Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24 listopadu 2019

nenechte_si_ujit
Před chladným počasím je nejlepší někam se schovat – proto vám nabízíme další literární akce, na které můžete příští týden zajít. V Brně se koná autorské čtení Jonáše Zbořila a v Ústí nad Labem se pak můžete s dětmi zúčastnit Dnu pro dětskou knihu.

Zajímavá bude ale určitě i beseda s Ferdinandem Lefflerem o jeho nové knize či beseda s autorkou detektivek Michaelou Klevisovou.

Začneme hned zmíněnou besedouMichaelou Klevisovou, jednou z nejlepších českých autorek detektivek, novinářkou a dvojnásobnou držitelkou Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu roku. Beseda se uskuteční v pondělí 18. listopaduKnihovně města Hradce Králové. Michaela Klevisová povypráví o své práci a možná vám poodhalí i zápletku své nové knihy Sněžný měsíc. Po besedě, která začíná v 17.00, proběhne také autogramiáda. Pokud jste tedy milovníci kvalitních detektivek, rozhodně neváhejte a dorazte.

pondělí 18. listopadu pokřtí novou knihu Emila Bratršovského Krásný svět. Začíná se v 17.00 U Svobodných Zednářů v Praze. Kniha popisuje, jak by mohl svět vypadat za 50, 100 nebo 200 let. Autor se po detektivkách Nejasné představy o vražděLež vydal do úplně jiných vod a jeho novinka obsahuje antiutopické povídky o budoucích časech. Knihu pokřtí herečka Eva Holubová.

Podíváme se také do brněnské Knihovny Jiřího Mahena. V úterý 19. listopadu se zde uskuteční autorské čtení básníka a hudebníka Jonáše Zbořila. Od autora můžete znát například sbírku Podolí, s níž jsme vás seznámili na našich stránkách. Jestliže tedy vyhledáváte krásnou poezii, tento podvečer je jako stvořený přímo pro vás. Akce se koná v rámci projektu Spisovatelé do knihoven a začíná v 17.30 v Ústřední knihovně na ulici Kobližná.

BlankaHoskovaKnihovně Jiřího Mahena v Brně ještě zůstaneme, jen se přesuneme do Společenského centra Sýpka v Medlánkách. V úterý 19. listopadu sem přijede spisovatelka Blanka Hošková a bude zde mít besedu a autogramiádu. Autorka píše hlavně romány pro ženy, znát můžete například Zlato(v)láskyTrojhraDietnikum či Kamilenky. Abyste se na tuto akci naladili, můžete si přečíst rozhovor, který před časem vyšel na našich stránkách. Akce začíná v 18.00.

úterý 19. listopadu přijede do Prahy irská spisovatelka Lisa McInernayová a v Café Campus představí svoji knižní novinku Zázraky krve. Spisovatelka se proslavila díky svému blogu Prdel Irska, který si oblíbili lidé po celém světě. Už její první román Nádherná kacířství získal mezi čtenáři oblibu, a dokonce získal řadu cen. V novém románu se vrací k postavě Ryana a čtenáře čeká napínavé vyprávění ze života na okraji společnosti. Křest knihy začíná v 18.00, tak jej nezmeškejte.

Ve středu 20. listopadu se podíváme do ostravského Domu knihy. Uskuteční se zde beseda a autogramiáda úspěšného zahradního architekta a autora mnoha oceněných projektů Ferdinanda Lefflera. Můžete jej znát také z pořadu České televize Ferdinandovy zahrady. Jeho nová kniha Zelené pokoje ukazuje, jak využít možnosti zahrady, aby naše chvíle strávené mezi keři a stromy byly co nejpříjemnější a nejintenzivnější. Akce začíná v 16.00, pokud tedy uvažujete o úpravě zahrady, či vás prostě jen toto téma zajímá, určitě si ji nenechte ujít.

sobotu 23. listopadupražském Centru současného umění DOX ve 14.00 začíná akce nazvaná Česká vlna – Moře literatury. Můžete se těšit na mnoho autorských čtení, besed a autogramiád, a to nejen známých, ale i začínajících českých spisovatelů a spisovatelek. Účast přislíbili Alena Mornštajnová, Bianca Bellová, Petra Soukupová, Petra Dvořáková, Jiří Padevět či Martin Skořepa. Odpolednem bude provázet Adéla Elbel a nebude chybět ani vystoupení českých slamerů Anatola Svahilce a Ondřeje Hrabala.

Týden uzavřeme slibovaným Dnem pro dětskou knihu, který se uskuteční v sobotu 23. listopaduSeveročeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem. Půjde o zábavné odpoledne pro děti i dospělé plné autorských čtení, workshopů, divadel a mnoha dalšího. Společně s dětmi si můžete poslechnout například autorské čtení Davida Böhma či Lukáše Csicsely. Vše začíná ve 13.30 a program bude trvat až do 18.00, bude tedy dostatek času si celou akci užít.

  Plno dalších literárních událostí najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář