e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nejkrásnějším snímkem Dolního Poohří je vyhlídka z Rašovických skal

publikováno: 17.11.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Vyhlídka z Rašovických skal Kateřiny Peksové z Klášterce nad Ohří zvítězila v konkurenci více než tři stovek snímků, které se sešly ve fotografické soutěži Poohří vaším objektivem. Slavnostní vyhlášení vítězů v neděli 10. listopadu v Lounech uzavřelo turistickou sezónu 2019 v Dolním Poohří.

Soutěž, kterou vyhlásila Destinační agentura Dolní Poohří již popáté, letos zaznamenala nový rekord. „Sešlo se 337 fotografií, to je o téměř sto padesát více než vloni. Jsme z takového zájmu nadšeni, ačkoliv vybírat ten nejlepší snímek je rok od roku těžší,“ říká ředitel Destinační agentury Dolní Poohří  Ing. Lukáš Pichlík. Celkem se přihlásilo 59 fotografů. „Letos se nám podařilo konečně nalákat i větší množství dětí. Soutěžní snímky jich poslalo třináct,“ dodává ředitel. Vítězkou dětské kategorie je Tereza Dlouhá ze Žatce.

„Rozhodli jsme se všem zúčastněným poděkovat a připravili pro ně program k ukončení turistické sezóny v Kulturním domě Zastávka v Lounech. Fotografů dorazilo opravdu hodně, ale byli jsme na ně dobře připraveni – jak bohatým programem pro děti i dospělé, tak dárky. Předali jsme pět hlavních cen, ale pro každého jsme měli připravený balíček. Na ty, kteří nemohli dorazit, čeká v naší žatecké kanceláři,“ hodnotí nedělní akci Lukáš Pichlík. Agentura navíc předala další čtyři zvláštní ceny za originální náměty ze čtyř měst v Poohří. Žatec věnoval poukaz na prohlídku minipivovaru a degustační večeři, Klášterec nad Ohří aromamasáž v lázních Evženie, Kadaň vstup do wellness centra a Louny zážitek v podobě tandemového paraglidingu. 

Fotografie používá Destinační agentura Dolní Poohří při propagaci regionu. Ještě letos se objeví na stolním kalendáři a kapesních kalendářích na rok 2020. „Novinkou pro příští rok bude vydání nástěnného kalendáře. Nyní jednáme s městem Louny o vystavení soutěžních snímků,“ dodává ředitel s tím, že agentura už se plně věnuje přípravě na novou turistickou sezónu. Kromě kalendářů má v plánu vydat i další publikace jako pokračování dětského Putování s Ohřinkou či Magazín Regionálních značek Vychutnejte si Dolní Poohří. „Chystáme i nové celoroční akce pro veřejnost, zatím si je ale nechám jako překvapení.“