Legendární hvězdě Discopříběhu Rudolfu Hrušínskému je dnes 49 let: Co jste o filmu dodnes netušili?

Do povědomí diváků vstoupil ve svých 16 letech rolí kominického učně ve filmu Discopříběh. V dospělosti se filmu věnoval sporadicky, divadlu prakticky vůbec. Později údajně na několik let přesídlil do Španělska, kde si měl otevřít restauraci. Začátkem nového tisíciletí se zřejmě zčásti vrátil do Česka a objevil se v několika filmových a společenských projektech.
Zdroj: Youtube
Do povědomí diváků vstoupil ve svých 16 letech rolí kominického učně ve filmu Discopříběh. V dospělosti se filmu věnoval sporadicky, divadlu prakticky vůbec. Později údajně na několik let přesídlil do Španělska, kde si měl otevřít restauraci. Začátkem nového tisíciletí se zřejmě zčásti vrátil do Česka a objevil se v několika filmových a společenských projektech.Do povědomí diváků vstoupil ve svých 16 letech rolí kominického učně ve filmu Discopříběh. V dospělosti se filmu věnoval sporadicky, divadlu prakticky vůbec. Později údajně na několik let přesídlil do Španělska, kde si měl otevřít restauraci. Začátkem nového tisíciletí se zřejmě zčásti vrátil do Česka a objevil se v několika filmových a společenských projektech.Do povědomí diváků vstoupil ve svých 16 letech rolí kominického učně ve filmu Discopříběh. V dospělosti se filmu věnoval sporadicky, divadlu prakticky vůbec. Později údajně na několik let přesídlil do Španělska, kde si měl otevřít restauraci. Začátkem nového tisíciletí se zřejmě zčásti vrátil do Česka a objevil se v několika filmových a společenských projektech.Do povědomí diváků vstoupil ve svých 16 letech rolí kominického učně ve filmu Discopříběh. V dospělosti se filmu věnoval sporadicky, divadlu prakticky vůbec. Později údajně na několik let přesídlil do Španělska, kde si měl otevřít restauraci. Začátkem nového tisíciletí se zřejmě zčásti vrátil do Česka a objevil se v několika filmových a společenských projektech.+ 1 fotka+ 2 fotky

Kdo by neznal Discopříběh! V televizi ho pravidelně reprízují a pořád nás to baví. Ženy budou už navždycky zamilované do Rudolfa Hrušínského nejmladšího a všichni ostatní si budou i po sto padesátém opakování podupávat do rytmu písniček Michala Davida. Možná je však ještě pár věcí, které jste o filmu nevěděli!

Petra Járková
Petra Járková 19. 11. 2019 08:00

Pseudonym textaře

Texty i scénář psal Eduard Pergner - otec Terezy Pergnerové, který byl vášnivý kuřák a svoji neřest při psaní textů k písním ještě zvýšil. Dokázal denně vykouřit více než dvě krabičky cigaret. Pod texty a scénářem byl ale podepsán jako Boris Janíček, což byl jeho oblíbený pseudonym.

Ostříhaný Hrušínský

Když se Jirka (Rudolf Hrušínský nejmladší) rozhodne nechat ostříhat, tak to ve filmu vypadá, že ho dohola ošmiká budoucí manželka Jitka (hrála ji Jaroslava Bobková Stránská). Herečka to několikrát zkoušela, ale natrénovat to nedokázala. Rudu Hrušínského nakonec stříhala zkušená kadeřnice, ve filmu je pak jen záběr na její ruce.

Infarkt před premiérou

Premiéry filmu se nedožil Karel Vochoč, který ve filmu ztvárnil Jonáka, nečekaně ho zabil infarkt.

Premiéra v Plzni

Premiéra filmu byla v amfiteátru v Plzni, protože se tam téměř celý film natáčel. Na slavnostní promítání přišlo neuvěřitelných 22 tisíc diváků.

Slovenka nedala češtinu

Evu ztvárnila Slovenka Mariana Slováková, kterou si režisér Jaroslav Soukup vyhlédnul v magazínu, kde fotila módu. Mariana se ale nedokázala poprat s češtinou, proto ji musela předabovat Jana Mařasová.

Potměšil a úrazy

Ladislav Potměšil utrpěl během natáčení několik úrazů. Když naháněl svého filmového syna na železniční stanici, tak si natrhnul sval. Při scéně, kdy bouchl do dveří a rozbilo se sklo, se nepříjemně zranil. Protože filmaři chtěli, aby záběr vypadal realisticky, nechali ho bouchnout do opravdového, lehce naříznutého skla.

NA SNÍMKY ZE ŽIVOTA RUDOLFA HRUŠÍNSKÉHO NEJMLADŠÍHO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články