TOPlist

Sony v roce 2020: čtyři vlajkové lodě a 3 telefony střední třídy

xperia 3 1

Smartphonů značky Sony se rok od roku prodává stále méně, přesto se japonský gigant nevzdává a pouští na trh nová zařízení. Letošní Xperie přišly s odvážným poměrem stran displejů 21:9, v příštím roce bychom se měli dočkat jejich nástupců, a to ještě v hojnějším množství. Podle posledních zpráv se Sony bude věnovat především segmentu těch nejvybavenějších smartphonů, přičemž očekávat máme hned 4 modely poháněné dosud nepředstaveným čipsetem Qualcomm Snapdragon 865 a podporou sítí 5G. Tu mají dostat i některé modely střední třídy poháněné čipsetem Qualcomm Snapdragon 735.

Xperia 1.1 a 5.1

Letošní vlajkové modely Xperia 1 a 5 se údajně dočkají řadových nástupců s označením Xperia 1.1 a 5.1. Oba telefony mají dostat fotoaparát se čtyřmi čočkami na zádech, větší model si údajně vyslouží 4K OLED displej, menší bude mít „pouze“ Quad HD rozlišení. S těmito telefony bychom se údajně měli setkat už v únoru na veletrhu MWC v Barceloně.

Sony Xperia 5

Xperia 3

Možná ještě dříve by mohla být představena i zbrusu nová Xperia 3, která má zaujmout kompaktním tělem s netradičně prohnutými zády. Telefon má dostat displej o poměru stran 21:9 a Quad HD rozlišení, 5G konektivitu a trojici hlavních fotoaparátů.

Spekuluje se, že tento telefon bude dostupný exkluzivně pouze u japonského operátora DoCoMo.

Xperia 0

Překvapivým telefonem má být model Xperia 0 chystaný na druhou polovinu příštího roku. Údajně se bude jednat primárně o fotomobil, který údajně dostane šestičočkový fotoaparát s následující konfigurací.

xperia 0

Xperia 0 bude pravděpodobně představena příští rok v září na berlínském veletrhu IFA.

Xperia 9.1 a 10.1

Své nástupce mají dostat i modely Xperia 10 a 10 Plus, byť větší model si prý vyslouží poněkud nelogické označení Xperia 9.1. U obou telefonů se očekává podpora sítí 5G a premiéra na únorovém veletrhu MWC. Posledním chystaným modelem má být Xperia 8.1, s ní se však počítá pouze u japonských operátorů.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku