Plzeň vybudovala nové zázemí na stadionu ve Skvrňanech

Nový jednopodlažní objekt se střešní terasou, občerstvením a zázemím nechala Plzeň vybudovat na svém atletickém stadionu ve Skvrňanech.

Cílená propagace v Plzni

Vylepší tak služby pro sportovce i například rodiče, jež čekají na své trénující děti. Budova jednoduchého tvaru s užitnou plochou 122 metrů čtverečních stojí na jižní straně areálu, je v centru dění. Zhotovitelem stavby za necelých šest milionů korun bez DPH byla společnost KLAUS – STAVOS Plzeň, investiční akce byla realizována Odborem správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.
„Těší mě, že se nám podařilo doplnit chybějící zázemí. Objekt o rozměrech 25 krát 6,2 metru a výškou 3,4 metru poskytuje zázemí návštěvníkům i sportovcům, kteří se chtějí občerstvit. Bude využíván při soutěžích i pro další účely, například jako tribuna. Také se díky němu zvýšil počet toalet v areálu, větší jsou i skladové prostory,“ přiblížil první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Zděná stavba má stropní konstrukci z předpjatých panelů a je založená na železobetonových pásech. Na rovné střeše se nachází terasa. Objekt je obložen cementotřískovými deskami ve žluté barvě a navazuje tak na stávající objekt atletické hlavní tribuny. Základem jsou jednoduché tvary, funkční design. Přes venkovní rampu je objekt propojen s chodníkem, který obíhá celý atletický ovál a zároveň slouží jako hlavní přístupová trasa.
„Prostory občerstvení budou veřejnosti zpřístupněny v první polovině měsíce prosince. Na toto období je naplánováno slavnostní otevření. Pevně věřím, že nám nový objekt pomůže zkvalitnit zázemí městského sportovního areálu jeho návštěvníkům a současně vyřešit problém s nedostatkem prostor. Zpracovatelem projektové dokumentace je společnost AS Projekt, spol. s.r.o.,“ doplnila Karolina Fric z  Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.11.2019 16:28



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka