Rozhovor: Kuba Vencl - Když tě baví jakékoliv kolo

Autor: Eda Šešulka, kategorie: Rozhovor, vydáno: 18.11.2019

Kuba Vencl patří mezi naše nejlepší freestyle mtb jezdce. Co se u Kuby změnilo za těch cca 6 let, co jsme s ním naposled dělali rozhovor? Víš například s jakou dovedností se dostal Kuba do televize? Bajkování to nebylo! I to se dozvíš z Edova rozhovoru.

d:key: Ahoj Kubo, začneme hnedka otázkou na tělo. Nech nás nakouknout pod pokličku profi sportovce. Kolik kilometrů jsi letos nalítal, kolik najezdil v autě… Vedeš si tuto statistiku nebo to raději nepočítáš?
Kuba Vencl: Přesně to spočítáno nemám. Jen za poslední měsíc jsem ale najel skoro 5 tisíc kilometrů, i když to beru jako dost nadprůměr. Běžně to je do 30 tisíc za rok. A nalítal, tak to už vůbec nedokážu říct. Byl jsem na Novém Zélandu, v Kanadě, Španělsku, Švédsku… takže radši to nepočítám. Nejraději jsem totiž stejně doma.

d:key: Závodní sezóna už pomalu končí. Máš spočítáno, na kolika akcích jsi letos byl?
Kuba Vencl: Letos jsem byl cca na desítce závodů. Ale k tomu samozřejmě různé exhibice, jamy, festivaly. Takže takových akcí je pak dohromady i tři desítky.

d:key: To už je poměrně nabitej program. Na spoustě závodu jsou opravdu velké skoky. Stane se někdy, že přijedeš na místo závodu a řekneš si, že to už je moc a že to nedáš?
Kuba Vencl: Na Slopestylu se mi to zatím nestalo. Velikost skoků třeba na Crankworx je samozřejmě o dost větší než to na čem trénujeme. Chce to ale rozumný přístup a věřit svým schopnostem. Pak se to skoro vždycky dá zvládnout.

d:key: Ke skákání nepochybně patří i padání. Kolik si toho letos napadal?
Kuba Vencl: No tak zrovna v mém posledním videu IDENTITY ze Zélandu je jeden z mých nejhorších pádů letos, to jsem nevěřil, že jsem to odpružil bez něčeho vážnějšího. Jasně občas člověk spadne, ale snažím se tomu co nejvíce předcházet a „neblbnout“ zbytečně. Takže vlastně bych řekl, že padám relativně málo na to, co dělám.

d:key: Máš na kole nějakou super vychytávku bez které si ho nedokážeš představit?
Kuba Vencl: Tak kol mám několik a na každém z nich by se dalo něco vypíchnout. Asi taková specialita v našich končinách je, že jezdím brzdy obráceně. Tedy levou zadní. To už bych asi nedokázal po těch letech změnit. Jinak nic úplně super speciálního bys asi nenašel.

d:key: A úplně osobní otázka, s jakým rozpočtem na sezónu pracuješ? Cestování a ubytování, to jsou významné položky, kolik z toho zaplatí pořadatelé a kolik sponzoři?
Kuba Vencl: Nebudu tady asi rozebírat kolik mám rozpočet, to myslím, že se nehodí. Na velkých závodech typu Crankworx to funguje tak, že ubytování a třeba shuttle z letiště platí organizátor. Jinak zbytek platím sám, potažmo z budgetu který mám od svých partnerů. Až skončím s ježděním nebudu moct jít do důchodu a nic nedělat, ale zase na druhou stranu jsem ještě nemusel na brigádu do Kauflandu. Haha. Víc bych to asi nerozebíral.

d:key: Tento nástřel pro představu stačí. Díky. S kolem jsi projezdil téměř celý svět. Je nějaké místo, které pro tebe bylo lepší než ty ostatní? A proč to tak je?
Kuba Vencl: Těch zajímavých míst je určitě spousta. Podívat se do Kanady a speciálně do Whistleru byl můj sen už od doby kdy jsem sledoval videa NSX. Nevím kolik lidí si to bude ještě pamatovat… No a to se mi splnilo hned několikrát. A co se týče ježdění, bude to asi patřit k tomu nej co jsem měl možnost vyzkoušet.

d:key: Ale jak se říká, všude dobře, doma nejlépe. Co u nás? Máš nějaké oblíbené spoty? Jezdíš u nás rad i do bikeparků?
Kuba Vencl: Já bych vlastně nejradši byl pořád doma. Haha. Máme naše dirty v Libčicích nad Vltavou, to je moje top místo tady u nás. Jinak z bikeparků mě baví Kálnica, tam se aspoň nebojí postavit něco co není „pro všechny“ Ty ostatní bikeparky u nás mě upřímně moc neberou. Těch příčin je asi hodně, ale už dlouho jsem u nás nenarazil v bikeparku na trail, který by mě fakt bavil. Tohle by ale bylo na celý článek, tak do toho nebudu zbytečně zabředávat.

d:key: A k cestování se váže i jídlo. Jaký je Kuba Vencl kuchař? Umíš uvařit něco pořádného a nebo jsi mistr v ohřívání párku a těstovin? Jak se vlastně stravuješ? Řešíš nějak významněji svůj jídelníček?
Kuba Vencl: Tak kdo mě sleduje trochu víc, ví že jsem v televizi vařil ze Zdendou Pohlreichem. Haha. Vaření mě baví, zvládu dost a vařím si každý den. No jinak neřeším to nijak extra, ale snažím se omezit ty úplný hnoje. Haha. Poslední dobou zkouším i míň masa.

S Kubou byl u Zdendy Pohlreicha i Gaspi. Jak to klukům šlo se můžete podívat ve videu zde.

d:key: Protože jsme web hlavně o ježdění z kopce, musí přijít otázka i na toto téma :) Baví tě ježdění na enduro/freeri­de/downhill kole? Jezdíš na velkých kolech často, nebo spíše jen příležitostně?
Kuba Vencl: Jasně, zvlášť mimo tu hlavní sezónu jsem na enduru nebo freeride kole fakt hodně.

d:key: Kdo chce jezdit, musí vzít do ruky kromě řidítek i lopatu. Jak to máš se stavěním? Baví tě, bereš to jako nutné zlo, nebo nestavíš vůbec a jen si užíváš práci někoho jiného?
Kuba Vencl: Tak jak jsem řekl, mám svůj spot v Libčicích nad Vltavou, který spravujeme z největší části ve dvou s Teo Kováčem. Tam trávíme stavěním hodně času. Myslím, že letos jsme to posunuli zase o kus dopředu a vytvořili si podmínky pro takový lepší trénink. Kdo byl na našem Jamu, ví o co se jedná. Kdo ne, ať se podívá na video a pochopí. (buď tady na dolekopu nebo u mě na youtubu) Takže rozhodně stavím a vždycky jsem stavěl. Teď jsem se přestěhoval za Prahu a už jsem začal stavět i trail v lese, to mě baví.

d:key: V zimě je to u nás s bajkováním těžší. Máš na zimu vymyšlenou jinou zábavu a trénink, nebo se raději přesuneš na druhou polovinu světa, kde se jezdit dá?
Kuba Vencl: Teď koncem roku to většinou trochu s ježděním omezím a dám se trochu do kupy po sezóně. Tradičně pak nějakou část zimy strávím ve Španělsku. Loni jsem navštívil halu Dome ve Švédsku a tam se letos taky určitě chystám. To je tréninková fabrika. haha

d:key: Za svoji kariéru jsi musel vystřídat desítky komponentů a kol. Řešíš komponenty hodně? Chceš to nejlepší, co je dostupné, nebo se spokojíš s průměrným, ale funkčním vybavením?
Kuba Vencl: Tahle povšechně se to nedá říct. Ale neřekl bych, že jsem nějakej „tunič“. Rozhodně řeším co na kole mám, ale spíš v tom funkčním smyslu. Potřebuju aby mi kolo sedělo a troufám si říct, že za ty roky už docela vím jak toho docílit.

d:key: A jak se svému vybavení chováš? Měníš už při běžném opotřebení, nebo jedeš šrot až do konce?
Kuba Vencl: Mám super podporu od sponzorů, takže rozhodně se snažím předcházet tomu a měnit věci včas. Taky je to kolo od kola. Dirťáka vyměním za sezónu několikrát. Trávím na něm nejvíc času a dostává zabrat. Tam to musí být v topu. Na enduru toho nenajezdím v porovnání až tolik, takže tam mi třeba vydrží kolo v jednom set upu celou sezónu.

d:key: Ve videu Identity hraješ na různé hudební nástroje. Nepřemýšleli jste třeba s Damjanem Siriškim nad nějakou hudební spoluprací? :)
Kuba Vencl: Před lety jsme si spolu jednou zajamovali. Ale momentálně nic neplánujeme. Ale teď plánuju párty na závěr sezóny, kde si taky s kamádama zahrajeme pár fláků.

d:key: K dnešní prezentaci známých sportovců neodmyslitelně patří i jejich aktivita na sociálních sítích. Jak vnímáš tuto, nyní už nedílnou, součást života? Není to občas vyčerpávající?
Kuba Vencl: Taková už je doba. Snažím se to jet a rozhodně je to potřeba. Ale ne zase na sílu, to se pak hned pozná. Poslední rok a něco jsem začal s youtubem, což mě fakt baví. Občas je to náročný, ale ty ohlasy jsou super a to mě motivuje v tom pokračovat.

d:key: Jak relaxuješ? Většina z nás relaxuje na kole, ale jak relaxuje člověk, který se kolem živí? Kniha, film, televize, příroda?
Kuba Vencl: Právě to enduro, freeride, gravel to je i pro mě vlastně relax. Ale jinak projet se na skejtu, hrábnout do strun, přítelkyně, to mi vcelku stačí, Jsem nenáročnej.

d:key: Díky moc za tvůj čas! Na závěr prostor pro tebe. Je něco, co bys nám chtěl závěrem sdělit?
Kuba Vencl: Asi nic speciáního. Jezděte na kole a neřešte blbosti. Čus

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 18.11.2019 v 8:06

    good luck! lítá ti to brutálně, přeju další velký úspěchy a žádný špatný crashe! univerzální špičkovej jezdec

  • profilová fotka Wrist 18.11.2019 v 10:03

    Fajn rozhovor. Jakube sleduju tvoje videa a příspěvky úplně od začátku a opravdu mě baví. Jen tak dál. Good job!

  • anonymní uživatel Elektronik Supersonik 18.11.2019 v 15:36

    "Jezděte na kole a neřešte blbosti" - hned sem si vzpomnel na Adose :)

  • anonymní uživatel loda 18.11.2019 v 22:56

    je dobrej!

  • anonymní uživatel Ádoš 19.11.2019 v 11:15

    2 Elektronik

    to je dobře :-) tak si to vem k srdci, neřeš blbosti a začni zase jezdit na kole ty Pepíku :-D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 19.11.2019 v 13:01

    respective, až budeš umět to co Kuba, tak mluv. Do té doby jsou to ublíženecké výpady padesátníka, co už nemá fyzičku ani morál
    na to, aby ten kopec vydupal a zdupal, nebo seš obchoďák, kterýmu svejma hejtama na e-biking v gravity šlapu po živobytí?

    Jestli to druhé - hele, nikdo ti nedržel 9mm u hlavy, aby sis vzal úvěr na rozjetí bike-shopu a už vůbec tě nikdo nenutil, abys naskladnil
    e-biky. Jináč si tvoje věčně ubrečený hemzy nedokážu vysvětlit. Neznám totiž moc lidí, kteří by celý život holdovali gravity (psal si, že si
    stál v 90. letech u zrodu MCR DH) a najednou z ničeho nic to hodili do hajzlu a pořídili si odstrkovadlo jako tu jedinou správnou cestu.

    Buď si schizofrenik, tělesně postiženej nebo kecáš....nebo teda ten blbej obchoďák, co se snaží udat svoje zboží :-)

  • anonymní uživatel Elektronik Supersonik 19.11.2019 v 20:01

    ty ses vazne zvlastni tvor Ado :) ale diky zes mi zakejhal

  • anonymní uživatel faller 20.11.2019 v 8:54

    "až budeš umět to co Kuba, tak mluv" - proč se sám neřídíš vlastníma radama? :D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 20.11.2019 v 10:03

    2 faller

    protože nepodporuju e-bike v gravity, proto. To co Kuba samosebou neumím, ale naštěstí nejsem článek v řetězci, co hodlá dobrovolně podporovat naředění DH/FR krve novou skupinou rychlokvašek, co bez e-biku na ten kopec ani nevyfuní.....a že to maji profíci jako druhý, třetí kolo pro radost? ať mají, přeju jim to. K těm můj hněv ale nesměřuje :-)

  • anonymní uživatel faller 20.11.2019 v 10:33

    nikoho směr tvýho hněvu nezajíma, ne každej totiž chce "řešit blbosti místo ježdění"

  • anonymní uživatel Elektronik Supersonik 20.11.2019 v 13:00

    mozna bys mel Ado zalozit nejakou komisi, ktera by pripadneho zajemce o emtb nejdrive dukladne proklepla, prolustrovala ho stran skillu a zkusenosti, a pokud by nasledne prosel i testem z marxismu-freeriderismu dostal by stempl, ze ma na elektrokolo narok

  • anonymní uživatel Ádoš 20.11.2019 v 13:03

    2 faller

    "THUMBS UP" tak si pobreč u Elektornika :-) já s tím pod článkem nezačal - jestli máš alzheimera, tak si ještě jednou projeď chronologicky
    příspěvky. To byla až reakce na jeho další (asi stý v řadě) ublížený kňourání, kdy si mě bere do huby aniž by článek tématicky zapadal
    do jeho osobní války se mnou. Hlavně, že vidí můj nick - co píšu je úplně jedno :-)

  • anonymní uživatel faller 20.11.2019 v 13:40

    měl pravdu, tak tu nebreč

  • anonymní uživatel Ádoš 20.11.2019 v 14:11

    aha, tak si kup motorku nebo auto Pepíku, protože "hlavně neřešit blbosti a jezdit žejo" :-)

    Já ten hejt neodstartoval, Kubovi přeju vše dobré, je to skvělej rider - to že je tu pár ublíženečků,
    který špatně vydejchávaj, že se jim směju za to, že bez studu propagujou, jak si to na kopci co nejvíc
    zjednodušit, neovlivnim.

    Motto dne je totiž "neřešit blbosti, ale jezdit" :-D na čem, to je prej podle některých expertů vlastně jedno...

  • anonymní uživatel faller 20.11.2019 v 14:26

    vidím tu jen jednoho ublížence kterej nemůže vydejchat že si každej jezdí na čem chce, nebo zrovna řeší jiný blbosti, ty experte

  • anonymní uživatel Marek (marekm (a) seznam.cz) 20.11.2019 v 14:27

    Vyhlašuji anketu o to kdo uhádne, kolik má Ádoš let!
    a) tak málo, že ho ještě nepustili na e-bike, aby o něm mohl referovat
    b) tak hodně, že ho už nepustili na e-bike, aby o něm mohl referovat
    c) je mi to jedno, neřeším blbosti

  • anonymní uživatel Lukáš (lukyn.hl (a) seznam.cz) 20.11.2019 v 14:47

    Za c).. Nevím o čem to tady mluvíte, ale je to zbytečný :) moc se nedržíte toho ''neřešte blbosti''

  • anonymní uživatel PTBack 20.11.2019 v 15:38

    Je fakt vtipný že pod článkem u kluka, kterej lítá na "béemixu" se strhne diskuse o e-bike, kterou ale začal někdo tím, že si tu vzal do huby Ádoše, o kterým ten článek fakt není. Možná frustrace z toho, že tak nemůže učinit doopravdy. ;D Osobně ty Ádošovy trendy kecy o "scéně, thumbs up apod. nemusím ale v elektrokolech s ním souhlasím a už se to probralo mnohokrát. Jinak hoši pěknej duel a přece se nedáte:D

  • anonymní uživatel CanaLL 20.11.2019 v 17:37

    A JE TO TU! :D ...blesky lítaj!

  • anonymní uživatel CanaLL 20.11.2019 v 17:38

    Kubovi veeeeeelkej RESPEKT!

  • anonymní uživatel Gabosh 20.11.2019 v 22:58

    Kubovi velký respekt! I jeho videa fakt baví. Ádošovi dávám za pravdu, ALE nekážeš vodu a sám piješ víno;) a to pak sere, no... :).

  • anonymní uživatel Ewa Farna 21.11.2019 v 6:31

    Ádoš supluje v diskuzich ICE, tak ho nechte konat. Jinak to zdechne uplne. Pravda, ICE byl odbornik prez material a techniku jizdy. Ádoš to bere v jine rovine, takove odusevnele, obecne a mysli to uprimne

  • anonymní uživatel Koli 21.11.2019 v 11:49

    Ewa Farna: Ice byl odborník přes techniku a jezdec teoretik. Už se to teda dost zlepšilo, ale když jsem ho před 7 lety potkal někde v bikeparku tak jsem se musel smát. :D Ale hádky typu, že jsou skoky moc nebezpečný, protože je u dopadu strom, mi chybí... :D

  • anonymní uživatel Elektronik Supersonik 22.11.2019 v 13:55

    tady si s dovolenim odlozim nejake to cteni, nektere mistni uzivatele by to mohlo zaujmout, pripadne rozzurit, to uz necham na nich :)

    www.pinkbike.com/...

  • anonymní uživatel cubephotography (cube (a) cubephotography.cz) 22.11.2019 v 14:47

    když někomu přijde normální v CYKLISTICE použít motor k pohonu (ať už směrem nahoru, dolů..), je to jen jeho věc a nemá smysl to dál řešit..
    spíš si řikám: v začátcích DH a FR (klidně dnes enduro/trail) jsme jezdili na kolech s váhou přes 20kg, zábava to byla, ale když se postavil sjezďák na 16 - 17kg (rozumná varianta pro hobíka) bylo to k*rva o něčem jiném. Kolik dnes váží enduro, který snese 90% DH tratí v CZ?

    Chápu že ebiky mají nové technologie, super geošky, ale proč bych měl znovu jezdit na kole přes 20kg?? že mně pomůže na kopec? budu rychlejší na trailu, který není tak z kopce?

  • anonymní uživatel faller 22.11.2019 v 16:55

    cubephotography

    co třeba protože tě to na tom bude prostě bavit? To je jako kdybys dřív tvrdil že nemá cenu stavět sjezďáka o 3-4kg lehčího protože je to jen marketingovej tah pro nenasytný prodejce a hobík to ani nepozná, nebo že správnej sjezďák musí vážit minimálně 20kg aby drtil šutry pod koly... je to prostě rychlejší a to každej gravity jezdec, nesvázanej předsudkama a ortodoxní vírou, musí jednoduše ocenit bez jakýhokoliv obhajování sebe sama

    It's like Greg Lemond said: "It doesn't get easier, you just get faster"

    Jo a Kubovi fandim a jsem rád že se nastěhoval sem k nám :-) pěknej rozhovor!

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 23.11.2019 v 7:37

    Jenže pokud budou pokračovat v trendu stavět dirty velké jako baráky, tak i ty dortové kola budou muset mít určitě elektromotor. To dá rozum

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí