reklama

Vladivojna La Chia se přesouvá do Čech, aby odehrála poslední tři koncertní recitály 8 hlav šílenství

reklama

Listopad se nese ve znamení oslav 30. výročí sametové revoluce, více než kdy jindy rezonují slova jako svoboda či demokracie. Originálním koncertním ztvárněním textů znovuobjevené ruské básnířky Anny Barkovové se přidává také Vladivojna La Chia, ať už ve formě zhudebněných básní v interpretaci skladatelky a jejího (pětičlenného) 4Tria, nebo scénických výstupů herečky Gabriely Míčové.

Vše je podbarveno vizuálně působivými videoprojekcemi. Po třech úspěšných vystoupeních na Moravě mají možnost spatřit tento svérázný Vladivojnin příspěvek k oslavám svobody i diváci v Čechách. Konkrétně 27. 11. v Lounech ve Vrchlického divadle, 28. 11. v Praze ve Studiu Hrdinů a 29. 11. v Kutné Hoře v GASKu.

S tvorbou a osobností Anny Barkovové se Vladivojna seznámila prostřednictvím filmu 8 hlav šílenství, ke kterému složila hudbu (a byla za ni nominována na Českého lva). Na tuto svou práci navázala netradičně pojatým filmovým soundtrackem – vlastní filmovou hudbu přearanžovala do písní na básně Anny Barkovové, které nazpívaly osobnosti od alternativy po mainstreem. Poté se rozhodla k dalšímu kroku, dát písním z alba koncertní akustickou podobu. Na jaře 2017 v pražském Klementinu proběhl první Vladivojnin koncert složený výhradně ze zhudebněných básní Anny Barkovové. Následovalo vystoupení v Anežském klášteře a v polovině dubna 2019 Vladivojna představila polodefinitivní podobu recitálu, připravenou společně s režisérkou Martou Novákovou a s pětičlenným 4Triem.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama