TOPlist

Samsung se chystá na příchod ohebného véčka. Omylem jej prozradil na webu

samsung galaxy fold 2 concept

Před třemi týdny se uskutečnila vývojářská konference Samsungu, na které korejský gigant odhalil nový plánovaný způsob využití ohebného displeje ve světě smartphonů. Nástupce modelu Galaxy Fold by mohl mít véčkovou konstrukci, podobně jako nedávno představená Motorola RAZR. O tom, že Samsung chystá nový ohebný telefon, svědčí i oficiální stránky podpory.

support

Ohebné véčko bude levnější než současný Fold

V nich se objevilo dosud neznámé zařízení s kódovým označením SM-F700F, současný Fold přitom nese označení SM-F900F. Podle čísel se dá odhadovat, že příští ohebný model nemusí patřit do nejvyšších řad, s čímž korespondují i nejnovější informace Ishana Agarwala.

Podle něj má tento model disponovat pouze 4G konektivitou, pamětí s kapacitou 256 GB a dvěma barevnými variantami – černou a fialovou. Telefon má být levnější než současný Fold a má dorazit na spoustu trhů včetně Evropy. Je pravděpodobné, že se telefon nebude jmenovat Galaxy Fold 2, neboť se nebude jednat o přímého nástupce, byť o slovíčko Fold v názvu zřejmě nepřijdeme.

Spekulovalo se, že Samsung představí své ohebné véčko již zítra, a to pod označením W20 5G, avšak čínská certifikace TENAA prozradila, že tento model bude pouze upravená verze současného Foldu s integrovanou 5G konektivitou pro čínský trh.

Příchod chystaného véčka tak odhadujeme na začátek příštího roku, možná společně s telefony řady Galaxy S11.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku