Podle Trousila není Harba třetiligový hráč a věští mu opět elitní soutěž. Pomůže Karviné?

Podle Trousila není Harba třetiligový hráč a věští mu opět elitní soutěž. Pomůže Karviné?

Jednatřicetiletý bosenský útočník Haris Harba aktuálně působí v MSFL v barvách Vyškova, za který během devíti podzimních duelů skóroval čtyřikrát. Ve třetí nejvyšší soutěži by se však nemusel dlouho zdržet...

Jak zaznělo na serveru isport.blesk.cz, bývalý snajpr Hradce Králové, Jihlavy, Zlína či Slovácka, kde se ovšem vůbec neprosadil, by mohl brzy zamířit do Karviné, kam ho láká její nový kouč Juraj Jarábek, jenž ho dobře zná ze společného působení na Slovensku.

Ofenzivní hráč už má z asebou i angažmá v Turecku, Albánii i Jižní Koreji, podle svých slov se však na oněch destinacích fotbalově ztratil a když se k herní formě přidaly i potíže z achilovkami, z nejvyšší úrovně musel pryč...

Jeho nynější kouč Jan Trousil ho chválí. "Obrovsky nám pomohl. Není to třetiligový hráč, tady vůbec nemá co dělat. Je někde jinde než ostatní, stoprocentně půjde výš. Navíc je to i perfektní parťák do kabiny. Všem prvoligovým mančaftům od osmého místa dolů by pomohl. Je mu teprve jednatřicet let, zná soutěž, umí česky. Samé plusy. Pro Karvinou a další je to ideální zboží," pronesl bývalý ligový zadák, jehož stanovisko vyšlo na stránkách Deníku Sport.

Vidí to samotný fotbalista s minulostí ve Spartaku Trnava či Zlatých Moravcích stejně? "Zdraví drží, takže teď to začnu řešit. Cítím se dobře, myslím, že ještě můžu hrát fotbal na nejvyšší úrovni. Snad to vyjde. Je mi jedno, kde to bude, hlavně, aby nějaká nabídka přišla," uzavřel ve Sportu hráč, jenž dorazil do českého prostředí z Olympiku Sarajevo.

Patnáctému MFK by asi pomoci mohl. Nejlepším dosavadním střelcem týmu je třígólový Michal Petráň, jenž dorazil do klubu v létě s druholigových Pardubic.