Témata
Reklama

ABB představuje virtuální Smart City

ABB Elektrotechnika spustila interaktivní Smart City na konci října před Světovým dnem měst. Online nástroj pro stolní počítače je přístupný přes abbsmartcities.com.

Interaktivní mapa ukazuje některá z bezpečných, inteligentních a udržitelných řešení, která mohou přispět k vytvoření komplexního inteligentního města.

Reklama
Reklama
Reklama

Polovina světové populace dnes žije ve městech, kde kvalitu života významně ovlivňují zejména faktory, jako je vysoká spotřeba energie a emise oxidu uhličitého. Produkty a řešení ABB Electrification umožňují řešit tuto problematiku různým průmyslovým odvětvím, veřejným službám i místním komunitám po celém světě,“ uvedla Amina Hamidi, ředitelka technologické divize ABB Electrification.

Náš online nástroj ukazuje jednotlivé technické prvky inteligentních budov, e-mobilitu, správu energie a datová centra, tj. stavební prvky bez nichž se neobejde žádný návrh komplexního inteligentního města,“ dodává Hamidi.

Světový den měst byl ustanoven v roce 2014 a slaví se 31. října. Upozorňuje na témata týkající se rozvoje a kvality života ve městech. Letošním tématem jsou udržitelná a odolná města. OSN uznává, že inteligentní technologie a digitalizace poskytují příležitosti ke snížení uhlíkové stopy měst.

Online nástroj Smart City se bude i nadále rozšiřovat a budou představeny další inovace a nová řešení.

Zdroj: Zpracováno redakcí z tiskové zprávy ABB

Reklama
Firmy
Související články
Technologické trendy 2021 #2 Revitalizace core systémů

Transformace stávajících technologií a vznik nových je tak rozsáhlý a rychlý, že ten, kdo chce držet krok a sledovat veškeré změny, se stává v podstatě celoživotním lovcem nových objevů a poznání. Technologický pokrok jde ruku v ruce s růstem ekonomickým a v některých případech stojí za průlomovými změnami. Společnost Deloitte každoročně připravuje studii Deloitte Tech Trends. Nejinak tomu i letos. Pojďme tentokráte nahlédnout do druhého trendu a to Revitalizace core systémů.

Technologické trendy 2021 #1 Vliv technologií na obchodní strategie

Transformace stávajících technologií a vznik nových je tak rozsáhlý a rychlý, že ten, kdo chce držet krok a sledovat veškeré změny, se stává v podstatě celoživotním lovcem nových objevů a poznání. Technologický pokrok jde ruku v ruce s růstem ekonomickým a v některých případech stojí za průlomovými změnami. Společnost Deloitte každoročně připravuje studii Deloitte Tech Trends. Nejinak tomu i letos. Pojďme postupně nahlédnout na vybrané trendy 2021.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Precizní zemědělství a nástup umělé inteligence

Digitalizace a technologické inovace stále více promlouvají do zemědělství. U precizního zemědělství můžeme v letošním roce očekávat výrazný nárůst popularity a implementace. Zemědělci budou také více využívat Internet věcí)a můžeme se těšit i na nástup umělé inteligence. Ta se bude prosazovat nejen u monitorování, postřiku či sklizně plodin či u systémů pro předpověď, optimalizaci a řízení zemědělských procesů. 

Implementace inovací napříč obory

Tradiční způsoby práce se mění zejména kvůli stále většímu zapojení moderních technologií a inovačních řešení. Mnoho odvětví se v současnosti nachází na prahu nové éry – dokazují to i nejnovější průzkumy. Podle těch se v Česku chystá v dalších letech investovat do digitalizace 53 % firem a do inovací až 65 %, nejvíce těch průmyslových. Slibují si od toho nejen jejich další růst a udržení kroku s dobou, ale také zvýšení efektivity a produktivity ve spojení se snížením nákladů. Budoucnost českých firem tedy spočívá v inovacích, níže uvádíme několik z nich z různých oblastí podnikání, které se nebály využít příležitosti a nabízí zajímavá řešení.

Nenaleťte kyberzločincům o dovolené – bezpečnostních tipy

Stále více lidí nedává svůj počítač, tablet nebo mobilní telefon z ruky ani na dovolené. Kyberzločinci si ale volno neberou, i na cestách je proto potřeba dávat pozor na bezpečnost dat i elektronických zařízení. Pokud se vám dovolená nemá prodražit o ztráty způsobené nenechavci v kyberprostoru, ani si ji nechcete zkazit nepříjemnými události, buďte opatrní na své přístroje i data.

Chytré domácnosti pro úspory energií

Jedním z nejrychleji rostoucích trhů je trh s chytrými domácnostmi. Podle analýzy GlobalData se dokonce do roku 2025 hodnota chytrých domácností zdvojnásobí na 75 miliard dolarů oproti roku 2020. Kromě toho, že by se investice do chytrých technologií měla uživatelům vrátit v podobě 

Pneumatiky pro tradiční Velkou cenu Británie v Silverstone

Tento závodní víkend zavede týmy F1 na jeden z nejstarších okruhů závodního kalendáře. Trať na bývalém letišti v Silverstone je s přestávkami jeho součástí již od roku 1950. Charakteristické jsou pro ni rychlé zatáčky, které kladou extrémní nároky na vozy i pneumatiky. Správnou volbou tu tak budou nejtvrdší tři směsi z nabídky Pirelli.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit