapomeňte sledovat náš web, aby Vám neunikla žádná z novinek Kontinentu.

-reklama-