Hlavní obsah

Na zábavu i hry. Dell odhalil před Vánocemi nové počítače i notebooky

Novinky, ort

Stolní počítače i notebooky byly letos k vidění na akci zvané Dell Technologies Forum, kterou pořádá stejnojmenná společnost. Známý výrobce počítačů se snažil uživatele zaujmout modely určenými na práci i hry. Na pultech obchodů by se měly všechny novinky objevit ještě před Vánocemi.

Foto: archív výrobce

Dell Latitude 7400 2 v 1

Článek

Jednou z novinek je miniaturní modulární počítač Dell Optiplex 7070 Ultra. Toto mini PC je vybaveno procesory 8. generace, až 64GB DDR4 RAM a nabízí úložný prostor pro 2x 1 TB SSD. Novinka je dostatečně úzká na to, aby ji bylo možné zasunout do zadní části stojanu monitoru, což z tohoto stroje vlastně dělá zařízení 2 v 1.

Na rozdíl od celé řady konkurenčních miniaturních PC je novinka snadno upgradovatelná. Znamená to, že ji nejen můžete jednoduše vytáhnout ze stojanu monitoru a nahradit novým modelem, ale je také možné ji do určité míry upgradovat, a vylepšit tak paměť či úložiště.

Druhá stolní sestava Dell G5 pak cílí na hráče. Srdcem tohoto stroje jsou také procesory 8. generace od Intelu, konkrétně může být osazen čipem Core i9K. Co se týče grafiky, uživatel si může zvolit mezi Nvidia GeForce GTX/RTX či AMD Radeon RX 5700/RX 5700 XT. Výkonu by mělo být tedy dost i pro chod systémů pro virtuální realitu.

Foto: archív výrobce

Dell Optiplex 7070 Ultra

Foto: archív výrobce

Dell G5

Notebooky s dotykovými displeji

Na akci Dell Technologies Forum nechyběly ani nové laptopy. Jedním z nich je ultrabook XPS 13 2 v 1, který je určen především pro zaměstnance na cestách, studenty a fanoušky dotykových displejů. Díky výkonným součástkám se tento stroj hodí pro sledování filmů a médií na cestách, streamování a díky aktivnímu peru Dell Premium je ideální i pro pořizování poznámek.

Model Dell XPS 13 2 v 1 je poháněn procesory Intel 10. generace, nabízí až 1TB disk SSD PCIe a až 32 GB paměti LPDDR4x SDRAM.

Foto: archív výrobce

Dell XPS 13 2 v 1

Především dlouhou výdrží, a to až 24hodinovým provozem bez nabíječky, se pak snaží zaujmout notebook Dell Latitude 7400 2 v 1. Nabízí čtyři různé pracovní režimy, včetně možnosti využít zařízení jako dotykový tablet.

Jedná se o první zařízení na světě, využívající počítačový snímač Dell ExpressSign-in, který dokáže rozpoznat přítomnost konkrétního uživatele, aniž by musel zadávat heslo. Mezi specifikace modelu patří čtyřjádrový procesor Whisky Lake od společnosti Intel, až 16 GB paměti RAM a až 2TB úložného prostoru NVMe.

Foto: archív výrobce

Dell Latitude 7400 2 v 1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám