Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Česko

Policie obvinila muže, který v Praze ukradl auto s kojencem

Auto nalezla policie v noci z úterý na středu havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4. foto: Web Policie ČR

Praha - Policie ve čtvrtek obvinila z krádeže čtyřiatřicetiletého muže, který minulý týden odcizil před školou v Praze 4 auto s kojencem. Muž se k činu přiznal. Vozidlo odcizil neplánovaně, protože bylo nastartované. Šestiměsíční holčičky na zadní sedačce si zprvu nevšiml. Objevil ji po odjezdu od školy a odvezl ji známé na parkoviště na Spořilově, kde si ho převzala a odnesla na policii. Zloději hrozí v případě odsouzení až pětileté vězení, případnou trestnost jednání jeho známé budou kriminalisté prověřovat. Policie to v pátek uvedla na webu.
  10:27

Muž ukradl auto v pondělí 4. listopadu odpoledne před školou v Mikulově ulici. Auto tam zastavila jedenačtyřicetiletá žena, která si šla vyzvednout starší dceru ze školy. Během pěti minut, kdy byla pryč, zloděj nasedl do nastartovaného auta a odjel. Dítěte si všiml až později. Ujel zhruba pět kilometrů do Choratické ulice, kde dítě se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi na parkovišti.

Muž ukradl auto i s kojencem. Šestiměsíční holčičku po pár kilometrech odložil na parkovišti a ujel

Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka obviněný přiznal, že si dítěte všiml, až když odjel od školy, a nevěděl, co má dělat. „Proto zavolal své známé, kterou požádal o pomoc. Dítě jí odvezl na Spořilov na parkoviště, kde si ho převzala a odnesla ho na policejní oddělení. Nebyla to tedy náhodná nálezkyně, jak se žena zprvu prezentovala, ale známá pachatele,“ uvedl Daněk.

Holčička byla podle Daňka v pořádku. Auto nalezla policie v noci na středu 6. listopadu havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4. Muže zachytila kamera. Ke zjištění jeho totožnosti výrazně přispěl člověk, který se kriminalistům ozval po zveřejnění případu v médiích.

Autor: