Oosthuizen již nevede, Else potkalo nebývalé selhání

Oosthuizen již nevede, Else potkalo nebývalé selhání

Louis Oosthuizen zůstává doma ve hře o titul, vedení ovšem převzal jeho krajan Zander Lombard. To Ernie Els o možném domácím triumfu už snít nemůže. 


Zander Lombard sice začal na jedničce bogey, v dalším průběhu ale upsal osm ran a dostal se do čela o dva údery před Louise Oosthuizena. Další hráči už ztrácejí výrazněji.

Thomas Detry čtyři rány a Tommy Fleetwood s Marcusem Kinhultem pět. O TOP 10 usilují i Matt Fitzpatrick či Bernd Wiesberger (-4) nebo také Lee Westwood (-3).

Nejhorším hráčem je momentálně Lucas Bjerregaard se skóre +12, o moc lépe na tom není ani Ernie Els. Ten na jedničce fantastickým chip-inem posunul své skóre už na -5, v dalším průběhu ale ztratil neuvěřitelných deset ran.

Kolaps jej potkal především od třetí do šesté jamky. Na čtyřech greenech poztrácel Els sedm úderů a připravil se tak o možnost slavit doma svůj čtvrtý titul. 

Mimochodem, ránu turnaje a možná i sezóny si dnes připsal Fin Kalle Samooja. Na své úvodní jamce, konkrétně šlo o desítku, totiž zahrál albatros.