Tsitsipas přehrál Federera a při svém debutu na Turnaji mistrů si zahraje o titul. Vyzve Thiema

16. 11. 2019, 15:40
Aktuality 350
TURNAJ MISTRŮ - Stefanos Tsitsipas hned na svém premiérovém Turnaji mistrů postoupil do finále. Jednadvacetiletý Řek se do něj dostal po zvládnutém souboji generací proti šestinásobnému šampionovi Rogeru Federerovi, když o sedmnáct let staršímu Švýcarovi odvrátil 11 z 12 brejkbolů. O titul se utká s Rakušanem Dominicem Thiemem, který vyřadil loňského šampiona Alexandera Zvereva.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Loňskou sezonu uzavřel Stefanos Tsitsipas triumfem na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let v Miláně, tu letošní jednadvacetiletý Řek korunuje finálovým zápasem na velkém Turnaj mistrů v Londýně, na kterém debutuje. 

Tsitsipas v prvních dvou zápasech s Daniilem Medveděvem a Alexanderem Zverevem neztratil ani set a jako první si zajistil postup ze skupiny. Příliš mrzet už ho tedy ani nemusela následná třísetová porážka s Rafaelem Nadalem.

V dnešním semifinále řecký mladík vyzval o sedmnáct let staršího Rogera Federera a Švýcara, který startoval na Turnaji mistrů posedmnácté v kariéře a semifinále hrál už posedmnácté, dokázal porazit. S rekordním šestinásobným šampionem si poradil 6-3 6-4 a vzájemnou bilanci upravil na 2-3.

Nejmladší účastník letošního Turnaje mistrů Tsitsipas během zápasu čelil celkem 12 brejkbolům, ale pouze jeden z nich nedokázal odvrátit. Zápas začal ziskem tří gamů a i když během úvodní sady ve třech různých gamech soupeři nabídl brejkboly, servis si udržel a ujal se vedení. 

Ve druhém setu Řek nepotvrdil brejk na 2-1, ale vzápětí odpověděl znovu brejkem a další podání už neztratil. A to i přesto, že za stavu 6-3 a 5-4 prohrával 15-40 a Federer se mohl vrátit do zápasu.


"Jsem na sebe dneska pyšný. Odvedl jsem skvělý výkon a lidi byli úžasní," řekl první řecký účastník Turnaje mistrů v historii a nejmladší finalista za posledních deset let na kurtu. "Pamatuju se, jak jsem to jako kluk sledoval a ani jsem nepomyslel na to, že bych tu jednou stál. Ale stalo se, sny se plní," dodal.

"Snažil jsem se to Rogerovi neusnadňovat, hrál výborně. Byl jako vždycky velkou inspirací. Hrát proti němu je velká čest a dnešní vítězství je pro mne asi největší zážitek celé sezony," dodal šestý hráč světa Tsitsipas, který letos vyhrál dva turnaje ATP 250 v Marseille a Estorilu. První ze tří titulů slavil loni ve Stockholmu. 

"Není pochyb o tom, že jsem tam šance měl. Jsem naštvaný, že jsem nehrál lépe. A když už jsem se dostal zpět do zápasu, zase jsem to zahodil," uvedl Federer, jenž opouštěl kurt viditelně zklamaný. Naštvala ho mimo jiné ztráta podání v prvním setu, kdy pokazil dva relativně rutinní údery přes hlavu.

"Abych byl brejknutý poté, co nedám dvě smeče v jednom gamu, to se mi nestalo už hodně dlouho. Jestli vůbec někdy. To bylo kruté," dodal Švýcar, jenž
marně útočil na 11. finále na Turnaji mistrů. V semifinále ztroskotal potřetí za sebou.

Tsitsipas se může stát sedmým debutantem v historii, který na Turnaji mistrů získá titul. O svou nejcennější trofej bude bojovat v neděli proti šestadvacetiletému Dominicu Thiemovi (h2h 2-4).

Rakušan Thiem ve večerním semifinále porazil 7-5 6-3 o tři roky staršího obhájce titulu Němce Alexandera Zvereva a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-2.

Letošní vítěz pěti turnajů ATP Thiem ustál první dva brejkboly a o zisku úvodní sady rozhodl ve dvanácté hře, v které udělal Zverev tři chyby a při setbolu dvojchybu. I ve druhé sadě hrál Thiem solidněji, po brejku na 3-2 odmítl dvě šance soupeře na srovnání kroku a zápas už nepustil.


"Tohle je velká věc, je to jeden z nejprestižnějších turnajů a já mám šanci hrát o titul. Fantastické!" řekl Thiem, jenž je prvním rakouským tenistou ve finále Turnaje mistrů. Do boje o titul se dostal při své čtvrté účasti.

"Po titulu ve Vídni a postupu do finále tady začínám být větším fanouškem rychlých povrchů," smál se spíše antukový specialista a dvojnásobný finalista Roland Garros.

 

Klaasen s Venusem jsou ve finále čtyřhry
Prvními finalisty v soutěži deblistů se stali Raven Klaasen a Michael Venus, kteří v semifinále udolali po odvrácení dvou mečbolů 6-7(5) 7-6(10) 10-6 světové jedničky Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala a Roberta Faraha. Oplatili jim porážky porážek ze tří posledních duelů a vzájemnou bilanci tak vyrovnali na 3-3.

O čtvrtý společný a dosud nejcennější titul si Jihoafričan Klaasen s Novozélanďanem Venusem zahrají proti páru Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut, kteří porazili 6-3 7-6 polsko-brazilskou dvojici Lukasz Kubot a Marcelo Melo.

Francouzi, kteří si finále Turnaje mistrů zahráli i loni, neprohráli už osm zápasů v řadě a navíc v nich neztratili ani set.

• TURNAJ MISTRŮ 2019 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch/ hala, 9.000.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 11. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (6-Řek.) - Federer (3-Švýc.) 6-3 6-4
Thiem (5-Rak.) - Zverev (7-Něm.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Klaasen/Venus (5-JAR/N. Zél.) - Cabal/Farah (1-Kol.) 6-7(5) 7-6(10) 10-6
Herbert/Mahut (7-Fr.) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

350
Přidat komentář
RF46
Ted sem se vratil na dosah inetu....Rogere, proc?!
Reagovat
Frantz
je to labil :D
Reagovat
RF46
No podle statistik nevyuzil BB...jinak nic extra no. Ale to neva, jen at se mladi derou vpred.
Reagovat
Berny
Teď mne napada ze Rafa dorovnal jeden dalsi unikát, v 10ti ruznych sezonách být světová jednička (vypovídá o mnohém)

Roger - 10x (2004-2010, 2012, 2017-2018)
Rafa - 10x (2008-2011, 2013-2014, 2017-2020)
Novak - 8x (2011-2016, 2018-2019)
Reagovat
smazaný uživatel
PeRFektné :)

V podstate nebol len 2012, kde polovicu roku nehral a 15-16, kedy bol v lese..

Velky cveng ma aj rozpatie sezón, kedy dokázal dominovat, jednak ked bol mlady v 22r a jednak v 33r. Wow
Reagovat
Pe3k
taky ten rekord, že Rafa z 16 turnajů mistrů vyhrál 0, to je historický rekord.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa se účastnil pouze devětkrát turnaje mistrů. 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019
Reagovat
Pe3k
takže 0:9 a zbytek ze strachu odstoupil, takže stejně rekord.
Reagovat
RF46
To asi rekord opravdu bude :)
Reagovat
RF46
Uklidňuje psychiatr pacienta: ?Pane Rafo, vy můžete být naprosto klidný, vy vůbec nemáte komplex méněcennosti, vy jen správně hodnotíte své možnosti...?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si v ktorom rocniku základnej odstúpil?..:)
Reagovat
brixner
Jeden proto, že prohrál, druhej proto, že vyhrál...
Cítím, že už pomalu bude docházet ke změnám a to u hráče, kterému za poslední 2 dekády, fandím nejvíce. On se Roger asi ještě nějakou dobu bude objevovat v těch závěrečnějších kolech turnajů, ještě pořád na to má potenciál. Ale už to nebude ta vítězná vlna, ti mladí hošíci už jsou rychlejší a asi i odolnější, prostě ta výměna stráží už pomalu začala...Já myslím, že v následující době(nevím, jak ještě dlouhé),se budou ta semifinále prezentovat jako Rogerovy úspěchy, čímž asi i budou.
Budu trochu předbíhat, ale moc mě zajímá, až jednou, třeba v padesáti, Rogera přemluví k nějaké exhibici - kolik to asi přitáhne lidí! Jen taková malá dedukce.
Titul přeji Domovi.
Reagovat
annah
Ja taky. Z tech tří mladych semifinalistu je mi nejvíc sympatický. Ovšem Tsitsi má před sebou velkou perspektivu. Možná zrovna on bude do roka jednička.
Reagovat
blixa
Jestli zrovna do roka nevím, ale tak do dvou jo. Z té "nové vlny" mi přijde nejkomplexnějším hráčem, myslím že pěkných pár let může panovat.
Reagovat
blixa
Tedy píšu o Tsisim, aby bylo jasno :D
Reagovat
annah
Jo. Bylo to jasné. :-)
Reagovat
kada.tom
Ha, tak mi včera vyšly všechny čtyři tipy, trošku útěr místním odborníkům :-) Neříkám, ale , že mi vždy vyjde všechno, zejména čtyřhry je těžké tipovat. Ale včera mi výsledky mimořádně potěšili, nesympoši padli a mí oblíbenci vyhráli a zahrají si společné finále, je mi jedno, který vyhraje, přeji to oběma :-)

Samozřejmě arogantova ostuda mi vylepšila den, to je jasné :-)
Reagovat
gocii
Jinak bodovani TM na ATP je dost přísné, oproti WTA, kde si i hracka, co prohraje všechny zápasy ve skupině připíše 375 bodu za ucast...
Reagovat
Nola
naopak, bodovanie vo WTA je divne, za prehru brat body, zvyhodnovat hracky, pred dalsimi v rebricku iba za ucast? v klasickom turnaji za prehru ziadne body predsa nepripises
Reagovat
Stan_Borowitz
Připíšeš.
Reagovat
Nola
10 bodov, ak si nasadeny na M1000 a vyhucis v 2.kole
Reagovat
Stan_Borowitz
Mám pocit, že 10 bodů získáš, i když vypadneš v 1.kole na M1000 nebo na GS, ale jistej si tím nejsem.
Reagovat
Nola
:DDD

mam pocit, ze tie body automaticky ziskas, aj ked nenastupis na turnaj a radsej sa venujes inej cinnosti, dokonca by sa mali zdvojnasobit, stastlivec, ktory prevezme miesto v pavuku by ich mal dobrovolne darovat
Reagovat
gigin
to bude jednoruč bh finále po dlouhé době na tomto turnaji. Naposledy 2006 Fed x Blake.

BAMOS DOMI!!!
Reagovat
Krisboy
Blýská se na lepší tenisové časy. Konečně.
Reagovat
spaniel
Muj nejoblibenejsi zapas v historii TM. Svatek BH winneru.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som pekingské finále..

Fantastický tenis.

Thiem mal v nom ale celkom stastie, neda sa povedat, ze by to vyslovene uhaluzil, len boli dlhé momenty, kedy nebol lepšim hracom, cakalo sa kedy mu Stefan da definitivne KO, no po dvoch hodinách sa za 10min zápas zrazu zvrtol.

Aj preto si myslim, ze zajtra Tsitsipas vyhra, hoci po skalpe Djokovica a najlepsom zápase na turnaji by som to za "zasluhy" viac doprial Dominicovi.
Reagovat
ipko
slovenskí sokoly padli v Rijeke s vicemajstrami sveta 1:3.. postup na EURO nemáme už vo vlastných rukách, potrebujeme k tomu remízu maďarských bratov vo Walese.. výhra Maďarska alebo Walesu nás definitívne odsunie na nepostupové miesto :/
Reagovat
spaniel
Klasika. Jakekoliv mistrovstvi se u Slovaku preklopi do mistrovstvi v matematice.
Reagovat
FulnekUltras
jako kdyby to u čecháčků bylo jinak
Reagovat
smazaný uživatel
Tretí hrajú baráž. Dnes som sa dozvedel..
Reagovat
ipko
ono to ide cez tú Ligu národov, ale naozaj mi v tom uchádza zmysel.. už aj tak sa počet účastníkov rozširoval a bola by dosť veľká hanba, ak by sa Slovensko na ME nedostalo..
Reagovat
smazaný uživatel
Musim to lidi napsat znovu. Timto turnajem dochází k castecne vymene generaci. Grandslamy uz nebudoi jen otazkou te trojky. Timto turnajem se to meni. Mladi vpred. Nadal RG, Djokovic mozna Aao. Zbytek nova generace.
Reagovat
FulnekUltras
V lednu na AO uvidíme, jak budou mlaďoši konzistentní.
Reagovat
spaniel
Nejlepsi mozne finale za danych okolnosti...Oba mam rad herne, Doma lidsky vic. Plus si zaslouzi vetsi titul za RG. Tsitsipasuv cas prijde a bude hodne dobry. Jde to dobrym smerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominic je uz dnes stvrtý a ak vyhrá bude na cca 150b od Federera a historickej trojky.

Naopak Medved, ktory bol pasovany v Sangaji pri predpoklade uspesneho Pariza+TM za favorita na jednotku, je momentálne piaty a tieto body mu budu chybat.
Reagovat
Nola
Sasha najlepsi mladik z Next gen , dnes hral Dom priemerne, ale stacilo to, vyuzil sance, Sasha vyhral velke tituly, dokazal porazit aj B3, ale to je slaba naplast..... myslim, ze naviac uz nema, vysoki hraci musia hrat level a la DelPo, Sasha zial nema ten zabijacky FH, ani mentalitu, ktorym nicil sny B3
Reagovat
smazaný uživatel
Sasha (bol) najlepsi mladik z Next gen.
Reagovat
Nola
pravda bol..... dokonca mam pocit, ze dokazal vyhrat zapasy, iba, ked super hral fakt strasidelne, alebo bol unaveny
Reagovat
Mayo
Vo finále budem fandiť Thiemovi.
Reagovat
Alien
Myslím si, že lepší finále jsme si snad ani nemohli přát! Bravo Tsisi a Tým!
Reagovat
Elip13
Finále Thiem vs Tsitsipas pro mě ideální. Výsledek nejednoznačný, ale těším se. :)))
Mírně favorituji Domiho, ale ani jeden výsledek není špatný :))
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem dnes nevýrazný. Budem mu drzat palce, ale intuitivne tusim, ze to vyjde Tsitsipasovi. Navyse mám rád velké príbehy a triumfovat rok po vyhre na next gen TM v Miláne aj na tom dospeláckom, pri premiére je dostatočne unikátne na to, aby sa tak aj stalo.
Reagovat
FulnekUltras
hotové,vyřízené - ve finále samozřejmě fandím Rakousku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev, najslabší semifinalista. Ten clovek je zbytočne prehypovaný.

Čo vlastne uhral?..Mal stastie, ze hral s Nadalom prvý. Potom hladko prehral a potom mal stastie, ze hral so súperom, ktory uz nemohol postupit.

V SF dostal opat naložené od súpera, ktorý hral dnes maximálne priemerne. Zverev dokáze hrat ako tak dobre, len ked rýchlo vedie. Akonáhle je hra vyrovnaná, alebo dokonca prehráva, rúti sa ako domček z karát, herne aj psychicky. Slabota.
Reagovat
MarcelPersch
A ještě se na jeho hru nedá dívat, buď dělovým servis nebo téměř vždy bod pro soupeře.
Reagovat
MarcelPersch
A ještě se na jeho hru nedá dívat, buď dělovým servis nebo téměř vždy bod pro soupeře.
Reagovat
paddy
předběhl si mě, doplním vlastní pohled

Zverevova cesta turnajem
- šlo mu podání a porazil zraněného Nadala
- shořel s Tsitsipasem
- šlo mu podání a porazil odevzdaného Medveděva
- nešlo mu podání, Thiem se nemusel moc snažit

body za SF se vždycky hodí

SF zápasy více či méně zklamaly, ve skupinách byly lepší
https://www.youtube.com/watch?v=PvP2ehmq2wo
Reagovat
smazaný uživatel
Body za SF dosiahol aj Nadal, ktory sa do SF nedostal :)

Slo mu podaní, ked vyhraval a super hral zle. To práve pisem. Akonahle sa niekto na druhej strane chytá, rúti sa.
Reagovat
Davor1
Nadal bol v prvom zápase zranený a potom v ďalších dvoch už nebol, či ako to vlastne bolo? :D
Reagovat
FulnekUltras
a tak furt lepší než ta obvyklá porce smradlavé kejdy, kterou zas dneska vychrlil na Letné milionový chlívek pro nenávist... ;-)
Reagovat
paddy
highlights

https://www.televizeseznam.cz/video/domaci-9257/casosberne-video-zachycujici-demonstraci-na-letne-63990541?dop_ab=4&dop_source_zone_id=1&dop_req_id=ETXkdkbepKG-201911162300&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=boxik&utm_campaing=_var
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal nebyl se Zverevem zraněný, ale očividně nerozehraný. Souhlas s tím, že Zverev přišel k sf jako slepý k houslím.
Reagovat
Pe3k
no Rafu zfoukl jako svíčku...
Reagovat
smazaný uživatel
Finále halového TM Tsitsipas - Thiem, resp. krycie mená antukár vs antukár :)

2019 je paddyho rocník :)
Reagovat
MarcelPersch
Počkej, až na tebe přijde s tím, že oni to na rozdíl od Nadala letos dokázali :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tož, my máme dlhodobo škriepku.

Ja tvrdím, ze antukári nie sú, vyvíjajú sa, dnes su inými hrácmi.

Paddy vytiahne statistiky z 3-5 ročneho horizontu a vybavené..:)..Su antukári a basta
Reagovat
MarcelPersch
Dominic už určitě není vyloženě antukar vzhledem k tomu, co už na hardu dokázal, i když o Nadalo vi taky pořad někteří tvrdí, že je to ryzí antukar, nehledě na 7GS, spoustu hardovych masters a dalších titulu, tak co my vime :D
Reagovat
Dobry-den
Takže i elegán se loučí s turnajem s vostudou...

No, tak snad to vyhraje ten Rakušák. Podvodníky Zvereva s Cicipasem fakt nemusím.
Reagovat
Nola
Vlcik to tusil.... sice v opacnom garde, ale vyslo mu to.....
Reagovat
Rafaeoli25
Debaty o tom, jak velká trojka začíná strádat jsou úsměvný, i po téhle sezóně jsou stále pevně v sedle na čele žebříčku a hlavně na grandslamech, Nadal se Djokovičem vyhráli po dvou, Federer zahrál výborně ve Wimbledonu i na FO, vyhrál Miami a byl také stabilní celou sezónu. TM je specifický a podle něj nelze nic odhadovat a hodnotit, před dvěma lety tam byli ve finále Dimitrov s Goffinem a kde jsou dnes. Loni tam zářil Zverev a jak špatnou sezónu letos měl. Takže zásadní průlom se nedá očekávat ani příští rok, Nadal se Djokovičem budou na GS dál dominovat, i Federer se min.v top 5 ještě udrží, nadšení z Medvedeva a Tsitsipase je předčasné, oba dva letos ukázali jak rychle jim dokáže odejít forma a to na dlouho dobu. Jaký je stav věcí nejlépe ukáže už Australian Open, teprve pak hodnoťte jestli se mladá generace stává pro Big3 top hrozbou nebo ne.
Reagovat
paddy
+1
Big3 nemusí hrát svůj nejlepší tenis, ale přesto to stačí na top3 v žebříčku
Na "budoucí světovou jedničku" Méďu se už zapomnělo po oslavných chorálech z podzimu a teď tu máme Cipíska s útokem na GS - Nextgen je jak sezónní zboží
Reagovat
smazaný uživatel
Treba podla mna rozlisovat utok na GS a svetovu jednotku.

Ta svetova jednotka je urcite menej aktuálna, ale GS sa moze podarit a priklanam sa k tomu, ze v roku 2020 sa komusi z next gen podari, a to pod next gen nemyslim Thiema.
Reagovat
woody
Skoda pro Novaka ze takhle nehral ve ctvrtek :-)
Reagovat
Nola
v 1.sete si udrzal uroven z predchajuceho zapasu, jeden vypadok na servise ho stal zapas, v 2.sete si prestal verit, nepadal mu 1. servis, hral kratke udery, kazdy zapas je iny, lopticka je gulata, proti Nolemu hral nehratelny tenis, skoda, ze to nedokazal potvrdit, mala som pocit, ze ho nedokaze zastavit ziadny hrac
Reagovat
Olympiada
ze zapas s djokovicem nebyl mimoradny a do budoucna to nic neznamena. Jsem rad za pyje ktery si rika Pe3k.....je to trochu intelektualni nejvetsi ubozak zdejsich debat
Reagovat
spaniel
Mas vyjadrovani jak trilety.
Reagovat
Krisboy
To abyste to pochopili i vy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Pe3k je taky ňouma ušmudlaný :)
Reagovat
steve79
Pral bych si aspon par let tak silnou generaci jako jsou Federer, Nadal a Djokovič. To co ti tri dokazali, tak nikdo neprekona.
Reagovat
MarcelPersch
Ano, budeme rádi, když se v generaci objeví, alespoň jeden hráč podobných kvalit, ale 3? To už se nikdy nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi plati, ze su si navzájom hnacim motorom..Ak by bol len jeden hegemón, asi by vyhral viac, nez 20-25Gs, ale divákom by to nic nedalo, takto sa na tú éru bude spomínat a ma vacsi lesk.
Reagovat
ipko
"Mal som dvanásť brejkbalov, no podarilo sa mi využiť iba jeden. Neviem presne povedať, prečo sa to nenaklonilo na moju stranu. V zápase boli pasáže, keď sa mi darilo, no boli tam aj pasáže, keď som hral dosť zle. Môj výkon nebol konzistentný," povedal Švajčiar pre akreditované médiá.
Reagovat
Frantz
klasika arogant - já já já já...dobře mu tak, sráčovi
Reagovat
annah
Tak je to tady - jak jsem předvídala, jen jsem doufala, že se to stane až ve finále. Mladí už na nejstaršího z BIG3 našli recept. Tsitsi mu letos podruhé překazil postup do semi nebo finále velkého turnaje.
Viděla jsem jen část prvního setu, a jakmile Roger prohrál hned svůj první servis, řekla jsem si: je to tady! A tak mě zas tak moc nemrzelo, že musím odjet a vrátit se až večer.
Gratulace Tsitsimu! Je to velký hráč.
Ale stejně pro mě pořád platí tohle: :-)
https://pbs.twimg.com/media/EJa_l2NXsAIMjfM?format=png&name=small
Reagovat
steve79
Buh vi, jestli vubec Fedex pristi rok na turnaji mistru bude hrat.
Reagovat
Frantz
Bude, neboj, nepatří do starýho železa, je spíš dřevo... :D
Reagovat
spaniel
3x a furt nic.
Reagovat
Frantz
hlavně že postoupil!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad je konkurence taková, ze se kvalifikuje i při horší sezóně.
Reagovat
steve79
Ja jsem to myslel tak, ze po Tokio oznami konec kariery. Myslim si, ze Fedexe nebude bavit hrat tenis, kdyz nebude vyhravat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka. Bude záležet na příští sezóně a jejím začátku.

Mě by zajímalo zda se konečně prosadí na GS někdo jiný než big3. Nole a Roger jsou zranitelni, Rafa se ještě drží
Reagovat
spaniel
Roger odchazi uz dlouho. A Nadala a Djokovice to bude mit rychlejsi prubeh.
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě. Roger spíše překvapuje už tak 5 let.

Mladí vyrostou rychle a bude po srande. Podívej se na TM. Dva ze tři big3 neprošli ze skupiny.
Reagovat
MarcelPersch
Dávat za vzor TM, kde se mu nakonec taky celkem dařilo? Vždyť tam se mu nedařilo ani s Roddicky, Davydenky, Nalbandiany atd., nedařilo se mu tam nikdy. Asi nebude hrát do 38, ale pokud zdraví vydrží, 2 slušné roky dá. Djokovič podobně
Reagovat
smazaný uživatel
"Roger odchazi uz dlouho. A Nadala a Djokovice to bude mit rychlejsi prubeh."

Dalsia prognóza :)

Nadal odchádza uz od roku 2009 :)
Reagovat
spaniel
Bude to tak. S jeho servisem a hrou zalozenou na pohybu to proste bude rychlejsi. Prijde to najednou a nevyhraje nic rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vyhrá ten dalsí :)
Reagovat
spaniel
Aha, jakoze zase zrychli...pocitas ve vedeckem prulomu dr. Fuentese nebo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Počítam, ze hrac, ktory vyhráva 15r GS ma také kvality, co sa zakladných úderov týka, ze napriek slabsej sezóne, sa to moze vsetko zist v tej dalsej.

Nehovoriac o tom, ze RG vyhrava stylom, ze zatial to nie je ani tesne. Dokonca vyhrava aj mimo RG. Dufat, ze zo dna na den Nadal prestane vyhravat vsade vrátane RG a navzdy je velmi optimistické.
Reagovat
spaniel
Nemluvim o krizi. Tou uz si prosli vsichni.
Reagovat
Frantz
Tak jak je možný, že pořád hraje..?? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml sis, ze nikoho nezajimas?
Reagovat
Frantz
Ale klaune, ty a ten zoufalec spaniel, mi bohatě stačíte ;-)

PS: "...a je jedno kdo stojí na druhé straně" :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mas pak smutný život když ti stačí dva chlapi na anonymním fóru
Reagovat
Frantz
chlapi? Trosky určitě myslels, že jo ;-) A na pobavení u tenisu, ty tvoje houna fakt stačí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Myslim si, ze Fedexe nebude bavit hrat tenis, kdyz nebude vyhravat."

Nevyhráva uz dva roky a stále je tu.

Podla mna bude hrat, dokym bude mat nádej; ze moze uspiet, hoci ako hrac druhého sledu. Preco nie.
Reagovat
steve79
Roger se bohuzel zlepsovat nebude. Jsem rad, ze mlada generace zacina hrat utocny tenis krome Medvedeva. Medvedev je druhy Djokovic.
Reagovat
MarcelPersch
Hraje podobné, ale z mýho pohledu zajímavěji než Djokovič.
Reagovat
Denis92
Pripominalo mi to zapas s Thiemom. Zly zaciatok a uz len nahanal zajaca za chvost.
Hned v 1.geme zahodeny BB a nasledne hlupa strata po 2smecoch. Tsitsipas uhaluzil 1.set a to mu dodalo istotu a od 2.setu uz hral lepsie. Federerovi uplne odisiel servis a kedze pokracoval v zahadzovani BB tak nebolo o com..
Dnes to nebolo uplne o tom, ze mu to neslo, ale nepochopitelne zlyhal na vsetkych dolezitych momentoch.
Strasne ma to stve, kedze som priamo v Londyne.. v opacnom pripade by som to uz hodil za hlavu.
Atmosfera bola super, za stavu 2-2 cela hala kricala Roger, Roger..to som nazivo este nezazil. Keby ho nakonci brejkol na 5-5, tak spadne strecha..
Nazivo je to uplne ine ako pred telkou a clovek to ovela viac preziva. Preto to aj ovela viac mrzi, kedze uz je na uplnom konci kariery a mozno to bolo naposledy.
Finale pre mna navzdy zostane zakliate..Goffin, Zverev, Tsitsipas.. vsetky tie zapasy sa dali vyhrat.
Reagovat
Patik
veľa chýb zlyhanie v hlave plus Tsitsipas mentálna skala s top tenisom v kľúčových momentoch..pozitívum do budúcej sezóny Federer porazil Djokoviča na harde..vidíme sa v januári.
Reagovat
ipko
inak Stefan vyhral minulý rok next gen finals a tento rok môže vyhrať ten naozaj veľký TM
Reagovat
mahycek
Kde najdu kalendář na 2020 ? (ATP +GS) Vím přibližně,ale
potřebuji přesný datum a tady to v TP portále není.
Reagovat
Lenka...
https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/calendar
Reagovat
Davor1
Dnešný zápas Rogera zo spánku budiť nebude, to len ten nešťastný Wimbledon. Samozrejme bude naštvaný, ale nie je to nič nečakané. K titulu to mal aj po výhre nad Djokovičom stále ohromne ďaleko. V jeho veku je úplne normálne, že nie je schopný zopakovať 2 skvelé zápasy po sebe a už niekoľko rokov je to jasne vidieť. Myslím, že súdni fanúšikovia si to uvedomujú, vždy sa zasmejem, keď ho tu po nejakom podobnom zápase ako s Djokovičom nemenovaní experti pasujú za jasného favorita turnaja a ako to má všetko na svojej rakete :D Pravdou je, že niektoré turnaje nevyhral už roky a aj keď je tam vždy jedným z favoritov, tak v každom zápase je riziko, že mu to nesadne ako dnes. USO, TM, Cinci, Rogers Cup, Masters v Bercy... Pre neho je vlastne už každý vyhratý turnaj obrovský úspech, pretože to znamená, že zvládol skoro v 40-tke odohrať celý týždeň na top úrovni. Už len ten Basel, Dubaj či Halle, čo sú každoročne skvelé obsadené turnaje sú skvelé výsledky. Som zvedavý, kto to najbližšie v jeho veku zopakuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze to má na raketě říkám týden a stojim si za tím i po prohře.

Pokud hraješ tenisový zapas, tak to mas vždy na raketě. Je málo zápasu, kdy neudelas nic. Nole třeba ve čtvrtek nemohl udělat nic. Měl jeden BB a ten Roger zničil takovým způsobem; ze nemohl udělat nic.

Dneska to Rodzi měl na raketě, neslo to, nedá se nic dělat. Ten TM už je v kategorii zakletych turnajů a tam asi i zůstane.
Reagovat
Nola
+ 1, pekne zhodnotene, USO po demontazi Davida Goffina nasledne prehra s oblubenym hracom iba podciarkuje tento trend /nevidela som ani lopticku/, ale aj Novak zial nie je na tom lepsie, jediny, kto zatial nema taketo vypadky je Rafa, som velmi zvedava, dokedy bude mentalne odolny, s hracmi Nextgen zatial dominuje, mentalne stale nastaveny na vyhru, skor prehra s hracom mimo NG
Reagovat
ipko
treba si ho užívať, ešte raz vyskúšať boj o zlato na olympiáde, a potom aj keby žiadna veľká výhra neprišla rozlúčiť sa dôstojne
Reagovat
Denis92
Federer?s 2019 season started with him losing to Stefanos Tsitsipas at the Australian Open, converting 0/12 break points, and it ends with him losing to Stefanos Tsitsipas at the #ATPFinals, converting 1/12 break points.
Reagovat
ipko
tak o ten premenený BB bol Roger dnes lepší :(
Reagovat
smazaný uživatel
Když nedáš první tři BB, tak je to čím dal horší. Každý další nevyužitý te srazí více a více

Což se stalo na AO i dnes
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu 40:15 na prijme v poslednom geme.

Kalich horkosti, az do dna.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem 3x byl na 15:40 a Využito 1x
Reagovat
Elip13
Víte někdo podrobnosti kdy se má Berdych loučit? Bude to někde vidět?
Reagovat
ipko
lúčil sa teraz po zápase
Reagovat
FulnekUltras
zatímco diváci věnovali pozornost bufetu
Reagovat
ipko
Digi to aj nechala, ale už som to prepol.. bolo tam 9 hráčov myslím
Reagovat
Elip13
Jak to vypadalo? Můžete mi někdo prosím napsat podrobnosti? Kdo tam byl? Díky
Reagovat
ipko
reportérka sa pýtala len Berdycha, pretože on bol jediný, ktorý to oficiálne oznámil dnes.. ale ďalej som nepozeral, takže neviem o čom bol rozhovor
Reagovat
Holahej
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x960/75412163_2693909353964058_4895107006165155840_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQmpsdffOy-QDr0jhT9bGhr2jvJzbehKp7BLkP1GMwi71OzJpbc2OlyopSsIBsNhbwY&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=af42581e0ddc7f36eec8c1c18c4c54cb&oe=5E53F3C0
Reagovat
ipko
Youzhny, Almagro, Ferrer, Baghdatis, Štepánek
Reagovat
FulnekUltras
tak to snad přece jen někoho zajímalo - Béda by tam sám jinak končil jak ten příslovečný kůl v plotě
Reagovat
Fandina
Fakt jsi trapný s těmi kecy. Ale jak se říká, na každého jednou dojde a všechno se druhému vrátí.
Reagovat
Elip13
A někdo z aktuální top10 nebo z okruhu se objevil?
Reagovat
ipko
Fedex odišiel, Tsitsipas tam zostal
Reagovat
Fandina
Já také viděla jen nástup těch, kteří letos skončili. A pak rozhovor s Berďou. Pak mi stream vypadnul.
Reagovat
FulnekUltras
Halíkovi to vyřídím jen v případě, že mi někdy přijde do cesty.
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
Nola
trebars aj mna, nikdy som netusila, ze Nico ma na konte podobny pocet titulov v singli ako Tom, David jednoznacne najlepsim hracom, vyska ho celu karieru limitovala, ale dokazal porazit okrem Fedexa kompletne celu B4
Reagovat
a.magerova
https://img.blesk.cz/img/2/article/6030851_sport-tenis-berdych-konec-kariery-turnaj-mistru-londyn-stepanek-v0.jpg?v=0
Reagovat
ipko
a dnes Roger katastrofálne čísla po 2.servise a keďže mu v 2.sete odišlo prvé podanie, tak to bolo do dopredu jasné
Reagovat
Nola
to by som neriesila, skor BB, okrem jedineho mu stuhla ruka a vyhodil sa
Reagovat
ipko
to je druhá negatívna vec
Reagovat
Nola
zial musim konstatovat, ze tipy zatial kadakovi vychadzaju na jednotku
Reagovat
Davor1
Akurát, že Kaďák to tipuje podľa obľuby jednotlivých tenistov. Takže proti Federerovi tipne každý zápas.
Reagovat
Nola
:D, iste, ale dnes mu vysli dva zapasy
Reagovat
ipko
ale teraz si prajem finále Thiem-Tsitsipas a nech vyhrá lepší
Reagovat
Alien
Skvěle Tsisi. Moc mu to přeji!
Reagovat
ipko
zrejme posledná šanca na TM, preto to bolí
Reagovat
Frantz
ať.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Šanci měl poslední 3 roky a 3x prohrál s outsiderem - papirovym, po podobném výkonu jako dneska
Reagovat
ipko
Goffin je z toho najväčší fail, ešte po 1.sete čo Roger vyhral 6:2.. minulý rok to bolo tesné so Zverevom.. dnes som mu hlavne veril s ohľadom na zápas Djokovičom, ale je z toho len ďalšia trpká prehra
Reagovat
raduz
Myslím,že kdo na Federera dnes vsadil,případně ti.kdo jsou jeho ortodoxnimi fanoušky,tak všichni jmenovaní by mu nejraději nafackovali.Zbrklost,uspěchanost,slabá mentální síla,ta to jsou adjektiva,která mě napadají po dnešním zápase,jehož aktérem byl dnes též Federer.letošní Wimbledon byl tím,co bude mit pkračování,s tím ,že to uvidíme u Federera stále častěji.Těch výpadků opravdu nezdravě příbývá a myslím,že slušných výsledků se můžeme dočkat jen na trávě,kde Federer může uplatnit pohotovou ruku,techniku a voleje.Jinde už šanci nemá!Včera jsem tvrdil.že by byl Nadal pro něho lepším soupeřem,za čímž si stále stojím.Federer velmi dobře ví,co na něho má na tomto povrchu hru,podobně Nadal ví,že je na tomto povrchu horším hráčem nežli Federer.Podprahově by to zafungovalo,Medvěděv to ale chtěl jinak.Příští sezona bude velmi zajímavá,protože i já tvrdím,že Big3 to bude mít o moc těžší,Federer je už navíc mimo hru.U Novaka Djokoviče mám zároven tpocit,že to má těžké s motivací,navíc se ppřipravil nyní o ty dvě šestky.O to hůře,že z toho všeho bude profitovat Nadal...
Reagovat
peRFect
Nikdo nemládne,přirozená obměna.Akorát že 38 letý dává jen o kolo hůr než 32 a 33.
Reagovat
Ondra979
jo ale je to skoda. Stava se to Rogerovi nejak moc casto, ale letos bude stejne nejhorsi memento Wimbledon. Snad bude jeste sance, ale jinde nez na trave velmitezko
Reagovat
steve79
Proste mlada krev Zverev, Thiem a Tsipsipas zacinaji Rogera prehravat. Lehky propad byl letos videt u Novaka, ale porad mel uzasnou sezonu.
Reagovat
Fandina
Berďa se loučí, ale i další Štěpec, Ferrer a spousta dalších.
Reagovat
smazaný uživatel
OK
Reagovat
Fandina
Právě teď v Londýně.
Reagovat
Lina
Ty mě tak štveš s tou šílenou kritikou vždycky, když prohrává (je). Prostě někdy má den blbec jako každý. Bohužel když moc chce, tak to dopadá špatně. Dnes ještě soupeř, který své šance které dostal plně využil + skvělá hra.

Jen škoda že ne nějakou formou i v Česku. Ne všichni jeho rozlučku vidíme.
Reagovat
Lina
To mělo být určeno Kamilovi.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
mahycek
To snad není pravda, musím přepnout na něco jiného a
zlepšit si náladu, (ne alkoholem), myslím čiností, abych si
víkend nezkazil. Takže do poloviny ledna vypouštím tenis
z hlavy a jdu na jiné sporty a jinou kulturu. Mám toho
dost + ještě zvelebování domova.
Reagovat
Padme
Vidím to stejně, připomnělo mi to ten zápas ve finále olympiády v Londýně... Tenisu na pár měsíců zdar :(
Reagovat
Mayo
Nevadí, v Melbourne si ide pre titul.
Reagovat
Alien
Že by už Stafano Tsisipac vyhrál AO? No, možné to je!
Reagovat
FulnekUltras
Cipísek, Dom a Medvěd jsou (bio)logická budoucnost ATP - ale aby okruh skutečně ovládli, budou muset ještě pěkných pár ťafek od Big3 na GS schytat. Hlava je v tenise pořád tolik, že bych tři "starší pány" - pokud nepřijde nějaké opravdu fatální zranění - po londýnském pouťáku ještě ani trochu neodepisoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvadl navždy. Už to není co to bývalo. Mladíci se zdokonalili. Dalo se to čekat. Berdych bude chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kto vysoko lieta, nízko padá.

"Lahká skupina, pohodová".."Nadal nedokázal postúpit ani z tej, lebo je v hale čajový". "Mal stastie, ze nehral skupinu s Berretinim". Toť len krátky vyňatok z kroniky TP.

Tak si to dnes proti slabému Tsitsipasovi, ktorý s Nadalom nemal ani BB vyskúsal samotný Federer.

Ocakavalo ss pohodove semi. Výsledok?..

3/6, 4/6..Vybavené.

191cm, 198cm, 201cm hraci a Nadal nikdy nebude lahká skupina a dnes to moze Zverev symbolicky podčiarknut.

Federerovi gratulujem k ojedinelej vyhre s Djokovicom, z ktorej ale nakoniec nic nedokázal vytazit.. S pomerom 2 vyhry a dve prehry skoncí na pomyselnom 4-5 mieste, za Nadalom :)..A tento rok konci bez velkého titulu.
Reagovat
spaniel
Tsitsimu v zapase s Nadalem o nic neslo. Medvedeva ani nemusim zminovat. Je totalni haluz, ze mel dva vyhrane zapasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas rozhodne nie je hrac, ktory by velkej trojke nieco daroval. Nadala chcel vyradit sám.
Reagovat
Davor1
201 cm? To si odkiaľ vytiahol takú blbosť?
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipasovi som dva ubral, ber to ako toleranciu :)
Reagovat
Davor1
Tak to je dosť rozdiel, Zverev aj Medveď majú 198. Tých 201 vyzerá už fakt hrozivo.
Reagovat
PH94
Jak může skončit pomyslně za Nadalem?
Reagovat
spaniel
Logika neni jeho pritel.
Reagovat
smazaný uživatel
Pomyselne moze cokolvek, s horsim pomerom W/L.
Reagovat
PH94
Jsi génius
Reagovat
stopan
a ty vies ci Tsitsipas v podvedomi hral vcera uplne nadoraz, alebo proste hral to co potreboval, Nadal moze byt rad ze vcera este bojoval na dialku o postup, vdaka zlyhaniu medveda. Lebo v prvych dvoch zapasoch bol na odpis, a vcera to bolo dlho na vazkach. Na druhej strane Nadal vcera tolko nekazil ako dnes federer, a federer vcera zas hral iny tenis ako dnes, ale na Nadala v hale viec zahrat.
Reagovat
Nola
nebol si to prave ty, kto tvrdil, ze d Artagnan je v hale jalovy? na druhu stranu si treba uvedomit, ze Tsi je mladik a nema mentalne vypadky, je na zaciatku svojej kariery, nema ziadny prehnany respekt, mozno ten zapas s Novakom, kde hral ako nezastavitelna masina si vybral dnes svoju dan... nesud, nikdy nevies ako sa to moze otocit
Reagovat
smazaný uživatel
To si aj stale myslim, ze na tradicnom harde a antuke bude Tsi lepsi, nez v hale. Ked vidis jeho zbrane, musis suhlasit. Aj Nadal je v hale slabsi ako harde s antukou, ale stale spickovy, u Gréka ro moze platit rovnako.
Reagovat
peRFect
Za Nadalom skončí letos každý,lebo je jednotka.Ale na TM za ním Roger rozhodně neskončil,tak si zas neupravuj statistiky dle libosti okey? :)
Reagovat
FerrariF50
Jo dneska hrál z poloviny jako hrál s Djokovicem, neslo mu nic, Tsitsi hrál fakt dobře a tím to samozřejmě taky bylo. Ale za Nadalem skončit nemohl, to je logický nesmysl :) Škoda, že mě Nadal nevyšel, i kdyby ho dneska porazil Rogera, chtěl jsem ten zápas mnohem víc.
Reagovat
Roger_Federer
Tsisipas hrál dneska o třídu líp než včera ve 3 setu.Byl lepším hráčem než Fed.
Nadala na TM porazil kde kdo, prohrál i finále 08 z Davydenkem.
Prostě tady je porazitelny vždy, a je jedno koho má ve skupině, to není antuka.
Reagovat
Frantz
Roger Federer: "Nepatřím do starýho železa, jsem spíš dřevo..." :DDDDDD
Reagovat
peRFect
Je mu 38 a je třetí na světě.Chápu,že z rukávu nasypeš desítky tenistů,co se tímto mohou pochlubit,ale...vlastně ne,nenasypeš :)
Reagovat
Frantz
však vám to za ty dem3ntní kecy patří, tak se toho nažerte ;-)
Reagovat
Lina
Hlava moc chtěla, ruce neposlouchaly. :(

Stefan zaslouženě, gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě naopak.

Je třeba se smířit s faktem, ze Roger má tenisově pořad na to, aby bral největší tituly, ale mentálně už začíná čím dal více zaostavat.

Dneska to šlo vidět úplně jednoznačně. Byl papírově jasný favorit na titul jako poslední tři roky a po třetí přišel výbuch v SF s papírovým outsiderem.

Kdyby prohrál regulérně, po boji, neřeknu ani půl slova. Ale třetí rok po sobě prohrál se statistikami podobnými těm dnesnim tj 50-55% first serve, 25-35 UE, využívání BB 5-10%
Reagovat
steve79
To je pravda. Letos prohral takto tri zapasy. V Indian wells, wimbledonu a ted. Pristi sezona uz asi bude posledni.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon byl specificky, ten bych neřešil.

Prohrál takhle IW určitě, USO taky.

On proste nesmí být favorit; jinak se stane to co dneska
Reagovat
peRFect
Kámo,napsat že Roger nesmí být favorit,to chce velké gule.Z podstaty je to blbost,vyjma zápasů s Djokerem a Nadalem (na antuce).
Reagovat
smazaný uživatel
Problem je v tom, když je Roger poslední z big3 v turnaji.

Pak to dopadá podobne.
Reagovat
Pe3k
ve finále to bude mít těžké
Reagovat
paddy
ten pohár tolik váží?
Reagovat
Denis92
Ako by povedal D.Thiem "This is a joke". 1/12 na BB

Roger to preyebal na celej ciare, rovnako ako v Australii.

Posledne 3r vybuch v semi TM z pozicie favorita..skoda.

Jeden zapas zahra top tenis a hned dalsi uplny podpriemer..
Reagovat
stopan
necuduj sa, ma 38 na dalsi rok 39, je v sportovom veku ked jeden den mu vyjde vsetko na druhy nic, zazraky od neho ocakavat nemozno, najlepsie tenisove roky ma davno za sebou
Reagovat
Padme
Dnes to ale nebylo o věku, dnes to bylo o hlavě. Roger hrál jako nováček a Tsitsipas si všechny důležité body dokázal pohlídat a že jich v zápase bylo. Kdokoliv jiný by ho s tolika šancemi roznesl dneska na kopytech.
Reagovat
stopan
ved vravim, je vo veku ked ti jeden den vyjde vsetko a druhy den nic. To neplati len o tenise ale aj o inych sportoch, ci futbal alebo hokej napriklad. Jagr okolo 40tky mal tie dni ked bol schopny spravit 5 bodov a v dalsich 2 mu to trafialo tycky alebo tesne vedla, proste taka kolisavost herna a mentalna ide s vekom, Ronaldo napr. tiez je schopny vo svojom pokrocilom sportovom veku vysrielat v zapase hetrik a dalsie 2-3 sa strelecky odmlci.
Reagovat
Davor1
Tak to je trochu blbý príklad, vo futbale je úplne normálne, že jeden zápas dáš hattrick a v ďalších dvoch ti tam nepadne nič, v úplne každom veku. Skôr by som porovnával celkovú výkonnosť v tom zápase.
Reagovat
stopan
Nie je to vobec zle porovnanie, porovnavame top hracov nie priemernych, ktori skoruju kazdy druhy zapas o jednom dvoch goloch. A ronaldo v 25 rokov strrielal za sezonu v lige aj 8 jetrikov, a mal na sezonu mal viac ako 50 golov v sutaziach a to iste Messi, aj u toho je uz vidiet herna a najma strelecku kolisavost oproti rokom minulym. Proste herna nestalost ide s vekom
Reagovat
Davor1
Messi s Ronaldom nie sú top hráči, to sú výnimky, ktoré vo futbale dlho neboli a po nich ani dlho nebudú.
Reagovat
stopan
Co tu splietas o vynimkach? Su bud svetove hviezdy, druha kategoria alebo priemer a to plati v kazdom sporte. Messi ani Ronaldo nie su vynimka, tak ako ani brazilcan Ronaldo ci Maradonna neboli vynimkami ale top hracmi, tak ako aj v hokeji bol gretzky a lemiex, neboli ziadne vynimky ale svetova extrarieda.
Reagovat
dappe
Však je to normální, že se mu tohle v 38 letech stává. Daleko méně normální je jeho čtvrteční výkon proti Djokovičovi.
Reagovat
spaniel
Daleko mene normalni je, ze excelentni halar jako Novak nebere titul treti rok po sobe...to bych nikdy netipl.
Reagovat
Davor1
Tak treti rok po sebe... Tento rok to úplne posral, ale v 2016 prehral len finále s Murraym v životnej forme, čo sa dá úplne v kľude pochopiť a minulý rok taktiež len jedna prehra vo finále so Zverevom.
Reagovat
Davor1
+100
Reagovat
misa
Dál bych to už neprodlužoval...
Reagovat
FulnekUltras
na těhotenství mají kluci doma manželky ;-)
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi, postup zasloužený.
Reagovat
EllNino
Super, young guns mám fakt v oblibě, Stefa, Minotaura, AAS, Shapa, i toho Meďu, Mattea, Popyrina a nevím koho ještě :)
Reagovat
peek
ještě Pavláska a Forejtka
Reagovat
Frantz
Nepoučitelní elegánovci a jejich velkohubé výkřiky...zase je karmička hezky vyučila :D
Reagovat
Mayo
Zatiaľ čo Rafael Nadal (mizerný haliar) dokázal poraziť Tsitsipasa, tak Federer (excelentný haliar) neuhral ani set, čo už.
Reagovat
peek
sám si halier
Reagovat
spaniel
Nedal nepostoupil, Federer jo

38 vs 33 let

6 TM vs 0.

Tsitsimu v zapase s plesatou o nic neslo.
Reagovat
Frantz
přesně, antukář co v hale nic neuhraje ho dal, zatímco hala maestro neušmudlal ani set ;-)
Reagovat
Nola
kazdy zapas je iny, Fedex prehral zapasy s jednorucakmi, naopak Rafovi tito hracia sedia, Rafovi naopak nesedia hraci s obojrucnym BH prehral so Sashom a nebyt totalneho mentalneho kolapsu, tak mohol prehrat aj s Medvedom, Tsitsiho porazil, ale tomu stacil set, aby postupil zo skupiny
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas postupil uz po druhom zapase.
Reagovat
FerrariF50
Prostě mu to nešlo dneska. Všechno špatně. Tsitsi gratulace.
Reagovat
UnrealTom
1/12 BB to rozhodlo zápas
Reagovat
steve79
Roger by mel neco delat s hlavou.
Reagovat
spaniel
Cely rozdil je v servisu, dnes podava hodne spatne. V Bazileji mel 88% po prvnim, 77% po druhem. Dnes mel po druhem 22%. Netrefuje prvni, nepomuze si na big pointech, druhy spatne umistuje. To ma pak v hlave a hra celkove jde dolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když mas BB 1/12 tak se nedivim. Navíc jediný vyhrany po UE soupeře
Reagovat
Lina
Ty mě tak štveš s tou šílenou kritikou vždycky, když prohrává (je). Prostě někdy má den blbec jako každý. Bohužel když moc chce, tak to dopadá špatně. Dnes ještě soupeř, který své šance které dostal plně využil + skvělá hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Mickey mouse turnaje.

Tsi je šampión, omrvinky necháva plebsu.
Reagovat
Frantz
pláč zoufalého FFF je tím nejlepšim výsledkem ;-) Hlavně že postoupil!!!! :DDD
Reagovat
spaniel
Nerozeznas analyzu od place, ale s tvou mentalni vybavou nic nove. Ty a peggy jste nejlepsi ukazkou fandu plesate.
Reagovat
Frantz
fňuk fňuk, dřevák zase dostal...:D
Reagovat
Mayo
Kdeže, na týchto mladých treba Rafu.
Reagovat
spaniel
Jj, Zvereva napr. Videli jsme.
Reagovat
MarcelPersch
V hale má problem s kazdym, ale obecně vzato má s mladými nejmenší problem.
Reagovat
MarcelPersch
Pořad muže zaúřadovat Řekova hlava, takže to ještě není ztracené.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jediná šance jak se muže Roger dostat do zápasu

Jinak nemá sanci, je úplně mimo hlavou
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl mezi Rafou a Rogerem je přesně tohle.

Nadal ty tituly po vypadnuti konkurence vyhraje - Roger ne. Ten vyhuci s Dimitrovem, Goffinem, Tsitsipasem atd atd
Reagovat
Roger_Federer
Je to tak, z Rogera se nikdy mentální titan už nestane že.
Reagovat
steve79
Dnes byl o hlave jen prvni set. Ve druhem je Tsipsi jasne lepsi. Roger muze byt rad, ze vyrovnal na 2:2.
Reagovat
Roger_Federer
První set ho nakopl, hrál pak výborně.
Reagovat
paddy
Už má děti, je to logické
Reagovat
Ondra979
bohuzel v poslednichletech to tak casto je. asi je to i vekem, ale castecne urcite i hlavou. V tomhle je Nadal lepsi
Reagovat
peRFect
Pokud máš rodinu,myšleno děti,umíš porovnat.
Pro mě dělat sport bez dětí a s dětmi je absolutně něco jiné.To není výmluva.
Reagovat
Padme
jestli s tímhle přístupem má ještě smysl hrát. Po vyřazení Djokoviče by měl mít sebevědomí na rozdávání, ale dneska totální selhání. Takovýhle výkon na turnaj mistrů nepatří. Je mi z toho smutno.
Reagovat
FulnekUltras
Podle mého už nějaký TM nebo žebř borce z Big3 až tolik nebere. Závod o počet GS - tam si tak ještě natáhnou žíly. Priority...
Reagovat
dappe
Může být problém i s motivací, aniž by si to musel plně uvědomovat. V takovém případě už je ale konec kariéry hodně blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas sa oproti prvým gemom zlepšil na BL a momentálne hrá uz velmi dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Má momentum vidí, ze Federer je úplně psychicky složený. Teď si to muže prohrát už jenom sám, Roger nic nevymyslí sám, Stefan by mu to musel darovat
Reagovat
Roger_Federer
Je lepším hráčem.
Reagovat
steve79
Tsipsipas hraje o poznanI agresivnejsi nez Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už jo, ale primárně je Roger v absolutní křeči
Reagovat
steve79
A Tsipsipas se opravdu skvele pohybuje. Je opravdu vsude.
Reagovat
Pe3k
že jo? taky čumím jak vše vrátí
Reagovat
MarcelPersch
To bude možná tím, že Djokovič hraje agresivně jen proti hráčům, kteří spis bráni, třeba Nadal.
Reagovat
Alien
Kdo vede? Tsisi?
Reagovat
steve79
Ted je Roger horsim hracem.
Reagovat
ipko
ťažko sa na to pozerá
Reagovat
MarcelPersch
Ajeje, Rogerovi by dnes výrazně pomohla prezence Nadala v semi :/ Tsitsipas mi nevadí, ten at klidně vyhraje, ale večer budu tlačit Domču o 106.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, stále čakám na to pohodové semi.

S vitazom pohodovej skupiny :)

Ludia na TP su nepoucitelní, aj po tých vsetkých preslapoch a zakriknutiach to v pohode urobia znovu.
Reagovat
spaniel
Rika pan 1%... omg, to uz si do huby ne ze se*res, ale ty uz mas postaveny dopravnikovy pas.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis to.

A tu je ten rozdiel, ty mas jeden moj priklad. Za vsetky tie roky.

Ty mas velkohubé reči, týzdenne a nakoniec skončiš s prázdnou.

Navyse, to ze má niekto 1% sancu a vyhra, ma nijako nediskredituje. Proste to bol ten zápas jeden zo sto :)

Ale cakat pohodové semi a bohorovne podcenovat druhu skupinu, len kvoli Djokovicovi je obmedzené a hlúpe.
Reagovat
spaniel
Co to placas? Ja mam vzdy respekt k souperi a malokdy davam predikce. Hlavne v teto fazi kariery. Najdi mne ty priklady, kecale. Zadne nenajdes, to vim uz ted, ale co cekat. Fed ho v Bazileji prejel. Ze dnes hraje jak ponocny, s tim nic neudelam. Mimochodem psal jsem ze cekam pohodove semi a ze finale bude velmi tezke. Ne ze to tak i bude.

Tve 1% je legendarni, a nijak to nezamluvis. S druhou skupinou to nesouvisi, tam jsem mel pravdu. Uz jen to ze je v ni plesata, z ni dela vtip.
Reagovat
smazaný uživatel
Si robis prdel?..A este k tomu si aj nervózny :)

Ved po RG som tu robil kvíz s predikciami Nadalových sancí na titul v Parízi. Mal si tam svoje vlastné okienko :)

Nadalova skupina vtip, len preto, ze tam bol Nadal?...Kritizuješ Frantzka, ale spravas sa ako rozmaznané decko. Nadalova skupina bola tricky, kedze to bola skupina o styroch a nie o troch. Nadal urobil dve vyhry, rovnako ako ten tvoj geroj a rozdiel medzi Rafom a Federerom si videl práve dnes. Adios.
Reagovat
spaniel
Nevim. Pripomen mi RG. Fakt netusim.

Jediny tezky v jeho skupine byl Zverev, zbyly v hale nic jeste nedokazali. Ty to posuzujes dnesni optikou, kdy uz vis jak to dopadlo.

Rozdil mezi Federerem a Nadalem je 5 let a 6 TM vs 0.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nedokázali, lebo este nemali moznost.

Tsitsipasa som v hale podcenoval aj ja, ale vyhral tazku skupinu a dnes preliezol aj semi. Takze je to tazky oriešok, definitivne.
Reagovat
Denis92
Uplne bez servisu..a je po zapase.
Reagovat
Pe3k
a ve výměnách taky neví
Reagovat
MarcelPersch
Teď jsem to zapl, hlavně ten forhand je hrozny, krátký, hrozně citelny, jako by mu ze dne na den odešel.
Reagovat
Mr.Pink
neni, roger jeste zabojuje
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se porazit sám díl číslo 200
Reagovat
Frantz
...nemá soupeře, má to na raketě! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Však to má na raketě - nebo co nechápeš na tom porazit se sám ty gumo?
Reagovat
spaniel
On na to nema vypocetni kapacitu. Neres.
Reagovat
smazaný uživatel
Kto nezvláda mentálne, tenis zrejme nie je sport, v ktorom by mal posobit.
Reagovat
spaniel
Ja si strasne vychutnam odchazeni plesate. A ver ze dojde. A bude trapne prohravat. Ty zmizis jak prd ve vetru z TP. To je tva natura.
Reagovat
FulnekUltras
To dřív odejde z Letné zrzavá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ma natura je zmizet?..

Hovori clovek, ktory dve antukove sezóny chodil po kanaloch a clovek mal pocit, ze si zrusil konto.

Objem mojich prispevkov je konstantný, a bol aj v rokoch 15-16, kedy uz bol Rafa odpisany.

Suche fakty :)
Reagovat
smazaný uživatel
54% servis

Ta křeč z potenciálního finále je vidět až u mě v obýváku
Reagovat
UnrealTom
tak to je hotovo zase ztráta
Reagovat
smazaný uživatel
Tsi bude na antuke perfektný.

Tie dlhé preliftované výmeny si vyslovene vychutnáva.
Reagovat
MartinPa
Navíc ten FH RF je tedy hrůza, že by zkoušel nějakou novou techniku?
Reagovat
Mr.Pink
konecne se roger posunul na returnu dozadu a hned to prineslo ovoce
Reagovat
MartinPa
Tak koukám na to 6 gamů a zatím Rogerova klasika proměněný 1 BB z 11.
Reagovat
paddy
Z tolika BB by se daly vyhrát i dva zápasy :)
Reagovat
Mayo
No pozrime sa, dedo zlomil súperov servis :O
Reagovat
peek
Neříkej mu dědo. Kolik je tobě?
Reagovat
peRFect
Mně se to např. líbí a to je jen o rok starší.
Reagovat
peRFect
Konečně,dpč.
Reagovat
UnrealTom
konečně zkus to ještě
Reagovat
smazaný uživatel
Konecneeeeeeeeee pane bože
Reagovat
steve79
Ja mam halucinace snad.
Reagovat
steve79
To neni mozny ten Roger
Reagovat
ttopi
:D
Reagovat
smazaný uživatel
0:40 a dva returny z druhého servisu.

Dva!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tsi nakoniec pomohol.
Reagovat
smazaný uživatel
To není normální.......

0/9, neskutecne tohle
Reagovat
Nola
Fedex lepsi v uvodnom sete na prijme aj servise, utocnejsi, aj tak to nestacilo, jeden vypadok na servise ho stal set, Tsi odvracal BB ako na beziacom pase, zatial sa mu nedari zopakovat formu, ktora vyzerala ako nehratelna
Reagovat
peRFect
Tak asi konečná.Odpočinek,příprava a příští sezónu bychom mohli víc získat,než ztratit.
Reagovat
Pe3k
Roger na to má herně, ale v hlavě už ztrácí. řek nehraje nic světoborného a vyhraje 2:0 díky chybám Federera.
Reagovat
spaniel
Jeho krome 2017 strasne svatuje, kdyz ma otevreneho pavouka. Dolezne na nej ze to musi vyuzit.
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle 100% souhlas

Dneska je totálně v křeči, ale totálně. Nevěří si skoro na žádný uder
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som pisal vcera. A musim si opat prihriat vlastnu polievočku..

Velka poklona pre Rafu, ze sa nevyuzitými BB nenechal rozhodit a na vlastny servis bol vzdy 100% koncentrovany a dokazal sa dostat aj z 0:30 sposobom, aby Gréka nedostal ani na zhodu. Tri hodiny to ustál a trpezlivo cakal. 2-3 gemy na prijme neuspesne po BB kazdy set. Ale sanca prisla. Vyzaduje to velke mentálne skills. Naopak nedáš/dostaneš príbeh je úplne prirodzený a v tenise tak častý. Aj dnes.
Reagovat
spaniel
No, s polovicnim vykonem to nepujde. Posledni roky ma problem udrzet vykon vic zapasu po sobe. Nole si muze trhat vlasy, jestli to takhle projede. Snad jeste zabojuje.
Reagovat
Mayo
Tušil som, že Tsitsipas bude náročnejší super ako Djoki ale že neuhra (možno) ani set, tak to je vostuda.
Reagovat
EllNino
Tak to byl ukázkově vyházenej gem
Reagovat
smazaný uživatel
Hlava v satne
Reagovat
Denis92
2-2 vs 0/6. Roger zase raz vyskoleny na BB..
Reagovat
smazaný uživatel
Finito přátele

Není servis, není Federer.
Reagovat
EllNino
myslel jsem, že věříš i do 0:5 0:40 a nevypínáš :))
Reagovat
smazaný uživatel
Věřit a byl realista jsou dvě odlišné věci.

Věřím, ale vím ze to nedopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger od druhého gamu totálně v tranzu, není vůbec v zápase a finále rekovi krásné daruje.

Čekal jsem mírný pokles formy oproti zápasu s Nolem ale tohle je propad o 99%
Reagovat
Frantz
lol klaune, nevyřvávals tady náhodou, že to má maestro na raketě? :DDD
Reagovat
Mayo
:D tiež som tomu nerozumel
Reagovat
spaniel
Tak ty nerozumis nicemu. Jsi v podstate mozkovy level peggy. 3 fraze 10 let.
Reagovat
Mayo
Zbytočne agresívny.
Reagovat
spaniel
Ja nemam trpelivost s hlupaky. Sorry jako.
Reagovat
spaniel
Vzdyt ma.
Reagovat
Frantz
ale jseš taky podělanej až za ušima, co? :D
Reagovat
EllNino
jak hrál Rafa, nevíš? :)
Reagovat
spaniel
On nema zadny stud, tato krysa.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně
Reagovat
paddy
Návrat z ráje do letošní formy, ale i tak si set prohrál sám. Tsitsi drží servis s vypětím, oproti tomu Federer sice bez velkých problémů, ale s tradičním blackoutem v jednom gemu.
Jestli ho dlouhý gem nezlomil, tak to otočí.
Reagovat
ipko
veľká škoda celého setu pre Rogera, ale myslím že šance určite ešte prídu
Reagovat
Mayo
Neviem čo je horšie či španielske Rojer alebo nemecké Fídera.
Reagovat
ttopi
Pokud to ale bude pokracovat v podobnym duchu, musi to Federer otocit.
Reagovat
Denis92
Deja vu z Australie. Federer neni schopny na BB trafit kurt..

Grek ani nevie ako vyhral set.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked scitam vcerajsich Nadalovych 1/8 a dnesných 0/6 Federera. Tak odvrátil 13/14 BB..

Neuveritelné, to nemal ani Sampras.
Reagovat
Denis92
Nevidel som vcerajsi zapas, ale dnes Federer na 4zo6 spravil UE a 3x netrqfil return 2.servisu..
Reagovat
smazaný uživatel
V jeden moment to mal Tsitsipas 0/6 na setbally a Federer 0/6 na BB.

Ale Stefanos je naozaj GOAT of big points :)..Federer niektore BB trestuhodne zahodil, ale niektoré si Stefan uhral sám sposobom najvacsieho tenisového fajnšmekra. Najma ten z 30:40 v poslednom geme. Šmak
Reagovat
spaniel
V odvracenych BP je v 2019 daleko pred Djokovicem (Karlovic, Isner vedou). 65% proti Noleho 61% odvracenych. Mam podezreni ze mit lepsi servis je daleko vys. On jich spoustu odvrati ve vymenach.
Reagovat
Alien
Přeji finále Tsisimu! Jak si zatím stojí?
Reagovat
ttopi
Zvláštní. Roger mnohem více šancí, ale prohrává.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je na BB neskutecne pasivní čeká jenom na chyby
Reagovat
spaniel
Tsitsi hodne psychicky silny hrac. Na BP hraje soustredene, nevzteka se.
Reagovat
smazaný uživatel
A jeho soupeř tradičně čeká na chyby které neprichazeji
Reagovat
spaniel
Co placas? Udrzel si tlak ze servisu a zakoncil hezky.
Reagovat
smazaný uživatel
Příteli měl 6 BB z toho 6 ve hře z toho 5x UE
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipasa som povazoval za inteligentného hraca, dodnes..

Ale tvrdohlavo sa tlacit Federerovi do FH, na returne, vo výmenách.

Bad idea, chalanko.
Reagovat
spaniel
To uz neplati... stejne jako 2-3 roky dozadu Nadala porazeli pres FH, coz bylo kdysi nemyslitelne. Kdyz je tam pozde, nic z tama nevymysli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak posledne fiftíny, Tsi zareagoval, zacal to obmienat..
Reagovat
peRFect
Rog má víc winnerů a méně UE,ale teče 3:5.
Reagovat
mahycek
Ty v.le nevyužít z 0 - 40? Jastli se mu to ještě naskytne.
Ale klid, normálně Tsitsi nemůže vyhrát, pokud Roger dá
svůj standart.
Reagovat
ipko
Roger klasika 0/4
Reagovat
smazaný uživatel
0:40 - 3x UE

Krása, takhle nevyhraje ani set
Reagovat
ttopi
Neskutečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry a 2x přes druhy servis
Reagovat
steve79
Zatim to je začatek. Roger zatim nic moc.
Reagovat
Mayo
Federror fackovací panák.
Reagovat
mahycek
Teď jsem dojel, to je tedy začátek ????
Reagovat
ipko
Roger nad hlavou v prvom servis game dva pokazené smeče
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerova klasika po neskutečném výkonu.

Hned pustit první servis.
Reagovat
Padme
Je to zase celé špatně od něj... Zvláštní proměna za dva dny
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas hraje klasicky nad své možnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Prd. Podáva pod svoje moznosti, aj percentuálne.

Od BL detto. Break nevyhral, ale Federer daroval.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodzi se regulérně posral, to je strasne
Reagovat
spaniel
Strasne jsou tvoje kecy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj názor
Reagovat
spaniel
Nazor vsech kakamilo. Nebud vecne priposrany po par gemech.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnotim co vidím - hrozné
Reagovat
spaniel
Muze byt. V tom pripade nevidis. Nebo vidis a nerozumis.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko. Sa pozri čo má Mirka za kožuch. Ani sa nečudujem, ze je Roger v strese a myslienkami skor v svojom boxe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist