Hlavní obsah

Studenti v Ohiu mají v testech na výběr: buď Bůh, nebo evoluce

Den očima Terezy Brhelové.Video: Tereza Brhelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled nejzajímavějších zpráv 15. listopadu očima Terezy Brhelové.

Článek

Boží mlýny zasahují aneb I přírodní pohroma má smysl pro humor

Padesátiletá povodeň v Benátkách se nevyhnula ani budově krajské rady. Sály paláce Ferro Fini zaplavila voda ve čtvrtek ve večerních hodinách. Ironií je, že rada krátce předtím zamítla pozměňovací návrh k řešení změny klimatu. Tak tady boží mlýny mlely vodu hodně rychle.

To nevadí, že je to špatně. Hlavně že tomu věříš

To je ve zkratce „zákon o studentských náboženských svobodách”. Podle něj studenti v Ohiu nebudou penalizováni za to, že do testů o evoluci napíšou teorii, která odpovídá jejich víře. My tleskáme a těšíme se, až budou žáci v testech prosazovat třeba názory náboženství špagetového monstra.

Není student jako student. Někteří se řídí spíš fakty než vírou

Stejně ale při devítiletém Laurentovi z Belgie nejspíš stojí všichni svatí. Podle BBC by totiž měl zakrátko získat bakalářský titul. Momentálně studuje elektroinženýrství na Eindhovenské technologické univerzitě. Potom plánuje získat doktorát. Čert vem ztracené dětství, ale co ty roky do důchodu?

Důchod už nemusí řešit bývalý ředitel školy v Kentucky. Nejspíš bude mít úplně jiné starosti

Před deseti lety ředitel kentucké střední školy Phillip Todd Wilson zakázal ve škole knihy s LGBT obsahem. Prý byly nevhodné. Podle všeho ale nevhodné materiály bránil vlastním tělem. Od letošního srpna totiž čelí obvinění za držení a distribuci dětské pornografie.

A na závěr - pašování tlusté kočky

Kocoura Viktora propašoval do letadla Rus Michail Galin, protože by Viktor kvůli své váze musel do podpalubí. S tím se jeho majitel nechtěl smířit a Viktora se mu do letadla podařilo dostat. Husarským kouskem se ale vzápětí pochlubil v příspěvku na sociální síti, který přilákal pozornost aerolinek, a Galin dostal pokutu.

Reklama

Doporučované