Vstupenky online

Vsetín narazí na Benátky, přidají Valaši sedmý zářez v řadě?

Helena Hegeďová • 17.11.2019

Už v pondělí 18.11. se vsetínští hokejisté opět představí na svém ledě. Se šesti výhrami v řadě budou chtít tu sedmou přidat proti Benátkám nad Jizerou, do utkání budou v roli jasného favorita. Soupeř má naopak v plánu navázat na své vysoké vítězství nad Porubou z minulého kola. Jak celý souboj dopadne, se dozvíme v pondělí večer, úvodní vhazování je na Lapači naplánováno na 17:30.

Poslední vzájemné utkání mezi Vsetínem a Benátkami nad Jizerou se odehrálo 28. 9., skóre tehdy otevřel v 13. minutě Radek Duda a domácí celek s tímto jednobrankovým vedením odcházel po první třetině do kabin. Valaši zde potvrdili roli favorita a výsledek otočili ve svůj prospěch. Ke konci ještě na konečných 2:3 z pohledu domácích Benátek korigoval Daniel Špaček, ale Vsetín si své vedení uhlídal. Za hostující celek se trefili Martin Procházka, Vít Jonák a Branislav Rehuš.

Sleva pro studenty

Studentské vstupné bude nyní možno zakoupit i po předložení oranžového žákovského průkazu! Více informací se na našem webu dočtete zde.

Benátky rozstřílely Porubu, dokáží překvapit i proti dalšímu favoritovi?

Mladému týmu z Benátek nad Jizerou patří třinácté místo v tabulce. Na Ústí nad Labem, které je o příčku níž, má liberecká farma vysoký náskok jedenácti bodů. Naopak vyšší příčky nejsou Benátkám vůbec vzdálené. Třebíč má jen o bod víc, Frýdek-Místek pak o dva. Na přední osmičku, do které by se chtěl tým s věkovým průměrem 22 let dostat, ztrácí bodů deset.

Od poloviny října zapisovaly Benátky na své konto jednu porážku za druhou, což změnil až domácí zápas s Přerovem, kdy výhru outsidera vystřelil v samostatných nájezdech Adam Klapka. Prodlužovalo se i další kolo v Chomutově, kdy se v nastaveném čase trefil Petr Wiencek. Pro oba tyto hráče se jednalo o čtvrtou branku v sezóně. V sobotním kole Benátky překvapily Porubu, která se po vynikajícím startu pomalu propadá tabulkou. Klíčové vedení si domácí vytvořili už v první třetiny, kdy se dostali do vedení 3:0, celé utkání nakonec vyhráli poměrem 6:2. Dvě branky si připsal Jiří Průžek.

Jiří Průžek je celkově třetím nejproduktivnějším hráčem svého celku, a to s jedenácti body za šest gólů a pět asistencí. Celé bodování vede Radek Duda (8+12), druhý je Daniel Špaček (5+7). Nejčastěji bodujícím obráncem je s třemi brankami a čtyřmi gólovými nahrávkami Ondřej Buchtela. Sedm kanadských bodů mají spolu s ním ještě další čtyři hráči, z nich útočník Adam Musil je stačil posbírat během pouhých pěti zápasů a obránci Petru Kolmannovi stačilo utkání osm. Ze vsetínského pohledu může být zajímavou informací, že talent Roman Půček odehrál za tento tým v dosavadním průběhu sezóny sedm zápasů s bilancí 1+2. Benátky mají k dispozici hned čtyři brankáře. Nejvytěžovanější je Matěj Žajdlík s úspěšností 91,87 %.

Vsetín drží kontakt s horními příčkami, může se vyhoupnout výš

Valaši po reprezentační pauze navazovali na sérii čtyř výher, která byla po těsném výsledku 3:2 v Třebíči stále neukončená. Žluto-zelení si v poslední době zvykli otáčet nepříznivá skóre, jelikož jak ve středu proti Kadani, tak i v sobotu v Ústí se dostali do úzkých už v první části zápasu. Domácí výhra nad poslední Kadaní se tak nakonec zrodila až v třetí třetině, kdy se za stavu 2:2 prosadil Vít Jonák a po něm Branislav Rehuš s Martinem Procházkou. V Ústí nad Labem prohrávali Valaši dokonce už 0:2, celý zápas nakonec dovedli do prodloužení, v jehož čtvrté minutě se prosadil David Tůma. Ten si v utkání připsal dvě branky, po dvou asistencích měli Jiří Hunkes a Ondřej Slováček.

Nejlepším střelcem Vsetína je Radim Kucharczyk, který v sobotním zápase proti Ústí také skóroval, a s deseti vstřelenými brankami mu patří také sedmé místo mezi střelci z celé ligy. Hned za ním je v počtu gólů Vlastimil Dostálek. Nejproduktivnějším hráčem Valachů je obránce Ondřej Slováček (2+17). Mezi pěti hráči s nejvyšším počtem bodů najdeme kromě prvního Slováčka a druhého Kucharczyka také kapitána Víta Jonáka (8+7), Davida Tůmu (7+7) a Antonína Pechance (4+10). Více odchytaných zápasů má David Gába, a to s úspěšností 90,77 %.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Gába – Slováček, Hunkes, Kudělka, Teper, J. Drtina, Jeřábek, Holomek – Jonák, Kucharczyk, D. Tůma – Procházka, Rehuš, Dostálek – Karafiát, Pechanec, Gorčík – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kovář, Kunst, Buchtela, Had, Niko, Charvát, Ira – R. Duda, Chrtek, Průžek – Rychlovský, Najman, Klapka – Jiruš, A. Dlouhý, D. Špaček – Drábek, Šafařovský, Wiencek.

banner pod článkem