Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - sobota 16.11.

16.11.2019, 09:13
Previews
Stále jasno není o postupujících ve skupině C, kde jsou favority Německo a Nizozemsko. Prvně jmenovaný tým musí naplnit úlohu favorita proti Bělorusku, zatímco "Oranjes" čeká duel na hřišti Severního Irska. Slovensko se představí v Chorvatsku, kde potřebuje zvítězit. Rusko očekává příjezd Belgie, oba však mají jistotu postupu...
Skupina C
Německo - Bělorusko  (sobota 20:45)
Ve skupině C mají k postupu dobře našlápnuto Němci, vše ale musí stvrdit výsledky proti Bělorusku a Severnímu Irsku. Joachim Löw nemá k dispozici celou řádku opor, což by se mohlo jevit jako komplikace. V Mönchengladbachu dostanou příležitost z širokého výběru jiní, a i ti by si měli v souboji s nebezpečným Běloruskem poradit. Důležitý bude pochopitelně i druhý duel skupiny mezi Severním Irskem a Nizozemskem.

Německo, pro mnohé možná překvapivě, ještě nemá jistý postup na závěrečný šampionát, nicméně mílovými kroky k němu směřuje. Nationalelf mají skupinu rozehranou dobře, přesto jsou někteří fanoušci z herního projevu zklamáni. Německo podle nich už není tak suverénní jako v předchozích letech, což je ale poměrně logické. "Očekávání veřejnosti jsou vždycky vysoká a i my sami máme velké ambice, ovšem v tuto chvíli nemůžeme zápasu dominovat celých 90 minut. To můžeme pouze tehdy, pokud spolu hrajeme mnoho let. Máme však vysokou disciplínu a můžu říci, že hráči se snaží na příští rok 2020 ještě zlepšit," prohlásil před zápasem trenér Joachim Löw.

Nationalelf i z hlediska velkého množství absencí omladili kádr a populární "Jogi” dobře ví, že je třeba se ještě sehrávat. V tuto chvíli dokonce neřadí Německo mezi největší favority. "Nevidím nás jako favority pro příští rok, protože máme hodně mladých hráčů, ale zároveň cítím, že pro nás není nic nemožné," podotkl Löw. Z jeho slov je pak patrné, že si Německo neúčast na závěrečném šampionátu ani nepřipouští, byť má před sebou ještě dva kvalifikační duely. Aby si mistři světa z roku 2014 zajistili postup už v sobotu, musí získat lepší výsledek než Severní Irové, kteří hrají s Nizozemskem.

Bělorusy však nelze brát na lehkou váhu. V kvalifikační skupině toho sice moc nezískali, pouze čtyři body, ale v posledním zápase proti Nizozemsku (1:2) ukázali, že mohou být pořádně nepříjemným soupeřem. Postoupit na závěrečný šampionát už sice nemohou, ve skupině ale chtějí zanechat co nejpříznivější dojem.

Němci se s Běloruskem utkali na mezinárodní scéně jen dvakrát, v přátelském utkání v roce 2008 se v Kaiserslauternu překvapivě zrodila remíza 2:2 a červnovém kvalifikačním utkání v Borisově vyhráli němečtí reprezentanti po výsledku 2:0. Německo se před zápasem s Běloruskem potýká s velkou marodkou a Jogi Löw nemůže počítat s Havertzem, Reusem, Sülem, Saném, Draxlerem, Rüdigerem, Kehrerem, Halstenbergem i Trappem. Dobrou zprávou je alespoň návrat Starka, který měl zlomený nos, ale podle Löwa ještě nebude k dispozici od úvodní minuty. Tradičně příjemnější starosti má Joachim Löw na brankářeském postu. Proti Bělorusku bude chytat Manuel Neuer, avšak proti Severnímu Irsku dostane přednost Marc-André ter Stegen. Ztráty mají i Bělorusové, jmenovitě do hry nezasáhnou Savitski, Bakhar a Politevič.
Německo - pravděpodobná sestava:
Neuer - Klostermann, Ginter, Koch, Schulz - Kimmich - Gundogan, Kroos - Brandt, Werner, Gnabry
Bělorusko - pravděpodobná sestava:
Gutor - Veretilo, Martynovich, Naumov, Poljakov - Majevski, Jablonski - Kovalev, Dragun. Stasevič - Laptev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.04 - 17.70 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Irsko - Nizozemsko  (sobota 20:45)
Nizozemsko má před náročný výlet do Belfastu. Pokud by jakkoli zaváhalo, jeho šance na první místo ve skupině by byly rázem přinejmenším ohrožené. Severní Irsko potřebuje nutně uhrát lepší výsledek než první Němci, aby mělo šanci na postup.

Severní Irsko se nachází v dosti nezáviděníhodné situaci. Tentokrát se totiž musí tak trochu ohlížet přes rameno. Pokud chce mít šanci na postup, nesmí skončit s horším výsledkem než Němci. Tedy pokud Němci vyhrají nad Běloruskem a Severní Irové jen remizují, pak na ně místo už nezbude a jejich jedinou nadějí by bylo případné play-off. I proto budou nyní muset udělat maximum, aby jejich naděje ještě žila.

A to si Michael O’Neill moc dobře uvědomuje. V rozhovoru pro stránky UEFA prozradil: "To, že jsme stále ve hře o postup, je něco úžasného. Skládám velkou poklonu mým hráčům, kteří jsou velkými bojovníky. Nikdy se nevzdáváme a hrajeme o výhru i s těmi největšími týmy. Nizozemsko přijíždí s vědomím, že postup má téměř v kapse a pokud neprohraje, vše pro něj půjde podle plánu. My takový luxus nemáme, ale o to víc se budeme snažit vyhrát. Doufám, že se nám povede lépe než v posledním vzájemném utkání," dodal O‘Neill.

Tím zápasem bylo poslední klání v Rotterdamu na stadionu De Kuip. A Severní Irové ho sehráli téměř perfektně. Ještě v 79. minutě totiž nad favoritem vedli o jednu branku a sahali po velké senzaci. Ještě v 80. minutě srovnal Memphis Depay a během nastaveného času udeřili domácí ještě dvakrát, takže z toho nakonec bylo jasné vítězství Nizozemska. Severní Irsko vyhrálo nad Oranjes naposledy v roce 1965 v rámci kvalifikace na mistrovství světa, což už je pěkně vousatý výsledek.

Teď by si na něj Severní Irové potřebovali rozpomenout a do karet jim hraje například to, že v nizozemském dresu nenastoupí hráči jako Malen, Pröpper nebo Bergwijn, kteří jsou zranění. Menší zdravotní potíže navíc trápí největší ofenzivní hvězdu Nizozemska, Memphise Depaye, který ještě ve čtvrtek trénoval sám.

V dresu domácích čeká na debut v seniorském výběru Matthew Kennedy a mohli bychom se dočkat jednoho jubilea. Pokud v obou posledních utkáních nastoupí do hry Josh Magennis s Craigem Cathcartem, oba si připíšou padesátý reprezentační start. Sen o debutu v dresu Oranjes si mohou nechat zdát Myron Boadu, Calvin Stengs a Marco Bizot.

Nizozemsko vyhrálo tři poslední výjezdy a teď by rádo prodloužilo svou sérii o další utkání. Od Německa ho dělí jen skóre a postup by mu v Belfastu mohla zajistit i jen remíza. Na tu ale svěřenci trenéra Ronalda Koemana nechtějí spoléhat, protože cílí na první místo. A k tomu potřebují kromě pomoci Běloruska také tři body.
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - McLaughlin, Cathcart, J. Evans, Dallas - McNair, Davis, Saville - C. Evans, McGinn, Lafferty
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Veltman, Van Dijk, De Ligt, Blind - Van de Beek, Wijnaldum, F. de Jong - Babel, L. de Jong, Promes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.52 - 4.12 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo650120:615
2.Nizozemsko650119:715
3.Severní Irsko64028:712
4.Bělorusko71154:124
5.Estonsko70162:211
Skupina E
Ázerbájdžán - Wales  (sobota 18:00)
Ázerbájdžán sehrál s Walesem už několik zajímavých duelů, ale ani jednou se mu nepovedlo ostrovní zemi porazit. Další šanci bude mít v sobotu v podvečer na domácí půdě Bakcell Areny, kde se Wales pokusí o zachování naděje na postup.

Pokud by totiž prohrál, jeho šance by byla ta tam. Wales to totiž má ve skupině pořádně nahnuté. Na druhé Maďarsko ztrácí už čtyři body a poslední slovo určitě neřekli ještě ani Slováci, které od Velšanů dělí jen dva body. V tomto smyslu je boj o první dvě místa hodně otevřený. Karty jsou rozdány zcela jasně. Pokud Wales v obou svých zápasech vyhraje a Slováci to samé nezvládnou, pak jde na šampionát právě parta kolem Garetha Balea.

To by se stalo teprve potřetí v historii, že by se Wales probojoval až na závěrečný turnaj. Doposud se mu to povedlo jen v letech 1958 (mistrovství světa) a naposledy v roce 2016 pod vedením Chrise Colemana. A obránce Ben Davies věří, že klíčem bude zvládnutí nervů v obou zápasech.

"Naše role není zrovna snadná a víme, že nemáme situaci ve svých rukách. Ale musíme věřit. A klíčem podle mého názoru bude to, který tým zvládne lépe souboj nervů. Bude to hodně vyhecované, tady i proti Maďarsku v posledním utkání. Každý je tu ale maximálně připravený a soustředěný, vládne tu opravdu velké nadšení. Pořád můžeme postoupit a dokud máme alespoň teoretickou šanci, věříme jí."

Minimálně proti Ázerbájdžánu by se to Walesu mohlo podařit, protože s ním ještě nikdy v historii neprohrál. Tentokrát mu však bude chybět karetní hříšník Allen a kromě něj zranění Tom Lawrence s Dannym Wardem a Joem Rodonem.

Domácí celek je až na posledním místě a v tuto chvíli dokázal posbírat jen jeden jediný bod. Dal jen pět branek a hned čtrnáct jich dostal, včetně jedné branky v posledním utkání od Maďarska. Wales má statistiky vyrovnané, dostal i vstřelil po šesti trefách.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.48 - 4.26 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chorvatsko - Slovensko  (sobota 20:45)
Chorvatsko čeká poslední zápas této kvalifikace a potřebuje udělat závěrečný krok k tomu, aby se probojovalo popáté za sebou na evropský šampionát. K tomu, aby zároveň udrželo svou první příčku v tabulce, potřebuje uhrát proti Slovensku bod. To by naopak potřebovalo v Rijece nějakým způsobem uspět, ztrácí totiž na druhé místo aktuálně dva body.

Pakliže by však celek z Balkánu prohrál, musel by se ohlížet na výsledky ostatních soupeřů a neměl by nic ve svých rukou. Ještě by pak pro něj možná vedla cesta přes baráž, na něco takového by se ale spoléhat bezpochyby nechtěl. "Tlak je nedílnou součástí našeho života. Fotbalisté musí tenhle tlak přetavit v něco pozitivního," říkal útočník Bruno Petkovič.

První vzájemné klání dopadlo pro Slováky doslova katastrofálně. V září v Trnavě totiž se svým sokem prohráli o čtyři branky. "Předvedli jsme tam ideální výkon," zavzpomínal Petković. "Dominovali jsme po celou dobu proti týmu, který nepatří do nižší kategorie a má kvalitní hráče. Byl to velký výsledek, každý zápas ovšem píše úplně jiný příběh."

Vatreni v průběhu tohoto cyklu nepůsobili nijak suverénním dojmem. Když však museli, zabrali. A navíc doma stále drží stoprocentní bilanci. "Slovensko se teď pravděpodobně připraví jinak, já se ale nebojím. My provádíme naší analýzu, řídíme se našimi pokyny a taktikou. Je pouze na nás, abychom dokázali, že jsme lepší," dodal Petković.

Nutno podotknout, že domácí kouč Zlatko Dalić nebude mít k dispozici kompletní kádr. Hlavně se musí vypořádat se ztrátou velké opory, Ivan Rakitić si totiž přivodil zranění achilovky. Suspendovaní jsou také zkušení obránci Domagoj Vida a Dejan Lovren, mimo hru jsou i Matej Mitrović a Andrej Kramarić, dlouhodobě není připraven Marko Pjaca.

Ani hostující stratég Pavel Hapal, jehož svěřenci nastoupí s černými páskami na rukou, jimiž uctí památku obětí tragické dopravní nehody u Nitry, při které přišlo o život dvanáct lidí, se nevyhnul pár absencím. Chybět budou zraněný Matúš Kozáčik, László Bénes, suspendovaný Norbert Gyömbér nebo Adam Zrelák, nicméně všechny důležité osobnosti by měl plně využít.

I pro Slovensko je tenhle mač klíčový. Pokud by v Chorvatsku zvítězilo a následně potvrdilo roli favorita proti Ázerbájdžánu, o účast na Euro 2020 ho nikdo nepřipraví. "Musíme zapomenout na tu první porážku. Hráli jsme vážně špatně, věřím, že zopakovat něco takového nemůžeme. Přijeli jsme se sem teď pro tři body," burcoval kapitán Marek Hamšík.

V tomhle souboji budou Chorvaté favoritem. A Hamšík si moc dobře uvědomuje, proti komu se svými spoluhráči nastoupí. "Mají fantastický tým. Byli přece druzí na světě, to něco znamená," připomínal. "Ve velkých klubech má Chorvatsko spoustu skvělých hráčů. Je silné, my si ovšem nepřipouštíme, že by bylo lepší než my. Šance jsou pro oba stejné."
Těžko říct, jestli se nakonec duel uskuteční v termínu, v jakém je naplánovaný. Chorvatská meteorologická a hydrologická služba vydala pro Rijeku hned tři výstrahy, a to pro silný vítr, bouřky i vydatný déšť. V případě, že by se kvůli počasí nakonec nehrálo, odložilo by se utkání zřejmě na neděli, přičemž kompetentní osoby by pak rozhodly o přesném čase.
Chorvatsko - pravděpodobná sestava:
Livakovič - Jedvaj, Škorič, Čaleta-Car, Barišič - Brozovič, Modrič - Rebič, Vlašič, Perišič - Petkovič
Slovensko - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Hamšík, Lobotka, Kucka - Rusnák, Boženík, Mak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.42 - 8.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko742114:614
2.Maďarsko74038:912
3.Slovensko631210:810
4.Wales62226:68
5.Ázerbájdžán60155:141
Skupina G
Slovinsko - Lotyšsko  (sobota 18:00)
Naděje umírá poslední. S takovým stanoviskem vstoupí Slovinsko do kvalifikačního zápasu s Lotyšskem, který musí jednoznačně vyhrát. Na druhou postupovou pozici totiž ztrácí hned pět bodů, a pakliže Rakousko nezaváhá v souboji se Severní Makedonií, je s jeho postupem na Euro 2020 definitivní amen. Týkat se ho totiž nebude ani dodatečná baráž.

Aby ještě Slovinci mohli proklouznout na evropský šampionát, musejí v posledních dvou kolech bodovat naplno. A to přitom kromě nynějšího klání sehrají ještě duel na půdě dosud vedoucího Polska. I kdyby se jim podařilo uzmout šest bodů, musejí také věřit, že aktuálně druhé Rakousko nebude bodovat jak proti Severní Makedonii, tak na půdě Lotyšska.

Suma sumárum mají svěřenci trenéra Matjaže Keka tak malou šanci, že kdyby se podařila proměnit, jednalo by se o hotovou senzaci. "Určitě by bylo lepší, kdyby v našem utkání šlo o něco," mluvila trochu rezignovaně brankářská jednička Jan Oblak. "Teoretická možnost stále existuje. V našich hlavách každopádně je, abychom ukázali výkony jako v září."

Právě v tomto období se Slovinsko výrazně přihlásilo o závěrečný turnaj, neboť před vlastními fanoušky skolilo Polsko i Izrael. Jenže říjen pro jeho reprezentaci dopadl katastrofálně. A po porážkách v Severní Makedonii a s Rakouskem se ocitlo v pozici, z jaké se, v kontextu s hodně nevydařenou Ligou národů, dá postoupit jen velmi ztěžka.

Slovinci zkrátka musejí na kvalifikační cyklus co nejrychleji zapomenout a soustředit se na ten příští. "Sice můžeme postoupit v teoretické rovině, ale pro mě je tenhle zápas tím, který mi přinese spoustu odpovědí," říkal slovinský kouč. "Poznáme totiž, jaký charakter tenhle tým má. Je to mistrák, hraje se tu o body, a nabídne určitý pohled do budoucna."

Domácím oproti minulé nominaci nebudou k dispozici zranění Domen Črnigoj a Luka Zahovič, fit není ani Žan Majer. Klíčová postava by jim však v úvodní jedenáctce chybět neměla. "Myslíme především na kvalitu hry. Jasně, jsou tu noví hráči, budeme zkoušet a kombinovat. Zatím jsem viděl více dobrých věcí než špatných," dodával Kek.

Lotyšsko musí současnou kvalifikaci hodnotit hodně negativně. Příchod trenéra Slaviši Stojanoviče, jenž v březnu nahradil Mixua Paatelainena, zatím žádnou změnu nepřinesl, alespoň co se výsledků týče. Dosud pobaltská země neurvala ani bod, vsítila pouhé dva góly, a nemůže se přitom ani zdaleka pohnout z ostudného dna tabulky skupiny G.

V Lublani se hosté, kterým v nominaci museli nuceně chybět zdravotně indisponovaní Janis Ikaunieks, Kristers Tobers i Daniels Ontužans, přičemž pozvánku nedostali Boriss Bogdaškins, Deniss Rakels ani Arturs Karašausks, budou snažit o to, aby konečně urvali nějaký ten bod, a to také v úplně posledním střetnutí s favorizovaným Rakouskem.

Oba celky se střetly naposledy v červnu a pro Lotyše nedopadlo tohle měření sil vůbec dobře. Před vlastními fanoušky prohráli hned o pět gólů. "Bylo by však hloupé myslet na tohle utkání," varoval před podceněním Kek. "Velmi rychle jsme v Rize dali čtyři góly. Naše příprava se nicméně nemění. Vždycky přemýšlíme hlavně sami o sobě," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 11.80 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rakousko - Severní Makedonie  (sobota 20:45)
Kdyby Rakousko ještě stačilo v posledních dvou kolech kvalifikace promrhat svůj náskok a na Euro se neprobojovalo přímo, jednalo by se o obrovské překvapení. Protože má také lepší vzájemné zápasy s dotírajícím Slovinskem i Izraelem, stačí mu proti Severní Makedonii uhrát remízu. Kdyby tahle šance nevyšla, má ještě k dispozici závěrečný duel v Lotyšsku.

Polsko si ve skupině G zajistilo účast na evropském šampionátu už v říjnu díky vítězství nad Severní Makedonií, nyní by ho chtělo bezpochyby následovat i Rakousko. Situaci má plně ve svých rukou. A k podcenění současného soupeře prý nehrozí. "Každý ví, že když do toho nedá sto procent, na šanci tu čekají jiní hráči," ujišťoval záložník Konrad Laimer.

Svěřenci trenéra Franca Fody přitom do této kvalifikace vstoupili poměrně rozpačitým dojmem, prohráli totiž na úvod s Polskem i v Izraeli. Pak si však svou reputaci výrazně napravili. Na hned tři své protivníky, kteří stále živí aspoň teoretickou naději na uzmutí druhého místa, aktuálně disponují v tabulce pohodlným pětibodovým odstupem.

Izrael, Slovinsko či Severní Makedonie by tak musely dvakrát vyhrát a Rakousko maximálně selhat, aby se ještě o možnost účasti na EURO 2020 připravilo. "Všichni víme, o co jde. Je na čase poskládat poslední kousek mozaiky," vyzýval své svěřence domácí stratég. "Měl jsem pozitivní dojmy z tréninku. Byl to skvělý týden, připravili jsme se dobře," dodal.

Fodu netrápí nějaké výrazné absence. Na poslední chvíli sice vypadl Alessandro Schöpf, který si přivodil svalové zranění, nominaci si logicky opět nevysloužil zkušený obránce Sebastian Prödl, jenž je nerozehraný, mezi užší uskupení se nevešli například Florian Kainz, Peter Zulj nebo Xaver Schlager, jinak je však rakouský výběr opravdu bez zásadnější ztráty.

Severní Makedonie bude hrát ve Vídni o minimální šanci na přímý postup. Nebude mít vůbec co ztratit, protože na závěrečný turnaj se může díky úspěšnému působení v Lize národů prokousat přes dodatečné play-off, na které se vlastně postupně upíná. Nejenže by potřebovala Rakousko porazit, vyhrát by pak musela rovněž nad Izraelem.

A do toho doufat, že Rakousko zaváhá v Lotyšsku, které je v tabulce beznadějně poslední bez jediného získaného bodu. "Chceme v posledních dvou zápasech hlavně potvrdit svou kvalitu a soustředit se na play-off v Lize národů," vytyčil jasné cíle hostující kouč Igor Angelovski. "Pokud chceme, aby náš národ hrál na EURO, je pro nás každý zápas důležitý."

Rozhodně dobrou zprávou pro hosty není stav marodky. Oproti minulému klání s Polskem totiž budou chybět zranění Egzon Bejtulai, Ezgjan Alioski, Marjan Radeski, Arijan Ademi, Ljupčo Doriev, Gjorgi Stoilov i Ivan Tričkovski. "Ano, máme s kádrem své problémy. Ale řekli jsme si na rovinu a předem, že si stěžovat nebudeme," zakončil Angelovski.
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Schlager - Ulmer, Hinteregger, Dragovic, Lainer - Baumgartlinger, Laimer - Alaba, Sabitzer, Lazaro - Arnautovic
Severní Makedonie - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Toševski, Musliu, Velkovski, Ristovski - Spirovski, Bardhi - Trajkovski, Pandev, Elmas - Nestorovski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.01 - 12.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Izrael - Polsko  (sobota 20:45)
Prvenství ve skupině a lepší výchozí pozice pro losování EURO 2020, to je nejbližší cíl polské reprezentace, která si postup na závěrečný šampionát zajistila už dříve. Polsko se představí na posvátné půdě Jeruzaléma, kde se střetne s Izraelem. Domácí mají už jen mizivou šanci na postup, přesto dokud bude existovat, chtějí o ní zabojovat.

Polsko oslavilo postup na závěrečný šampionát po výhře 2:0 nad Severní Makedonií a ve zbytku kvalifikace může hrát uvolněně o celkové prvenství. To je důležité vzhledem k výhodnějšímu nasazení do základních skupin turnaje.

Kvalifikační cyklus se svěřencům Jerzyho Brzęczka povedl náramně. V prvních čtyřech zápasech neztratili ani bod a když přišly první komplikace v podobě porážky ve Slovinsku a remízy s Rakouskem, dokázalo mužstvo skvěle zareagovat a porazit jasně Lotyšsko a Severní Makedonii. Biało-czerwoni postavili svůj úspěch na dokonale propracované defenzivě, vždyť inkasovali pouhé dva góly, navíc v zápase ve Slovinsku, který jako jediný prohráli. Sedm čistých kont hovoří za vše, k tomu je nutno přičíst skvělou střeleckou formu Roberta Lewandowskiho a postup je na světě. O první místo mohou Poláky připravit jedině Rakušané, kteří z druhé pozice ztrácejí tři body. Pokud však Polsko Izrael porazí, nic už nebude stát v cestě.

Izrael bude na domácí půdě obtížným soupeřem, zvláště když se své šance na postup ještě nevzdává. Domácí však nemají situaci ve svých rukou, potřebují své dvě utkání bezpodmínečně zvítězit a doufat, že Rakousko získá ze svých dvou zápasů maximálně bod. Při rovnosti skóre by pak na druhé místo postoupil díky lepším vzájemným zápasům Izrael. Ve fotbale je možné všechno a naděje umírá poslední. Izrael v říjnu po čtyřech zápasech bez výhry konečně naplno bodoval, když porazil slaboučké Lotyšsko 3:1.
Izrael - pravděpodobná sestava:
Marciano - Taha, Tibi, Bitton - Dasa, Kayal, Natcho, Ben Harush - Saba, Dabbur, Zahavi
Polsko - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek, Reca - Krychowiak, Klich - Szymanski, Zielinski, Grosicki - Lewandoski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.49 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko861113:219
2.Rakousko851217:716
3.Slovinsko832313:811
4.Izrael832315:1511
5.Severní Makedonie832310:1111
6.Lotyšsko80082:270
Skupina I
Kypr - Skotsko  (sobota 15:00)
Skupina I by se dala charakterizovat jako jasná vláda dvou favoritů, kteří k sobě nikoho nepouštějí. Za vedoucí Belgií a druhým Ruskem vládne odstup propastných jedenácti bodů a tísní se za nimi Kypr se Skotskem. A právě tyto dva týmy se v sobotu odpoledne střetnou v Nikósii.

Na stadionu Neo GSP Stadium bude domácí Kypr bránit bronzovou příčku. Ta mu sice nijak nepomáhá, protože postoupit nemůže, ale přesto si budou domácí hráči chtít vylepšit chuť. Mimo jiné by Skotům rádi vrátili poslední zápas, který pro Kypr nedopadl úplně nejlépe. Dvě minuty před koncem zápasu sice Kypřané srovnali na 1:1, ale jen o minutu později Skotsko rozhodlo o třech bodech brankou Burkea.

Kypr hrál se Skotskem už šestkrát, ale pokaždé prohrál. Porážky se pro něj ostatně staly denním chlebem a ani v kvalifikaci se Kypru nedaří tak, jak by si jeho fanoušci přáli. Se čtyřmi porážkami v osmi zápasech to na postup zkrátka nestačilo. A tuto tristní bilanci by nyní moc rád vylepšil. Alespoň to tak vnímá trenér Ran Ben Simon.

"Skotsko pro nás bude velmi nepříjemným soupeřem, protože hraje hodně silově a fyzicky náročný fotbal. Už s ním máme nějaké zkušenosti a tak trochu víme, co máme čekat. Bude to velká bitva, ale hráčům bezmezně věřím. Máme tu výborný kolektiv, který už několikrát překvapil. Líbí se mi naše bojovnost a odvaha a věřím, že podobné zásady uplatníme i v utkání proti Skotsku. Rádi bychom ho konečně porazili," dodává zkušený trenér.

Kypřané se budou muset obejít bez Laifise, který nemůže nastoupit kvůli kartám. Skotsko je na tom lépe, co se týče postupových možností. Je totiž jasné, že se může těšit na play-off. A tam je to vždycky spíš o momentální formě a nadšení hráčů.

Play-off mu zajistila Liga národů, v níž Skotsko opanovalo skupinu C1. Po čtyřech těžkých porážkách v řadě si Skotsko naposledy doslova smlslo na San Marinu, kterému nasázelo šest branek, po třech v každém poločase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.26 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rusko - Belgie  (sobota 18:00)
Stadion Krestovskij v Petrohradě se stane dějištěm dvou týmů, které mají postup na závěrečný turnaj již dávno zajištěn. Domácí Rusko se postaví nejlepší obraně celé kvalifikace, kterou se pyšní Belgie. A bude chtít konečně svého soka porazit, protože se to Rusům ještě ani jednou v historii nepovedlo.

Na první pohled by se mohlo zdát, že už o nic nejde. Oba týmy mají jistý postup a na evropském šampionátu v příštím roce nebudou chybět. První místo ale má přeci jen větší zvuk než druhé a právě o něj se bude v Petrohradě hrát. Blíž k němu má Belgie, která na něm v současné době sedí s náskokem tří bodů právě na druhé Rusko. Pokud by se Belgičanům povedlo získat alespoň bod, pak by je o první místo už nikdo nepřipravil ani v příštím kole nehledě na výsledek.

Minulý vzájemný výsledek hovořil opět pro Belgii, která potvrdila roli lídra a vyhrála na domácí půdě o dvě branky. Do sítě brankáře Thibauta Courtoise se prosadil Denis Čeryšev a zatím je jediným hráčem, kterému se to v kvalifikaci povedlo. Belgie se totiž pyšní nejlepší obranou z celé kvalifikace a dostala právě jen jednu branku. Zároveň je nesmírně aktivní směrem dopředu, což demonstruje už 30 nastřílených gólů.

Poprvé se obě země potkaly v roce 2002 a Rusku se doposud nepovedlo svého soka porazit. To by ruský celek moc rád změnil ve svůj prospěch, o čemž svědčí slova trenéra Stanislava Čerčesova.

"Belgie je skvělý soupeř a už v minulém utkání jsme viděli, jak nebezpečné jsou její útoky. Jedná se o výborně secvičené situace a k nim si ještě musíte přidat hráče světového kalibru. Je maximálně efektivní a její útočný fotbal baví diváky. Máme jí co vracet a doufám, že ji tentokrát konečně porazíme. Jsme ve velmi dobré formě a právě teď je vhodná příležitost. Od každého hráče očekávám maximální nasazení."

Zkušený trenér Čerčesov se bude muset obejít bez zraněného záložníka Golovina, který nestihl doléčit poraněné tříslo. Ani Belgičané nebudou kompletní, protože jim schází zraněné duo obránců Thomas Meunier a Jan Vertonghen. I přes absence ale Belgie plánuje projít skupinou bez ztráty kytičky.

Rusové rozdávali radost v minulém kole, když si bez potíží poradili s Kyprem. Do jeho sítě s chutí nasázeli pět branek a zvedli svůj součet vstřelených gólů už na 27. I jejich čtyři inkasované branky patří k tomu nejlepšímu, co obrany v letošní kvalifikaci dovolují. Belgie v tomhle směru ale nemá konkurenci, protože inkasovala jen jednou. Naposledy před její bránou selhal výběr Kazachstánu, který naopak svými góly potopili Batshuayi a Meunier.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.70 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
San Marino - Kazachstán  (sobota 18:00)
Ani jeden z celků se už na závěrečný turnaj nemůže probojovat. Dle papírových předpokladů se nacházejí na chvostu tabulky, a ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že v tomhle souboji jde opravdu o málo, především Kazachstán má velký zájem v San Marinu vyhrát. Může totiž v konečném pořadí skupiny I předskočit favorizovanější Skotsko i Kypr.

Co se účasti na Euro 2020 týče, už před samotnou Ligou národů či losováním kvalifikačního cyklu se nepředpokládalo, že by trpaslík z Apeninského poloostrova či mužstvo ze střední Asie výrazně promlouvaly do bojů o účast na závěrečný turnaj. Nicméně alespoň Kazachstán v některých případech působil poměrně nebezpečným dojmem.

Pakliže by v San Marinu urval všechny body, mohl by mít před posledním střetnutím ve Skotsku dobrou pozici pro útok na třetí místo. Skotsko je mu totiž vzdálené na rozdíl pouhých dvou bodů, Kypr pak na něj disponuje tříbodovým náskokem. Pro hosty by takové umístění představovalo určitě jeden z největších úspěchů v jejich reprezentační historii.

Samozřejmě že taková skutečnost by těšila i českého trenéra ve službách kazašského nároďáku Michala Bílka, jenž z dosavadních osmi zápasů přivedl svůj mančaft ke dvěma výhrám a jedné remíze. Aktuálně však nemá Kazachstán pod jeho vedením dobrou bilanci, postupně totiž padl s Ruskem, Kyprem i Belgií, a přišel tak o možný postup.

V jeho nominaci se nemohl objevit zraněný Azat Nurgaliev, nevešel se do ní ani zkušenější Sergej Chižničenko, šanci nedostali Viktor Dmitrenko, Dmitrij Mirošničenko a Aleksandr Merkel. "Nemyslím si, že to budeme mít v San Marinu vyloženě lehké. Všechny evropské země se přece naučily hrát fotbal," upozorňoval hostující útočník Abat Ajmbetov.

Ačkoli čtyřiadvacetiletý rodák z Kyzylordy dosud za reprezentaci odehrál jen čtyři utkání, mohl by pro ni být dobrým příslibem do budoucna. Vždyť letos za Aktobe, které mimochodem spadlo o soutěž níže, v kazašské lize nastřílel hned šestnáct branek! "Snažil jsem se ukázat své schopnosti. Jsem za tohle opravdu velmi rád," promlouval.

Od listopadu roku 2014 čeká San Marino na jakýkoli výsledkový úspěch. Od té doby prožilo pouze a jen porážky, konkrétními hodnotami mluvíme o čísle třicet pět. Taktéž na vůbec vstřelenou branku čeká nějaký ten pátek. Naposledy se mu podařilo skórovat v září roku 2017 na půdě Ázerbájdžánu, celkově nevstřelilo branku už předlouhých 1456 minut.

V domácím kádru nechybí nikdo důležitý, pozvánku akorát nově nedostal oproti minulému klání se Skotskem obránce Alex Della Valle. "Na změnu naší mentality potřebujeme čas," říkal sanmarinský stratég Franco Varrella. "Myslím si, že i když jsme v pozici, v jaké jsme, všichni společně bychom mohli dávat do všeho více energie než doteď," dodával.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 33.00 - 12.10 - 1.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie880030:124
2.Rusko870127:421
3.Kypr831413:1210
4.Skotsko830511:179
5.Kazachstán82159:137
6.San Marino80080:430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (130)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad oba prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Z deseti skupin je definitivně rozhodnutých 5, 3 jsou jasné minimálně z 90%(Německo s Nizozemskem, Portugalsko, Rakousko). Zajímavý bude už jen duel Irsko - Dánsko a skupina E.

Reagovat
Modroočko

Bénes by mal pravidelne nastupovať v základnej zostave miesto Hamšíka.

Change my mind.

Reagovat
Petrinho17

Myslím že by nebolo odveci konečne zmeniť to 4231. Lenže toho sa proste a jednoducho boja. Osobne si myslím, že by sme mali vhodný tím z rozostavenim kde hrajú 3 stopéri.

Napr. niečo ako 3421

Dúbravka - Vavro, Škriniar, Valjent (Hancko, Gyomber) - Mak (Haraslín), Lobotka, Kucka (Greguš, Hrošovsky), Rusnák (Hancko, Haraslín) - Hamšík, Béneš (Duda, Bero) - Boženík

Ale samozrejme je to len moja úvaha.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusnák ako wingback určite nie. Tiež Beneš nie je žiadny AM...

Reagovat
Petrinho17

Áno. Rusnák tam nemá čo robiť ale keďže všetci vidíme ako ho v repre nasilu tlačia na kraj k čiare tak...

Inak... Béneš práve v klube hrá v poslednej dobe dosť vysoko. Ale samozrejme kľudne môže hrať aj čisté SZ.

Každopádne mi skôr ide o to rozostavenie s 3 stopérmi.

Reagovat
Majk91

Veď Beneš hrá v Gladbachu AM

Reagovat
bobis21

Hrává i zataženěji jako CM

Reagovat
Majk91

Toto by bolo super rozostavenie, keby ze máme nejakých wing backov. Rusnák a ani Mak by to proste nezvládli. Oni majú po fyzickej stránke problém odohrať čo i len krídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
janinho

Hamsik bude v tej cine fyzicky upadat a to cim dalej tym viac. Som za to aby stale bol v nominacii a mladym odovzdaval skusenosti, ale Benesa musime zacat konecne vyuzivat. On a Lobotka musia hravat stale viac na ukor Marekiara s Kuckom.

Reagovat
2miguel1

4-1-3-2 ...Dubravka-Pekarik, Skriniar,Valjent,Hancko - Lobotka - Kucka,Bero,Benes - Mak,Bozenik

Reagovat
celeb

Benes ani nie je v sirsej zostave kvoli zraneniu z posledneho Bundesligoveho zapasu, pokial viem.

Reagovat
Kaspar

OT: Mistrovství světa o rok později, které se konalo v Mexiku, už asi muselo být jiné kafe. Tehdy jste se dostali do čtvrtfinále......

Úžasné vzpomínky. Amerika má pro mě ještě jiný další rozměr. Jsem narozen na dušičky, takže jsem takový "převozník". Prožívám ve snech astrální cestování - řídím si sny, létám, proměňuji se, mluvím se zvířaty. A měl jsem také sen, jak stojím před pyramidou a vidím ve vzduchu napsané jméno Pavel Karoch. Říkám si, co to je? A z toho mého jména vystoupila písmena, která obsahují mé jméno PAKAL, což byla zajímavá osobnost dávné historie. Pro mě to patří do příběhu Mexiko.

Pavel Karoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

co s tebou udělá kariéra v ČT

Reagovat
Salfovic

Tak u něj už muselo být každému delší dobu jasné, že na něčem jede.

Reagovat
celeb

nejake silne halucinogeny. V spojeni s Mexikom tipujem peyot/meskalin.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Al Capone

Kolikrat si rikam, tvl co jsem to zase precetl

Reagovat
delfin

Youtube s Karochem na podobna temata: https://youtu.be/c7_W15DeR7E

Reagovat
Jackmaker1989

Ten Bale je dobra skurvrna mrdka. Toho musia v tom Reale milovat

Reagovat
Greny

Po repre srazu bude zase zraněné

Reagovat
Greny

Co večer? Slovensko - Chorvatsko nebo Sev. Irsko - Nizozemsko

Reagovat
Seydou Doumbia

Jednoznačně Oranje

Reagovat
celeb

*chybicka v texte s nemeckou repre:

populární "Jogi” => "populární" Jogi

Reagovat
mimi_united

Ide o veľa, uvidíme či nám Hapal premrhá zlatú generáciu alebo nie

S týmto výberom mala byť povinnosť postúpiť z druhého miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměníme Hapala za Babiše + sadu zelených dresů

Reagovat
REPLIKATOR

Rusko

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Wilson

Reagovat
smazaný uživatel

Prozření.

Reagovat
REPLIKATOR

Víc takových zápasů jako dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Hamšík - Rusnák, Boženík, Mak

Chorvátsko: Livakovič - Jedvaj, Čaleta-Car, Perič, Barišič - Brozovič, Modrič - Vlašič - Rebič, Petkovič, Perišič

Reagovat
Majk91

To je strašný falat ten Hapal Posratý až za ušami urobiť čo i len menšiu zmenu. Bez debaty by tam mal byť Valjent na miesto Vavra

Reagovat
Bayern +

Reagovat
stas87

Bože to je trotl. Bodaj by tam dostali trojku a toho šaša si tam Chorváti nechali. Prečo Slovensko nemôže mat trénera, čo sa nezoserie a zostavu prispôsobí kvalite svojich hráčov a nie vždy až podľa súpera?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem, ale ako to mal podľa teba poskladať inač? Veď je tam prakticky to najlepšie, čo máme. Možno mohol hrať Valjent namiesto Vavra alebo Haraslín na jednom krídle, ale nemyslím si, že by sa tým kvalita nejako zmenila.

Reagovat
Greny

Hancko v základu?

Reagovat
REPLIKATOR

Belgie udělala 1. faul až v 65. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Jen pro info, aktualne to (pred dnesnimi zapasy) vypada co se tyce te dodatecne kvalifikace z Ligy Narodu takhle:

A - Island a tri tymy navic z ligy C, tedy Izrael, Madarsko a Rumunsko.

B - Bosna, Irsko (nebo Dansko), Sev. Irsko a Wales nebo Slovensko.

C - Skotsko, Norsko, Srbsko a Bulharsko.

D - Gruzie, Sev. Makedonie, Kosovo a Belorusko.

Nejvic to jeste muze zamotat ta slovenska skupina. Pokud postoupi Wales, jdou Slovaci do dodatecne kvalifikace B a Madari k Islandu do Acka. Pokud postoupi Slovaci, jde Wales do kvalifikace B a Madari do Acka, no a pokud postoupi Madari, jdou Wales i Slovaci do kvalifikace B a Sev. Irsko by slo k Islandu do Acka. Aspon teda myslim, ze to tak nejak bude

Reagovat
fabec1222

Dá se někde sehnat aktuální stav? Škoda, že na livesport to neukazuje, protože třeba já se v tom vůbec neorientuju jinak

Reagovat
smazaný uživatel

No, tady je seznam tymu, ktere jeste nemaji jisty postup na EURO, z kazdeho radku si dodatecnou kvaldu zahraji 4 nejlepsi:

A - Portugalsko, Nizozemsko, Svycarsko, Chorvatsko, Nemecko a Island.

B - Bosna, Dansko, Rakousko, Wales, Slovensko, Irsko a Sev. Irsko.

C - Skotsko, Norsko, Srbsko, Bulharsko, Izrael, Madarsko, Rumunsko...

D - Gruzie, Sev. Makedonie, Kosovo, Belorusko...

Kdyz si pristi 4 vecery z kazdeho radku odmazes ty, co postoupili, tak prvni 4, kteri ti na kazdem radku zustanou, hrajou tu dodatecnou kvaldu. Pokud se 4 na radku nenajdou (Liga A), pak je doplni prvni nepostupujici z dalsich lig (pravdepodobne z C, protoze v B asi budou presne 4, co nepostoupi z kvaldy)

Reagovat
fabec1222

Tak aspoň něco

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, to měla být reakce na fabece.

Reagovat
fabec1222

ten první je parádní

Takže zatím Rumunsko, Wales, Norsko, Kosovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

A to pak teda hraje nejlepší nepostupující s nejhorším?

Tedy například Bosna - Severní Irsko, Dánsko - Irsko?

A na dva zápasy či na jeden? a pak se vítězové utkají ve finále že?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tak nejak to bude. Ale jestli to SF a F na dva zapasy nebo na jeden, plus kde to teda budou hrat, pokud je to jen na jeden, to uz netusim

Reagovat
Greny

melo by to byt jen na jeden protoze se to bude hrat v breznove repre pauze :) na dva by to nestihli

Reagovat
Majk91

Myslím, že sa tie skupiny budu klasicky dopĺňať. Čiže tímy z A doplnia tímy z B a z B zase tímy z Cčka tak, aby v každej skupine boli 4. Jedine ak v nejakej skupine bude viacero tímov ktore sa nekvalifikuju na EURO cez kvaldu, tak vyberú sa iba 4 najlepšie podľa ich umiestnenia v LN. Ostatné majú smolu.

Reagovat
Jackmaker1989

Chápem to správne, že víťaz Dčka potom pôjde na EURO? Takže niekto z tých tímov tam bude?

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, vitezove te dodatecne kvalifikace z kazde ligy pujdou na EURO a obsadi ta zbyvajici 4 mista. Takze i ten z ligy D, no

Reagovat
smazaný uživatel

"Bílkova tvrz" nejak nefunguje, keď jeho tímu dá gól ešte aj San Maríno.

Reagovat
REPLIKATOR

ostuda

Reagovat
mimi_united

Taliansko : Belgicko finále EURO 2020

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
fabec1222

gol

Reagovat
Greny

to je prase ten Davies

Reagovat
Greny

Davis*

Reagovat
Mato178178

A teraz brániť ako proti poľsku a postup je náš

Reagovat
Ed_Hazard

Keď začneme brániť od 33. min tak to skončí 4:1, nakoľko mi brániť nevieme. Musíme byť aktívny aj naďalej a ťahať to čo najďalej od našej brány s tým, že sa bude veľa držať lopta. Inak nemáme šancu na 3 body.

Reagovat
Nikikrew

Vavro zatial opat slaby vykon, nerozumiem ako moze hravat za repre

Reagovat
Ed_Hazard

Vavro fakt katastrofa, zluftovat na malom vápne v takomto zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati jsou celkem v prdeli.

Reagovat
stas87

Chorváti lepší zatiaľ len nedali gol? Som na svatbe, tak sledujem len livekomentar.

Reagovat
Greny

no meli jste gol a pak jeste Pekarik tam mel sanci.. jinak je pravda ze jsou vic na mici Dubravka ale ma docela dobrej zapas... a nevyuzivaji rohu furt to hraji na kratko

Reagovat
Greny

jo a stesti ze Petkovic ma dnes asi blbej den protoze byt tam nekdo jinej je to remiza

Reagovat
Selänne

Správně by to mělo být tak 3-1. Od vás zatím docela bída, gól náhodnej - ale po krásný akci Lobotky a Boženika. Každopádně si nedokážu představit, že by tam Chorvatsku něco nespadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati nic moc, možná trochu lepší, ale o moc ne. Nevypadají jako finalista MS.

Reagovat
Selänne

To asi koukáš na jinej fotbal.

Reagovat
fabec1222
Reagovat
Minister

No čaká nás strašne strašne ťažký 2. polčas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana Chorvatska je šílená. Celkově se mi zdá, že na 100% hraje jen Petkovič.

Reagovat
Greny

tak hraji tak poprve ne? kdyz se jim vykartovali oba stoperi...

Petkovic hraje ale v zakonceni je dnes uplne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale oni si neumí zpracovat ani jednoduchý míč.

Reagovat
jacobT

Naše kraje + Vavro veľká bieda, zatiaľ len vďaka šťastiu a Dúbravkovi hráme stále s nulou vzadu. Hapal mi s tou nulovou flexibilitou lezie na nervy. Stále v zostave tí istí hráči bez ohľadu na to, či hrávajú, akú majú formu a či sa tam v danej situácii hodia.

Reagovat
Greny

me teda zarazi ten komentator .. ale to studio ... : vzdyt oni to komentuji jak kdyby jste byli lepsi a Chorvati nemeli sanci

Reagovat
jacobT

Škoda reči, to je klasika. V štúdiu amatéri, Merčiak tradične neobjektívny a jediný, kto to tam zachraňuje je Zeman (spolukomentátor).

Reagovat
Mönchengladbach

Thorgan je ten lepší Hazard.

Reagovat
smazaný uživatel

Rebič to je výkon

Reagovat
Greny

no komplikace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
castelL

Ako môže toto nechytiť? WTF

Reagovat
Greny

proč se ptáš kdyz jsi to videl

Reagovat
Greny

bože muj to je precisleni

Reagovat
smazaný uživatel

Petkovič je skvělý hráč.

Reagovat
Greny

a to mi prijde ze se mu dnes nedari ... uz Plzen si daval sam (je to on ze jo ? )

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, divím se, že je pořád v Dinamu.

Reagovat
naheCZ

Mak

Reagovat
Greny

i Petrzela je proti nemu genius

Reagovat
Salfovic

To je kokot ten Mak

Reagovat
jacobT

To je idiot. Nič nehrá a ešte sa nechá takto hlúpo vylúčiť...

Reagovat
Nikikrew

Mak

Reagovat
Greny

Sorry ale ten Mák je dement..

Reagovat
smazaný uživatel

luxus

Reagovat
mayday

Však Slováky ještě zachraňuje kříž mezi Maďarskem a Walesem, to je celkem pravděpodobný.

Reagovat
Greny

to bych rekl ze prave neni

Reagovat
mayday

Kdo vyhraje?

Reagovat
jacobT

Hapalove striedania

Reagovat
celeb

Chuj je hlavne Hapal. Mak hra hrozne celú kvaldu, všetko rieši zbrklo, vie len padať a pýtať si faul. Po Glasgowe vedel, že Mak je labil a vie sa nechať zbytočne vylúčiť. Vedel, že má kartu, hrá hovno, ale nechal ho tam. Kto sa nevie poučiť z minulosti...

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Salfovic

Mají Slováci ještě nějakou šanci přes tu Ligu národů ?

Reagovat
Nikikrew

Mame este aj v skupine. Doma vyhrat s Azerbajdzanom a remiza Wales vs Madarsko. Nic nerealne

Reagovat
Greny

uvidime tam je problem ze jak Madari tak Wales musi hrat na vyhru takze v pripade plichty to bude na konci zapasu strasne otevrene z obou stran

Reagovat
jacobT

Nereálne nie, ale vzhľadom na to, že za remízoveho stavu sa v tom zápase budú musieť obaja snažiť za každú cenu rozhodnúť...

Reagovat
Modroočko

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

Jeste by mohli NIzozemci vyhrat

Reagovat
jacobT

Rozhodol nezvládnutý dvojzápas s Walesom, no. Ale postup si ani nezaslúžime. Pri tom verím, že s lepším trénerom by sme z druhého miesta postúpili.

Reagovat
Modroočko

Strašné sklamanie, celá táto kvalifikácia. Bohužiaľ môžeme ľutovať Kozákov odchod, potrebovali sme generačnú výmenu, ale nie takýmto rozháraným a absolútne neflexibilným spôsobom, toto ide nanešťastie na Hapalovo tričko. V základnej zostave hrávajú minimálne traja hráči, čo tam nemajú čo robiť (Vavro, Rusnák, Mak), Hamšík nemal liezť do Číny a ten relikt v podobe Ďuriša naozaj vypovedá o Hapalovej nemohúcnosti na našej lavičke. Úplná absencia plánu B nielen dnes v Chorvátsku, ale v celej kvalifikácii. Nie som zástancom zbrklých a radikálnych riešení, ale podľa mňa by pri našom tíme nemal pokračovať, lebo s takýmto futbalom Euro ani nemá zmysel.

Reagovat
jacobT

a tie striedania... bez ohľadu na výsledok či priebeh zápasu tam vždy pošle Haraslina, Ďuriša a Dudu/Greguša.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
celeb

veľmi dobré zhrnutie

Reagovat
Mönchengladbach

Lotyšsko

Jak na tom může být tak velká země hůř než Gibraltar či Lichtenštejnsko?

Btw Estonsko a Litva jsou na tom velmi podobně. To fotbal v Pobaltí v podstatě neexistuje a všichni hrajou jen basket nebo co? Nevíte někdo???

Reagovat
Salfovic

Tak celé Pobaltí získalo 2 body, to snad mluví za vše.

Reagovat
Modroočko

Nezvaľoval by som to celkom na nezáujem o futbal - len z nedávnych rokov si spomínam, že Litva v kvalifikácii MS 2010 mala celkom dobré výsledky a detto Lotyšsko, to dokonca skončilo vo svojej skupine tretie za postupujúcim Švajčiarskom a Gréckom. Estónsko o dva roky baráž o Euro - no potom sa dosť prepadli. Malé krajiny bez futbalovej infraštruktúry a hlavne výraznejšej futbalovej tradície majú o dobrých hráčov núdzu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyssko čelí demografickej katastrofe. Nemá ani 2 mil. obyva.čo oficiálne vykazuje, je to len vládny trik. Kto má dve nohy odišiel na západ.

Reagovat
Mönchengladbach

Jasný, ale stejně to nevysvětluje, proč je na tom hůř než Gibraltar, který má míň obyvatel než Kroměříž nebo Orlová.

Reagovat
Mönchengladbach

(Nebo u vás Lučenec, o kterém jsem v životě neslyšel.)

Reagovat
smazaný uživatel

Vím akorát, že v základu hrál Davis Ikaunieks a ten přece nemůže být horší než hráči San Marina, Gibraltaru, Andorry atd.

Reagovat
Nikikrew

Hapal si moze pomaly kufre balit. Vkuse tie iste zostavy pricom Mak, Rusnak, Kucka a Vavro tam fakt nemaju nateraz co robit. Hamsik uz je len tienom seba sameho bohuzial, ta Cinska liga mu len prospela z financneho hladiska.

Ziadny plan B, tie iste striedania,na Euru fakt nemame co robit. Pozitivim urcite Bozenik, Lobotka a Dubravka. No a Mak je hlupak hlupy

Reagovat
Jackmaker1989

Fakty sú jasné. Vavro a Hanczko nemajú čo v repre robiť. Hamšík sa žiaľ zakopal v Číne. Ale Lobotka je naozaj skvelý hráč. On, Škriniar, Boženik a Dubravka môžu ťahať našu repre.

My sa tu ideme smiať Čechom ale veď tí nevedia koho majú postaviť, lebo toľko hráčov hráva v základe v kvalitných kluboch.

A my? Pekarik, Vavro, Hanczko, Mak lavička. Hamšík Čina, Rusnák MSL.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Vavra som nepochopil, Valjenta aj Haraslína nechal na lavičke a postavil znova to isté , aj ked nás majú prečítaných ako šlabikár. Nech už ten blbec vypadne a na ligu národov nech nájdu iného trénera, najlepšie niekoho zo západu ako hokejisti.

Reagovat
vladino10

Hapal out

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele