Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Očekávaný souboj Růžičků se odkládá, útočník Sparty má svalové problémy

Vladimír Růžička při své premiéře na střídačce Hradce Králové. foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Praha - Útočník hokejové Sparty Vladimír Růžička nenastoupí v dnešním utkání 18. kolo extraligy proti týmu Hradce Králové, který koučuje jeho otec. Důvodem je zranění ze středečního zápasu s Kladnem (6:2), po kterém má třicetiletý hráč potíže se svalem.
  14:01

„Vláďa bohužel ještě ani dnes dopoledne netrénoval, takže jeho start proti Hradci Králové padl. Všichni doufáme, že jeho absence bude trvat jen v řádu několika dní,“ uvedl pro server sport.cz tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský.

Růžičkové proti sobě měli v extralize nastoupit poprvé. Šestapadesátiletý olympijský vítěz z Nagana vedl svého syna ve Slavii a pak také v Chomutově, který ale na konci minulé sezony sestoupil.

Růžička mladší přijal následně nabídku hlavního rivala Slavie a dohodl se na angažmá ve Spartě. Za Pražany odehrál dosud 18 zápasů a připsal si 13 bodů za pět branek a osm asistencí. Trenér Růžička byl zkraje ročníku konzultantem v prvoligové Kadani, 23. října pak přišel do Hradce Králové, který vede spolu s Tomášem Martincem.

Další souboj obou celků je naplánován na sobotu 28. prosince. 

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...