Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Shenmue 3 se smí zrecenzovat až dva dny po vydání

+ startovní trailery.

Deep Silver se ani trochu nebojí vyslat tuto japonskou hru pro PC/PS4 na trh v hlavní předvánoční sezoně. Jak říká jejich šéf Klemens Kundratitz, letošní "mezi-generační" podzim je oproti loňsku velmi slabý na nové velké tituly, takže toto načasování neublíží, naopak může jedině prospět.

Zvláštní je jiná věc. Média ve Velké Británii, která review-verzi Shenmue 3 obdržela v předstihu, kupodivu nesmí publikovat recenzi v den vydání, tedy v úterý 19. listopadu, nýbrž až o dva dny poté, 21. listopadu.

Něco takového je velmi nestandardní a neznáme přesné motivy, které k tomu výrobce vedly. Ale už dávno neplatí nepsané pravidlo, že by snad něco chtěl tajit, nebo že když se embargo uvolní až v den vydání, že hra musí být špatná či závadná (viz vychvalovaný Star Wars Jedi: Fallen Order minulý pátek).

Paradoxem je, že americká média mají embargo odlišně stanovené už na úterý, takže verdikty se brzy dozvíme tak jako tak. A kdo Shenmue 3 podpořil na Kickstarteru, obdrží svůj klíč v těchto dnech, tudíž mu nic nebrání v sepsání recenze, když se k ničemu nezavázal, stejně jako lidé, kteří si hru standardně koupí v obchodech.

Níže dva startovní trailery, v angličtině a japonštině:

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Read this next