Jednu věc od Age of Empires IV rozhodně nečekejte: mikrotransakce
zdroj: tisková zpráva

Jednu věc od Age of Empires IV rozhodně nečekejte: mikrotransakce

18. 11. 2019 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jsme snad svědky nového trendu? Letošní Need for Speed Heat vyšlo bez jediné možnosti utratit v něm další koruny. To samé platí i o Star Wars Jedi: Fallen Order, který postrádá dokonce i multiplayer. A pokud jste se obávali, že si každého jednotlivého dělníka v Age of Empires IV budete muset koupit za reálné peníze, tak už se bát nemusíte.

Kreativní ředitel hry Age of Empires IV Adam Isgreen se s touto zprávou svěřil webu PCGamesN během slavnostní představovačky v Londýně v rámci X019. „Myšlenka mikrotransakcí v realtimové strategii je zcestná. DLC a rozšíření jsou oblasti, které budeme v případě Age 4 zkoumat.“

To je samo o sobě dost zajímavou informací, ale Isgreen dodává, že stejný přístup chystají u všech Age of Empires, včetně právě vydané Age of Empires II: Definitive Edition. Nicméně nepočítejte s novou civilizací. Současných 35 prý bohatě stačí a fanoušci po nových ani nevolají.

zdroj: Archiv

Ostatně hlas fanoušků bude důležitým faktorem při rozhodování, čím dalším všechny AoE hry obohatit. V případě definitivní edice dvojky je prý hlad po nových herních režimech. Vývojáři tedy budou naslouchat komunitě a dělat to, co je nejvíc žádané a dává to smysl.

„I když už máme plány s tím, kam se chceme vydat po vydání Age 4, v případě rozšíření a podobných věcí bude spousta procesů řízená komunitou a hráči, kteří nám řeknou, jakým směrem by se hra podle jejich názoru měla ubírat,“ dodává Isgreen.

Zatím neznáme datum vydání Age of Empires IV, ale víme, že kromě standardní cesty se hry dočkáte i v předplatném Game Pass na PC.

Nejnovější články