Přejít k hlavnímu obsahu
Tipy a triky

Pohodlná úprava seznamu televizních stanic

Pavel Trousil 17.11.2019

Nalezené televizní stanice většinou musíte v televizoru seřadit pomocí dálkového ovladače a nabídky, což většinou není zrovna pohodlné a rychlé. Mnohem komfortněji to jde v počítači pomocí editoru seznamů kanálů.

Editor se jmenuje ChanSort a značně usnadňuje editaci televizních kanálů pro řadu televizorů značek Samsung, Panasonic a LG přímo v prostředí Windows. Abyste mohli seznam upravovat, musíte ho nejprve mít k dispozici. K tomu budete potřebovat prázdný USB flash disk, který vložíte do televizoru. Každá televize má seznam televizních kanálů jinde, pravděpodobně ho však najdete pod »Nastavení | Kanál | Seznam televizních stanic«.

sort-nahled

Postup může být uveden v manuálu, na internetu, případně na diskusní stránce tinyurl.com/chansort, která se tomuto programu věnuje. Je zde i seznam podporovaných zařízení a podrobné pokyny. Po přenesení seznamu na USB flash disk ho připojte do vašeho počítače s instalovaným programem ChanSort. Spusťte program a seznam do něj importujte pomocí »Soubor | Otevřít datový soubor TV … | Upravit aktuální seznam«. Nyní můžete v programu jednotlivé stanice přesunout pomocí tlačítek se zelenými šipkami na požadované místo. Chcete-li některé kanály odstranit, zvýrazněte položku a poté klikněte na ikonu s červeným křížkem. Po dokončení uložte seznam pomocí »Soubor | Uložit jako« na USB flash disk. Poté můžete seznam importovat do televizoru. Postup se opět liší podle konkrétního modelu, ale většinou najdete tuto možnost pod  »Nastavení | Kanály | Importovat seznam stanic z USB «. Jestliže váš televizor nepodporuje řazení televizních stanic v programu ChanSort, stojí za to podívat se na webové stránky výrobce televizoru – často zde najdete kompatibilní editor seznamu televizních kanálů.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud