5 naštvaných herců, které v pokračování filmů někdo nahradil

18.11.2019

Jak už jsme několikrát psali, herecká profese není zrovna snadné řemeslo. Ačkoliv to navenek může vypadat, že slavní herci pracují jen několik dní v roce a zbytek svého života tráví na večírcích, ve většině případů jejich život není tak pohádkový. Kromě hraní se musí na své role připravovat, vytvářet si kontakty a domlouvat si budoucí herecká angažmá.

I když se jim však podaří sehnat roli ve filmové sérii, ani tehdy nemají jistotu, že si ji udrží. Čas od času se totiž stane, že je jejich role v pokračováních filmů přidělena jejich kolegům, což původní herci často velmi těžko nesou. V dnešním článku vám představíme pět přesně takových případů, kdy byli herci rozzuřeni tím, že je v jejich roli v následujících filmech série někdo vystřídal.

5. Leslie Jones – Krotitelé duchů

První herečkou dnešního seznamu je rodačka z Tennessee Leslie Jones (52). Jones se proslavila svým účinkováním v americkém zábavním pořadu Saturday Night Live a později začala, jako většina účinkujících z SNL dostávat i velké filmové nabídky. Když jí však v roce 2016 padla k nohám role v remaku Krotitelů duchů, měla jí raději rychle odmítnout, aby si ušetřila starosti.

Přes velkou vlnu nespokojenosti s filmem se v roce 2020 dočkáme jeho pokračování. Poměrně překvapivě však tento snímek nebude navazovat na předchozí film, ale bude se odehrávat v osmdesátých letech, v éře původních filmů. Hlavní role tak samozřejmě nepřipadnou ženám filmu z roku 2016, ale jiným hercům, což Jones rozčílilo do běla.

Jones je velmi aktivní na sociálních sítích, a tak na sebe její hněv nenechal dlouho čekat. Na svůj Twitter v den oznámení připravovaného filmu umístila velmi dotčený příspěvek, ve kterém ventilovala své rozhořčení. Mimo přirovnání filmových tvůrců k Donaldu Trumpovi (73) se herečka ve svém Tweetu rozčilovala i nad celkovým směřováním série.

4. Terrence Howard – Iron Man

Následující herec si ve své herecké kariéře prošel jednou z nejproslulejších „válek“ s filmaři. Terrence Howard (50) přišel o desítky milionů dolarů, které mohl vydělat. Co se mu přihodilo? Kvůli požadování větší výplaty se mu podařilo „dostat padáka“ od komiksového giganta Marvel, v jehož prvním Iron Manovi ztvárnil Jamese „Rhodeyho“ Rhodese, který byl později znám jako superhrdina Warmachine.

Od druhého Iron Mana se totiž role ujal Don Cheadle (54), který v roli zůstává dodnes. Jak ale k výměně herců přesně došlo? Podle Howardova přesvědčení může za jeho vyhazov představitel hlavní role – Robert Downey Jr. (54). Ten mu dle jeho názoru přebral peníze, které měl původně dostat přidáno Howard.

Namísto slíbených osmi milionů dolarů za druhý díl byl Howardovi nabídnut pouze jeden milion, což herec bez rozmyslu okamžitě smetl ze stolu. Jak tento spor probíhal ve skutečnosti, se asi nikdy nedozvíme, jisté je jen to, že byl Howard se svým nahrazením veřejně nespokojený a stěžoval si na něj, kdykoliv dostal příležitost.

3. Crispin Glover – Návrat do budoucnosti

Znalci dobrodružné sci-fi série Návrat do budoucnosti už možná tuší, kam míříme dalším bodem dnešního článku. Ten se totiž točí okolo amerického herce Crispina Glovera (55), který si v prvním díle série zahrál George McFlye, otce hlavního hrdiny. V jeho filmografii však naleznete pouze první snímek série z roku 1985, jelikož jej v dalších dílech nahradil Jeffrey Weissman (61).

Možná jste si však této změny ani nevšimli, jelikož měl Weissman svůj obličej v maskérně upraven tak, aby co nejvíce vypadal jako Glover. A proč byl tedy Glover v roli nahrazen? Údajně se při natáčení prvního dílu několikrát nepohodl s filmaři a neustále chtěl na filmu něco měnit. Navíc se dožadoval vyšší mzdy, než která mu byla původně slíbena.

Mohlo by se zdát, že jeho vyhazovem celá situace skončila, ale opak je pravdou. Glover byl natolik rozhořčen, že se filmaři rozhodli Weissmana nalíčit tak, aby vypadal jako on, že studio zažaloval. Obě strany se nakonec dohodly na mimosoudním vyrovnání, aby se vyhnuly zdlouhavému a nákladnému soudnímu procesu.

2. Jared Leto – Sebevražedný oddíl

S úspěchem nového Jokera nemůžeme opomenout případ Jareda Leta (47), který si tohoto ikonického padoucha zahrál v podprůměrném Sebevražedném oddílu. Když se Leto dozvěděl, že bude Sebevražedný oddíl jediným filmem, ve kterém se do vyšinutého klauna převtělí, neunesl to a rozhodl na tvůrce zaútočit.

Leto svou roli naprosto zbožňoval, a jelikož je jedním z herců, kteří svými rolemi žijí i mimo objektivy kamer, byl pro něj onen vyhazov opravdu velkou ránou. Když se dozvěděl, že se chystá Jokerův sólový film, kterého se neměl účastnit, požadoval, aby bylo jeho natáčení zrušeno. Údajně mu byl totiž film o Jokerovi dříve také přislíben, a tak se dožadoval okamžitého zrušení filmu s Joaquinem Phoenixem (45) v hlavní roli.

1. Alec Baldwin – Hon na ponorku

Filmová kariéra Aleca Baldwina (61) začala už na začátku osmdesátých let, ale pořádně odstartovala až na přelomu let devadesátých. Tehdy například ztvárnil slavného agenta Jacka Ryana v napínavém filmu Hon na ponorku. Jak možná víte, Jack Ryan je hrdinou, který pochází ze série románů spisovatele Toma Clancyho, a podobně jako James Bond se i Jack Ryan objevil v mnoha různých filmech.

Stejně jako Jamese Bonda však i Jacka Ryana hrálo během jeho filmového života hned několik herců, což je fakt, který úplně „nevoněl“ Baldwinovi. Když se Baldwin dozvěděl, že role v pokračování s názvem Vysoká hra patriotů připadne Harrisonu Fordovi (77), začal okamžitě zuřit. Není se ale čemu divit, celá výměna totiž proběhla za jeho zády, a to kvůli tomu, že studio Paramount údajně dlužilo Fordovi nějakou službičku.

Ze strany filmařů však začaly přicházet jiné zprávy o tom, že se s Baldwinem velmi těžko spolupracuje, a že ona výměna proběhla kvůli vzájemné nedůvěře mezi tvůrci a hercem. Pravda bude asi někde na půl cesty.

(tod)

Fandím
5 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Crispin Glover, Jared Leto, Alec Baldwin, Terrence Howard

Filmy:
Iron Man 2, Návrat do budoucnosti II, Vysoká hra patriotů

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
američtí herci, Krotitelé duchů film, hollywoodští herci, Jared Leto role, Joker, Leslie Jones role, Leslie Jones Krotitelé duchů, Krotitelé duchů zajímavosti, Terrence Howard role, Terrence Howard Iron Man, Terrence Howard zajímavosti, Crispin Glover role, Crispin Glover zajímavosti, Jared Leto postavy, Joker herci
TOPlist