Policie obvinila muže, který v pondělí odcizil v Praze 4 auto i s kojencem. Hrozí mu až pět let vězení

Policie ve čtvrtek obvinila z krádeže čtyřiatřicetiletého muže, který minulý týden odcizil před školou v Praze 4 auto s kojencem. Muž se k činu přiznal. Policie uvedla, že zloději hrozí v případě odsouzení až pětileté vězení. Případnou trestnost jednání jeho známé budou kriminalisté prověřovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž ukradl auto v pondělí 4. listopadu odpoledne před školou v Mikulcově ulici. Auto tam zastavila 41letá žena, která si šla vyzvednout starší dceru ze školy. Během pěti minut, kdy byla pryč, nasedl zloděj do nastartovaného vozu a odjel. Vozidlo odcizil neplánovaně, jelikož bylo nastartované.

VIDEO: Muž v Praze 4 ukradl auto i s kojencem. Pak dítě nechal na parkovišti, policie hledá svědky

Číst článek

Šestiměsíční holčičky na zadní sedačce si však zprvu nevšiml. Objevil ji až po odjezdu od školy a odvezl ji na parkoviště do Choratické ulice ve Spořilově, kde dítě se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi. Autosedačku na parkovišti si vyzvedla jeho známá a dítě odnesla na místní oddělení policie Spořilov. Holčičce se nic nestalo.

Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka se obviněný přiznal, že si dítěte všiml, až když odjel od školy, a nevěděl, co má dělat. „Proto zavolal své známé, kterou požádal o pomoc. Dítě jí odvezl na Spořilov na parkoviště, kde si ho převzala a odnesla ho na policejní oddělení. Nebyla to tedy náhodná nálezkyně, jak se žena zprvu prezentovala, ale známá pachatele,“ uvedl Daněk.

Auto nalezla policie v noci na středu 6. listopadu havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4. Muže zachytila kamera. Ke zjištění jeho totožnosti výrazně přispěl člověk, který se kriminalistům ozval po zveřejnění případu v médiích.

V pondělí odpoledne ukradl neznámý pachatel auto v Praze 4 s šestiměsíční holčičkou uvnitř | Zdroj: Policie České republiky

Auto nalezla policie v noci na středu 6. listopadu havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4 | Zdroj: Policie České republiky

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme