Tenisová bitva na Turnaji mistrů. Nadal otočil zápas s Tsitsipasem, postup do semifinále ale jistý nemá

Španěl Rafael Nadal dokázal na Turnaji mistrů po téměř třech hodinách otočit utkání se Stefanosem Tsitsipasem a zvítězit 6:7, 6:4 a 7:5. Jednadvacetiletý Řek tak poprvé na turnaji prohrál, ovšem na rozdíl od Nadala má jistý postup do semifinále. Světová jednička totiž musí doufat ve výhru Daniila Medveděva ve večerním zápase proti Alexandrovi Zverevovi. Pokud by se to Rusovi nepodařilo, tak by šel v turnaji dál na úkor Nadala právě Zverev.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Rafael Nadal slaví vítězství na Turnaji mistrů proti Řekovi Tsitsipasovi

Tenista Rafael Nadal slaví vítězství na Turnaji mistrů proti Řekovi Tsitsipasovi | Foto: Tony O´Brien | Zdroj: Reuters

Vyrovnanost utkání předznamenal již první set, ve kterém si oba tenisté drželi svá podání. Dospěl tak do tiebreaku, ve kterém se Tsitsipas ujal vedení již 4:2, ale Nadal dokázal vyrovnat.

Jednadvacetiletý Řek si ale dokázal opět vypracovat vedení a za stavu 6:4 také dva setbolu, kdy hned první z nich proměnil a ujal se vedení 1:0.

Federer vyřadil Djokoviće a postoupil do semifinále Turnaje mistrů. Světovou jedničkou bude Nadal

Číst článek

Začátek druhé sady nabídl podobnou podívanou jako ta první. Až za stavu 4:4 dokázal Nadal prolomit Tsitsipasův servis a poté světová jednička dopodávala druhý set do vítězného konce. A bylo vyrovnáno.

Ve třetím setu si Nadal při podání Tsitsipase vypracoval hned dva brejkboly, ale Řek si svůj servis dokázal podržet. Španěl byl během svého podání bezchybný a nenabídl Tsitsipasovi jediný brejkbol.

Naopak Nadal si hned při dalším servisu soupeře vypracoval další možnost získat jeho servis, ale ani tu nevyužil. To se mu podařilo až za stavu 5:5, kdy proměnil druhý brejkbol a dostal se do klíčového vedení. V následujícím gemu povolil Nadal Řekovi jen jeden míč a dokonal tak obrat zápasu.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 9 milionů dolarů):

Dvouhra:

Skupina Andreho Agassiho:
Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (6-Řec.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme