Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

MediaBOOK: Notebook bez bariér za fantastickou cenu! Zkuste ho i vy!

Autor: red - 
15. listopadu 2019
05:00

Pro studenty i babičky, pro zábavu i pro práci. Toužíte se připojit k internetu a bavit se, hledat, co vás zajímá? Hledáte uživatelsky příjemný notebook, ale neplánujete za něj utratit majlant? Ode dneška je v prodeji mediaBOOK 14 – počítač bez bariér. Nic nemusíte instalovat, vše už je připraveno. A navíc – větší písmena na klávesnici!

Vydavatel deníku Blesk, společnost Czech News Center, a. s., přináší ve spojení se značkou DATART a společností Microsoft nový unikátní notebook mediaBOOK 14. Elegantní a jednoduchý, zároveň kvalitním softwarem našlápnutý. Hlavní výhoda kromě ceny? Notebook je po zakoupení okamžitě připravený pro běžné denní používání, do školy i pro zábavu. Žádná dodatečná instalace, prostě zapnete a vše je připraveno.

MediaBOOK vznikl na základě nejčastějších požadavků uživatelů – má speciální uživatelsky přívětivou klávesnici, je lehký a disponuje špičkovým OS Windows 10 Pro, který nabízí i ochranu před viry a dalšími hrozbami. „Produkt jsme navrhovali od úplného počátku. Přinášíme na český trh první notebook, který je vytvořený dle požadavků běžných uživatelů,“ popisuje uvedení laptopu Jan Samko, ředitel marketingu CNC. MediaBOOK 14 má hmotnost pouze 1,3 kg, což v dané kategorii nemá konkurenci. Díky Li-Ion akumulátoru s kapacitou 5000 mAh vydrží bez přístupu k elektrické síti v reálném provozu šest až osm hodin. V neposlední řadě byl vývoj produktu zaměřen na co nejjednodušší ovládání. MediaBOOK 14 má proto speciální, uživatelsky přívětivou klávesnici s větším potiskem. Prostě počítač, se kterým by mohl pracovat každý, počítač bez bariér.

RYCHLE NA BLESK.CZ

MediaBOOK kromě jiného nabízí uživateli i snadnější dostupnost webů Czech News Center – díky přednastaveným záložkám s rychlým přístupem. Stačí, když na ploše klikne na jednu z ikon Blesku, iSportu, Reflexu atd. Na jedno kliknutí tak bude mít k dispozici nejaktuálnější informace ze širokého spektra online zpravodajství a světa zábavy.

MediaBOOK: Notebook bez bariér za fantastickou cenu! MediaBOOK: Notebook bez bariér za fantastickou cenu! | Blesk

OPERAČNÍ SYSTÉM S ANTIVIREM

Předinstalován je nejnovější operační systém Windows 10 Pro se zabudovanými vyspělými bezpečnostními funkcemi. „Tato verze je nejzabezpečenějším systémem Windows v historii. A pozor, bez jakýchkoli dalších extra nákladů,“ doplňuje Samko. Ano, uživatel nemusí nic navíc instalovat a nic dokupovat. Systém obsahuje antivirový program proti hrozbám z internetu, jedná se tedy o komplexní řešení.

EXCELENTNÍ VÝDRŽ BATERIE AŽ 8 HODIN

Li-Ion akumulátor s kapacitou 5000 mAh vydrží až osm hodin. Pokud tedy hledáte notebook, s nímž se vydáte na cesty, do školy nebo jen potřebujete společníka pro každodenní práci bez neustálého dobíjení, mediaBOOK 14 je jasná volba.

VÝKON

Dostatečný výkon pro všechnu běžnou práci, psaní textů, prohlížení obrázků a videí, brouzdání po internetu. To zajišťuje dvoujádrový procesor Intel Celeron N3350 1,1 GHz (max. 2,4 Hz).

DISPLEJ

Vysoké Full HD rozlišení pro jasné zobrazení barev a všech detailů, ideální pro prohlížení fotek a pouštění videí. Důležité je i to, že obraz je ostře vidět i z ostrých úhlů, takže prohlížet fotky je možné i s více diváky, kteří nesedí přímo před monitorem. Velikost úhlopříčky je optimálních 14,1 palce (čili zhruba 35 cm).

MediaBOOK: Notebook bez bariér za fantastickou cenu! MediaBOOK: Notebook bez bariér za fantastickou cenu! | Blesk

SOLIDNÍ VÝBAVA

Výstup pro externí monitor je samozřejmostí, a to ve formě mini HDMI. Má v sobě zabudovány dva USB porty, výstup na sluchátka a slot pro paměťové karty microSD. Vnitřní úložiště je ve formě 64GB eMMC. V zadní části krytu najdete slot M.2 pro doplnění SSD (až 512 GB). Samozřejmostí je rychlá Wi-Fi (ac) a Bluetooth.

HMOTNOST JEN 1,3 KG

Notebook váží pouhých 1,3 kg, je lehčí než běžně srovnatelné přístroje, které váží až dvakrát tolik. S notebookem se tak velmi lehce manipuluje a přenášení je pohodlné a neobtěžující.

SPECIÁLNÍ KLÁVESNICE

MediaBook 14 byl navržen tak, aby byl vhodný i pro ty, kteří na práci s počítačem nejsou zvyklí. Klávesnice je speciálně navržená, oproti běžné má zvětšené popisky a vystředěná písmena, což ulehčuje orientaci. Jsou zvýrazněny speciální klávesové zkratky, které uživatel často využívá a na běžné klávesnici je obtížně hledá, nebo si zkratky zpaměti nepamatuje. Jedná se zejména o znaky @ a euro, stačí podržet zeleně zvýrazněný pravý Alt zároveň s požadovaným zeleným znakem na klávesnici.

MediaBOOK: Notebook bez bariér za fantastickou cenu! MediaBOOK: Notebook bez bariér za fantastickou cenu! | Blesk

PRO MILOVNÍKY TECHNICKÝCH DAT

14,1" notebook • IPS Full HD • rozlišení 1920×1080 px • dvoujádrový procesor Intel Celeron N3350 1,1 GHz (max. 2,4 Hz) • operační paměť RAM 4 GB • vnitřní paměť 64 GB EMMC • grafická karta Intel UHD Graphics • Bluetooth • Wi-Fi • 1× USB 3.0 • 1× USB 2.0 • Mini HDMI výstup • čtečka paměťových karet • Windows 10 Pro

KDE HO KOUPIT?

MediaBOOK bude k zakoupení exkluzivně v síti prodejen DATART a na www.datart.cz za atraktivní cenu 5999 Kč. „Notebooky patří v prodejní síti DATART k nejprodávanějším segmentům v oblasti IT. Očekáváme, že mediaBOOK, s ohledem na jeho navržení, chytré řešení klávesnice a přívětivé uživatelské prostředí, bude nejprodávanějším modelem této kategorie a cenové třídy,“ uvádí Eva Kočicová, mluvčí značky DATART.