Zdrogovaný zloděj se hnal v kradeném autě Prahou, pak utíkal až do výstřelu

  10:40
V sobotu večer pronásledovali pražští policisté ukradené auto. Zdrogovaný řidič se zákazem řízení uháněl městem vysokou rychlostí a ohrožoval ostatní účastníky provozu. Nakonec se ho podařilo zadržet ve Švehlově ulici v Praze 10.

„Majitel nám v sobotu večer oznámil, že mu bylo odcizeno vozidlo. Následně navedl policisty na místo, kde by se mohlo pohybovat,“ popsala začátek pronásledování iDNES.cz krajská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Když policisté auto vypátrali, snažili se řidiče zastavit.

Zdrogovaný muž za volantem ovšem výzvy k zastavení nerespektoval. Naopak před policisty začal velmi rychle ujíždět a ohrožoval své okolí.

„Jel velmi nebezpečně, dokonce cestou narazil do dopravního značení a jednoho projíždějícího vozidla,“ uvedla Kropáčová.

Když konečně s autem zastavil, pokusil se on i jeho spolucestující utéct. Policisté použili donucovací prostředky a varovný výstřel. Nakonec všechny tři členy posádky zadrželi.

„Policisté řidiče zadrželi. Následně zjistili, že je pod vlivem drog a má platný zákaz řízení motorových vozidel. Dva lidé, kteří z vozidla taktéž utíkali, byli omezeni na osobní svobodě a předvedeni na místní oddělení,“ řekla policejní mluvčí.

K dopravní nehodě přijela i záchranná služba. Zdravotníci na místě poskytli pomoc posádce automobilu a jednoho pacienta převezli k následnému ošetření do nemocnice.

Vyšetřovatelé nyní zjišťují, jak muž ukradl automobil. Následně stanoví právní kvalifikaci činu a jaký trest zadrženému muži hrozí. „Více informací k tomu nyní nemáme,“ dodala Kropáčová.

Policisté dopadli ukradené auto ve Švehlově ulici.

Policisté dopadli ukradené auto ve Švehlově ulici.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autoři: ,