Šéf AirAsia poletí za Babišem. Neví, zda linka z Prahy bude do Bangkoku či Kuala Lumpur

A330-900 v barvách Thai AirAsiaX. Foto: AirbusA330-900 v barvách Thai AirAsiaX. Foto: Airbus

Šéf a zakladatel letecké společnosti AirAsia potvrdil, že chce brzy začít létat z Prahy do jihovýchodní Asie. Zatímco dosud se

Šéf a zakladatel letecké společnosti AirAsia potvrdil, že chce brzy začít létat z Prahy do jihovýchodní Asie. Zatímco dosud se ale jasně mluvilo jen o lince do Bangkoku, nově Fernandes mluví i o možnosti linky z Kuala Lumpur.

Na nejnovější vyjádření šéfa AirAsia upozornily jako první Hospodářské noviny. „Mohu potvrdit, že do Prahy začneme brzy létat,“ řekl Fernandes pro HN v sídle aerolinek v Kuala Lumpur. „V lednu letím do Prahy, budu o tom jednat s premiérem Babišem,“ řekl Fernandes.

Babiš letos na jaře oznámil po návštěvě Thajska, že linka začne už letos na konci října, což se nakonec nestalo.  AirAsia o letech do Prahy mluví přes deset let. Za poslední rok se ale podle všeho zdají být reálnější než v minulosti, především díky nákupu nových Airbusů A330neo. Naposledy Fernandes mluvil o lince do Prahy v červenci letošního roku na konferenci v Hongkongu.

Fernandes o lince mluvil na tiskové konferenci se společností Kiwi.com, s kterou začaly asijské aerolinky spolupracovat. Prodává přes jejich rezervační systém letenky jiných dopravců do destinaci, kam dosud AirAsia nelétá. „Zatím nemáme rozhodnuto, zda linka bude z Bangkoku, nebo Kuala Lumpur,“ řekl na dotaz HN Fernandes.

Dosud se mluvilo jen o lince z Bangkoku, pro kterou mluví především podstatně větší zájem českých turistů o návštěvu Thajska než Malajsie. Země, v které AirAsia sídlí, ale v poslední době výrazně investuje do rozvoje cestovního ruchu a snaží se přilákat více zahraničních turistů.

 

Tagy AirAsia AirAsiaX PRG-BKK PRG-KUL
23 komentářů