Hlavní obsah

Krach na Tinderu, čínská válka se smetím a boeing bez posádky

Den očima Filipa Kalčáka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 18. listopadu vybíral redaktor Filip Kalčák.

Článek

Na začátek pracovního týden přináším jeden tip na výlet. Vstáváte každý den levou nohou a všechno vás vytáčí? Vypravte se na negativní cestu do Finska. Tamní městečko Puolanka se profiluje jako království negativity. Místní ji propagují jako nejpesimističtější obec na světě. Městečko je odlehlé, není v něm co dělat a populace stárne. Zoufalý mladík se snažil v obci nalézt vysněnou polovičku pomocí seznamovací aplikace Tinder. Z displeje na něj ale zazářilo jméno, které dobře znal. Byla to jeho matka.

Zatopené Benátky hlásí, že hladina vody klesá. Po několikadenním povodňovém poplachu se začíná situace v italském městě uklidňovat. Voda pozvolna ustupuje. V pondělí se ve městě opět otevřely školy. Místní začínají vysoušet obýváky a sčítat ztráty. Doufejme, že se letošní mohutné záplavy jen tak nevrátí. Benátky by pak už nebyly město na vodě, ale město ve vodě.

Čína prohrává boj s nadměrným odpadem. Největší čínská skládka u města Si-an je už plná. A to o čtvrtstoletí dříve, než hádaly původní propočty. Skládka o rozloze stovky fotbalových hřišť měla denně pojmout dva a půl tisíce tun smetí. Místo toho se dočkala denní várky 10 tisíc tun odpadků. Čína tak začíná mít s odpadem solidní problém. Koncept bezedného koše, do kterého se dá i přes zdánlivou plnost vždy ještě něco přihodit, tady úplně nefunguje.

Někdo vytahuje z rybníka kapry, jiný nevybuchlou munici. V nebezpečnou zábavu se proměnila kratochvíle tří dětí ve východním Německu, které pomocí silného magnetu hledaly poklady na dně rybníka. Při jednom z výlovů objevily nevybuchlé bomby a náboje z druhé světové války. Děti naštěstí rychle alarmovaly ostatní a nikomu se nic nestalo. Tenhle úlovek se na štědrovečerní tabuli doufám nedostane.

Na další zajímavé události, které s sebou přinesl 18. listopad, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované