Začíná podcast Parabible. Poslouchejte biblické příběhy v netradičních kulisách moderního Česka

19. listopad 2019

Na Radiu Wave a portálu mujrozhlas.cz odstartuje první adventní neděli 1. prosince nový podcast Parabible. Evangelický kazatel Alexandr Flek v něm každý prosincový den čte jeden z příběhů ze své stejnojmenné knihy, ve které převyprávěl vybrané kapitoly z Bible zasazené do kulis a jazyka současného Česka. 

Jak by vypadal příběh Ježíše Krista, kdyby se neodehrával mezi Betlémem a Jeruzalémem, ale slezskými Nošovicemi a Prahou? Je dva tisíce let stará literární látka vhodná pro aktualizaci, aniž by se ztratila její hloubka? Na to všechno v roce 2018 odpověděla publikace jménem Parabible. Radio Wave nyní přináší její audioverzi s autorským čtením Alexandra Fleka a úvody Petra Wagnera, jednoho z moderátorů pořadu Hergot!.

Od první adventní neděle 1. prosince až do silvestra bude Parabible ke slyšení každý den ve vysílání Radia Wave. Kromě kompletního převyprávění Ježíšovy cesty od narození po nanebevzetí přinese Parabible také několik bonusů z Nového i Starého zákona, včetně parafrázované modlitby Otčenáš.

Proč jede Ježíš na Hradčany na vypůjčeném kole? A mohli by jeho učedníci místo rybářského povolání dělat třeba IT techniky? Pokud chcete nahlédnout pod pokličku biblického textu, poslechněte si ukázku z nového podcastu Parabible v podání Alexandra Fleka a s úvodem Petra Wagnera.

Podcastová série Radia Wave Parabible vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujrozhlas.cz. Jednotlivé díly Parabible najdete postupně od 1. prosince každý den na stránce wave.cz/parabible a od 4. prosince na mujrozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty. Více informací o knize Parabible najdete na www.parabible.cz.

autor: Radio Wave
Spustit audio