15. listopadu 2019 • 16:50

Stopka pro Proskeho platí jen v lize, už pískal slovenskou jednadvacítku

Autor: mik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle vyjádření předsedy komise rozhodčích FAČR Jozefa Chovance si rozhodčí Zbyněk Proske za nevyloučení plzeňského stopera Romana Hubníka v zápase s Libercem (4:1) minimálně do konce roku v první ani druhé české lize nezapíská. Pro 38letého sudího z Opavy, který je opakovaně trestán, nepříjemná situace. Jenže tak hrozné to taky není. Stopka totiž neplatí pro mezinárodní scénu, kde Proske ve čtvrtek v Senci rozhodoval přátelské utkání slovenské jednadvacítky proti Bělorusku (3:0).



Čtyři dny po skandálním zářezu Liberce v Plzni, kde Proske společně s asistentem Davidem Hockem nepochopitelně neudělil kapitánovi Viktorie Romanu Hubníkovi druhou žlutou kartu za ostrý faul na Tomáše Malinského, pískal Proske jako hlavní rozhodčí další zápas.

Ve čtvrtek v Senci řídil duel slovenské jednadvacítky proti stejně starým Bělorusům, který domácí vyhráli pohodlně 3:0.

Plzeň - Liberec: Hubník si říkal o druhou žlutou, tvrdým skluzem sestřelil Malinského
Video se připravuje ...

Jak je to možné? Chovancem navržená stopka totiž platí pouze pro české profesionální soutěže. Pro mezinárodní listinu, kde Proske již nějakou dobu figuruje, nikoli. A FAČR neuvažuje o jeho stáhnutí.

Přípravné utkání tak mohl bez problémů rozhodovat. Na rozdíl od nedělního zápasu Proske tentokrát během devadesáti minut nemusel řešit nijak sporné situace.

Jeho rozhodcovský cíl, který uvádí na oficiálních stránkách FAČR – snaha o zařazení do vyšších výkonnostních skupin v rámci UEFA – tak není nereálný...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud