Hlavní obsah

Oblíbené slimky? Titul nejmódnějších džínů sezony nezískaly!

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Jak vybrat v nové sezoně ty nejstylovější džíny? Máme pro vás extrémně jednoduchou radu – nepouštějte si je příliš blízko k tělu. Nad úzkými slimkami totiž vítězí kalhoty, které mají širší nebo alespoň rovné nohavice. Tak které si odnesete do kabinky?

Článek

Než začnete namítat, že své milované džíny nevyměníte za nic na světě, uklidníme vás – o náhradě to vůbec není. Pokud máte osvědčený střih, který vám dokonale padne, určitě se ho nevzdávejte. Ale není od věci věnovat pozornost módním novinkám – možná mezi nimi najdete nové favority.

Pokud budeme mluvit čistě o trendech, musíme si nechat oblíbené slimky až na konec. Za nejmódnější jsou momentálně považovány džíny volnějšího střihu, těsně v závěsu se drží mom jeans neboli máminy džíny (které se dočkaly malého faceliftu), a chybu neuděláte ani s rovnými rourami. Při pohledu na nové kolekce si také nelze nevšimnout, že jsou na ústupu kusy s dírami – džíny s roztrhanými koleny příliš netáhnou.

Nezapomínejte také, že denim nemusí být jen modrý. V obchodech najdete spoustu stylových kousků v tmavě šedé, černé nebo světlé variantě. Určitě je zkuste! A teď už se pojďme pustit do výčtu těch nejmódnějších střihů.

Trend číslo jedna

Volné nohavice v téhle sezoně jednoznačně vítězí. Pokud vás zajímá, jak vypadá jeden z nejmódnějších střihů současnosti, tady je! Tento typ džínů navíc mívá měkčí materiál, což znamená ještě více pohodlí pro jeho nositelky.

Foto: Archiv firmy

Džíny Zara, 799 KčFoto: Archiv firmy

Podoba čistě záměrná

Máte vřelý vztah ke klasickým plátěným chino kalhotám (decentní střih)? Pak je dost velká šance, že si zamilujete i jejich moderní džínovou verzi. Tmavě modré „chinosky“ jsou nesmírně variabilní a kromě bot na podpatku se přátelí i s přízemními páry. Podpatky jsou fajn, ale ani teniskami nic nepokazíte.

Foto: Archiv firmy

Džíny Esprit, 1399 KčFoto: Archiv firmy

Zpátky do minulosti

Pokud už jste stihly navázat přátelství s širšími kalhotami (a nemusí to být nutně jenom džíny), můžete se pustit do dalšího trendu – balonového střihu. Pod tímto termínem najdete džíny, které jsou nejvolnější přes stehna a působí trochu retro. Proto je doporučujeme kombinovat s nadčasovou klasikou nebo moderními kusy.

Foto: Archiv firmy

Džíny Bershka, 899 KčFoto: Archiv firmy

Značka relax

Líbí se vám představa volnějších džínů, ale předchozí varianty byste si do šatníku nepustily? Zapátrejte po kalhotách se štítkem „relax“, které nejsou tak široké, ale stále působí příjemně nenuceně. A klidně se odkloňte i od klasické modré varianty!

Foto: Archiv firmy

Džíny Mango, 899 KčFoto: Archiv firmy

A proč ne bílá?

Na otázku „proč ne bílá“ byste nám určitě poskytly desítky odpovědí. Uznáváme, že nejde o zrovna nejpraktičtější barvu, obzvlášť v zimním období. Ale kdo by jí tohle všechno neodpustil, když se na ni tak dobře dívá? Světlé džíny se navíc kombinují maximálně jednoduše a bát se nemusíte ani zkrácených verzí. Od chladu vás ochrání kotníkové boty.

Foto: Archiv firmy

Džíny Mango, 899 KčFoto: Archiv firmy

Nová módní stálice

Rozepisovat se o mom jeans není nutné – pokud sledujete módní trendy, tyhle kalhoty do pasu určitě znáte, a dost možná už i nějakou dobu nosíte. Protože ale jejich sláva rozhodně neupadá, nesmíme na ně v našem výčtu zapomenout. Z „máminých“ džínů se holt stala stálice našich šatníků a pokud jste je ještě neměly na sobě, přimlouváme se minimálně za jejich vyzkoušení.

Foto: Archiv firmy

Džíny H&M, 799 KčFoto: Archiv firmy

Mom jeans trochu jinak

U populárních mom jeans ještě chvíli zůstaneme. Sehnat se dá totiž i verze se zúženými nohavicemi – ta může vyhovovat i těm z vás, které se v devadesátkové klasice necítí. Zní vám tahle představa lákavě? Vyzkoušejte si námi vytipovanou variantu nebo hledejte „slim fit mom jeans“.

Foto: Archiv firmy

Džíny Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firmy

Holčičí džíny

S boyfriend džínami vedle nešlápnete. Pokud ale chcete vyzkoušet něco jiného, odneste si do kabinky kalhoty s označením „girlfriend jeans“. Ty jsou o něco ženštější verzí zmiňovaných boyfriendů, oblíbit si je proto mohou i zaryté milovnice slimek. Mimochodem, pokud máte ve všem tom názvosloví zmatek, nastudujte si našeho průvodce džínovým světem.

Foto: Archiv firmy

Džíny H&M, 799 KčFoto: Archiv firmy

Narovinu

V dobách, kdy byly slimky číslo jedna, nebylo o džínách s rovnými nohavicemi téměř slyšet. Momentálně se ale téhle klasice věnuje spousta pozornosti a my musíme říct, že zaslouženě! Máte je schované v šatníku? Nejvyšší čas je oprášit.

Foto: Archiv firmy

Džíny Mango, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Když slimky, tak do pasu

Úzkých kalhot se samozřejmě vzdávat nemusíte. A pokud si chcete pořídit nové do sbírky, tady je pár rad – zapomeňte na prodřená kolena, nebojte se vyššího pasu (nic jiného vám tolik neprodlouží nohy) a zkuste pro změnu sáhnout po tmavším odstínu.

Foto: Archiv firmy

Džíny Reserved, 649 KčFoto: Archiv firmy

Kouzelný shaping

Pokud vás trendy nechávají chladnými, a jediné, o co stojíte, je optické zeštíhlení, bude se vám hodit náš závěrečný tip. Určitě víte, že se k tomuto účelu nejvíc hodí užší kalhoty, které postavu zbytečně nerozšíří. Znáte ale kousky s shaping (tedy tvarujícím) efektem? Díky speciálnímu strečovému materiálu a provedení perfektně stáhnou postavu, a když si ještě vyberete tmavší odstín bez často nelichotivého šisování, máte vyhráno!

Foto: Archiv firmy

Džíny H&M+, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Džíny už máte vybrané! A jak jste na tom s klasikou jménem černé kalhoty? Podívejte se, jak vybrat ty pravé pro vaši postavu!

Reklama

Načítám