Policie shání svědky tragické nehody autobusu na Mělnicku. Zajímá se hlavně o kamerové záznamy

Policie shání svědky čtvrteční tragické nehody autobusu na Mělnicku, zejména ty, kteří kolem projížděli se zapnutou palubní kamerou. V autobusu zahynula žena a dalších jedenáct lidí, převážně dětí, utrpělo zranění poté, co narazil do nákladního auta. Okolnosti havárie zatím nejsou policistům zřejmé.

Nehoda se stala ve čtvrtek kolem půl druhé před okružní křižovatkou na sjezdu z dálnice D8 na silnici I/16 poblíž Nové Vsi na Mělnicku. „Mělničtí policisté žádají svědky nehody, zejména řidiče, kteří mají v autě palubní kameru, aby poskytli svá svědectví a záznamy,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Záznamy mohou lidé předat osobně na služebně v Mělníku, případně mohou policistům zavolat na telefonní číslo 702 207 899 nebo na linku 158.

V autobusu, který před kruhovým objezdem zezadu narazil do nákladního auta, cestovala školní třída na exkurzi. Při nehodě zahynula jedna učitelka, řidič autobusu utrpěl těžké zranění a druhá kantorka a devět dětí utrpěly lehká zranění.

Záchranná služba rozvezla zraněné do pražských nemocnic. Fakultní nemocnice v Motole poraněné děti ošetřila a již ve čtvrtek je propustila, uvedla její mluvčí Pavlína Danková. Domů mohly již ve čtvrtek také děti, které převezli záchranáři do Krče, doplnil mluvčí Thomayerovy nemocnice Petr Sulek. Několik dalších zraněných dětí přijala Nemocnice Na Bulovce.

Základní škola Edvarda Beneše Lysice v pátek informovala, že šlo o její žáky a pedagožky. Ředitelka školy Pavla Nesnídalová požádala o respektování soukromí všech, kterých se tragédie dotýká.