19. listopadu 2019 • 14:33

Squashová zmije z Egypta na šampionátu uštkla všechny soupeře

Autor: ju
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manželka už si ho nemůže dobírat. Egyptský squashista Tarek Momen se stal poprvé mistrem světa. Třetí hráč žebříčku ve finále v katarském Dauhá za pouhých 39 minut vyřídil světovou pětku Paula Colla z Nového Zélandu 3:0 (11:8, 11:3, 11:4).



Z milionové prémie se s ním radovala právě i jeho láska, světová jednička mezi ženami Raneem El Welily, šampionka z roku 2017. Vytvořili tak první manželský pár v historii squashe, který na mistrovství světa vybojoval zlato.

„Jsme opravdu šťastní, že jsme něčeho takového dosáhli. Je to neuvěřitelné,“ zubil se Momen přezdívaný „zmije“. „Častokrát jsem si představoval, co po takovém vítězství říct, ale teď nemám slov,“ jásal squashový faraón. „Vyhrát mistrovství světa byl můj dětský sen. Pro tohle jsem celé roky tolik dřel. Je to neskutečné,“ radoval se jedenatřicetiletý šampion.

Co egyptského hráče zdobí? „Má hodně agresivní styl, hraje hodně dopředu. Jeho bekhend drop je jeden z nejlepších na světě. Také je neuvěřitelně rychlý,“ řekl nejlepší český squashista Daniel Mekbib.

Titul mu přál snad každý. Aby ne. Mezi hráči patří k největším gentlemanům. Za vše mluví historka z loňska. Tehdy mu ve finále turnaje Channel VAS 2018 přiřkl rozhodčí při mečbolu sporný míč. Ale takhle Tarek zvítězit nechtěl. Sudího požádal, aby výměnu nechal opakovat. Následný bod byl ale také jeho a mohl slavit triumf nad favorizovaným krajanem Faragem.

„Tareka mám rád. Je to poctivý člověk a kvalitní hráč. Když vypadl Simon Rösner, kterému jsem to přál, tak hned druhý byl Tarek. On si to zaslouží. Kolikrát už byl druhý. Takže za mě je titul v dobrých rukou,“ dodal Mekbib.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud