ČSSD povede příští rok do krajských voleb Valentová Nersesjan

ZLÍN – Bývalá radní kraje Taťána Valentová Nersesjan bude jedničkou kandidátky ČSSD v krajských volbách v příštím roce. Rozhodla o tom konference, která také zvolila novým krajským předsedou místostarostu Bystřice pod Hostýnem Jiřího Otta, řekl serveru Zlin.cz krajský tajemník strany Tomáš Šenkeřík.

Dosavadním předsedou krajské organizace byl starosta Zubří Lubomír Vaculín, který organizaci vedl dva roky. „Na krajské konferenci byl zvolen nový předseda, a to místostarosta Bystřice Jiří Ott,“ uvedl Šenkeřík.

Konference zároveň zvolila lídryni kandidátky do krajských voleb, které se uskuteční v příštím roce. Jedničkou se stala bývalá radní kraje pro sociální oblast a také současná zastupitelka Vsetína Taťána Valentová Nersesjan, která je na kraji opoziční zastupitelkou. V roce 2016 byla dvojkou na kandidátce sociální demokracie za lídrem Petrem Navrátilem.

Na konferenci byli také předseda strany Jan Hamáček s místopředsedy Romanem Onderkou a Janou Maláčovou, ministryní práce a sociálních věcí. „Mezi diskutovaná témata patřilo krajské zdravotnictví, sociální oblast, doprava a boj se suchem a kůrovcem,“ dodal Šenkeřík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x